Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

Moje spekulace je, že do sériové výroby byly přijaty jen velmi, velmi podobné hodinky 210 061 3 s bílým ciferníkem a zlaceným pouzdrem. S modrým ciferníkem byly odmítnuty.

Edit: Slovosled.

post-19465-0-00604800-1516402832_thumb.jpg

post-19465-0-40518300-1516402864_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Mipa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro JR_2010:

------------------

Jak jsem došel k takovému závěru?

Ciferník vypadá profesionálně, autor "PB" mlčí, a tak mi nezbývá - jak píší - jen spekulovat.

Má někdo lepší názor (nebo klíče přímo od Eltónu a od vzorkovnice hlavního konstruktéra Primek :), nebo má pozdější katalogy)? Sem s ním! Rád se něčemu přiučím.

Edit: Slovosled.

Upraveno uživatelem Mipa
Odkaz ke komentáři

No, mě jenom nejde na rozum, jak jsi došel k té spekulaci, že do výroby se dostaly jen ty s bílým ciferníkem a ty s tím modrým byly odmítnuty, když Ti je navíc tady kolega ukazuje na ruce.

P.s. Jinak samozřejmě pozdější katalogy existují a tam jsou ještě ve dvou dalších modifikacích v té modré barvě.

Upraveno uživatelem JR_2010
Odkaz ke komentáři

Pro JR_2010:

------------------

Pokud máš informace z pozdějších katalogů, tak proč jsi to rovnou se všemi podrobnostmi nenapsal? Mohl jsi mi ušetřit spekulace a já bych se vůbec nenamáhal sem vůbec nějaké obrázky dávat, aby tady vůbec nějaké další byly.

P.S. "Jinak samozřejmě pozdější katalogy existují a tam jsou ještě ve dvou dalších modifikacích v té modré barvě." - kdybys tohle rovnou celé napsal, tak nebylo co řešit - Ty tajemnej hrade v Karpatech. Tady jsme rádi že máme alespoň "Prim Bibli" a to ještě ne všichni.  :crying_anim:

Edit: Pošli obrázky. 

Upraveno uživatelem Mipa
Odkaz ke komentáři

Ale já vůbec nejsem tajemnej, kolega se ptal na původnost hodinek, já mu odpověděl, Ty jsi k tomu později napsal svůj názor a přidal dvě fotky a já si jen lámal hlavu, co tě vedlo k tomu závěru, není třeba v tom nic zvláštního hledat.

Odkaz ke komentáři

Pánové všem díky.

Před časem jsem kopil krásné PRIM 50 031 1 z roku 1959 a když jsem se s nimi zde pochlubil, bylo mi řešeno, že nemají původní pouzdro, protože na nožkách chybí fazetky.

Nyní jsem se pochlubil s těmito quartzovkami a taky to vypadalo, že je to "něco zvláštního", ale postupně začínám věřit, že je to originál, a že černá plastová luneta je od novoty opravdu bez bílých indexu...vrací se mi krev do žil :-)  

Pokud by je chtěl někdo na focení do katalogu, rád posloužím :-)

Odkaz ke komentáři

V 22. 1. 2018 v 7:48, palko423 napsal:

Pánové všem díky.

Nyní jsem se pochlubil s těmito quartzovkami a taky to vypadalo, že je to "něco zvláštního", ale postupně začínám věřit, že je to originál, a že černá plastová luneta je od novoty opravdu bez bílých indexu...vrací se mi krev do žil :-)  

Pokud by je chtěl někdo na focení do katalogu, rád posloužím :-)

Oni už v katalogu jsou. Mají číslo 210 060 1. Barva sekundové ručky by měla být bílá a nikoliv oranžová. Bohužel barva číselníku se během přípravy do tisku posunula od tmavě modré do šedé a proto je katalogový obrázek zavádějící. V připravované knize, která vyjde letos na podzim to již bude opravené.

Odkaz ke komentáři

V 22. 1. 2018 v 9:56, accutron napsal:

Oni už v katalogu jsou. Mají číslo 210 060 1. Barva sekundové ručky by měla být bílá a nikoliv oranžová. Bohužel barva číselníku se během přípravy do tisku posunula od tmavě modré do šedé a proto je katalogový obrázek zavádějící. V připravované knize, která vyjde letos na podzim to již bude opravené.

A byla ta barva sekundovky jednoznačně daná?

post-14724-0-18185300-1516619626_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

První obrázek 210 060 1 vypadá, vlastně je identický s tím co mám.

Druhý obrázek 210 060 1 má rozdíl nejen v barvě sekundovky, ale v potisku bílého prstence kolem ciferníku...jsou zde kromě minut i jemné indexy...taky se mi líbí :-)

Pro mě však důležité, že to mám OK :-)

Díky!!!   

Odkaz ke komentáři

https://aukro.cz/stare-hodinky-prim-ala-diplomat-cerne-6921659733

Zdravím ve spolek. Co je toto? Odkaz výše. Tváří se jako kal.66, ale mají mimostřednou sekundovku, to snad nemůže být ne? Průměr 34mm? Já je v Bibli nenašel.

Odkaz ke komentáři

Ahoj ve spolek. Prosím poznáte co je to za automat ?  96, 69 nebo 68 s doroubovaným samonátahem ?  Ptám se proto že to má ciferník 17 kamenů, tedy jako pro kalibr 68... Díky za radu Honza   

post-28916-0-31558300-1516953696_thumb.jpg

Upraveno uživatelem honza.hasic
Odkaz ke komentáři

V 26. 1. 2018 v 8:01, honza.hasic napsal:

Ahoj ve spolek. Prosím poznáte co je to za automat ?  96, 69 nebo 68 s doroubovaným samonátahem ?  Ptám se proto že to má ciferník 17 kamenů, tedy jako pro kalibr 68... Díky za radu Honza   

S typem strojku asi neporadím, ale co je to za pouzdro?

Fotni ho včetně dýnka a také z čelní strany. Dík...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...