Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
Gratuluji, safi!!! Docela překvapení - čekal jsem, kdy se budeš chlubit NOMOSy.. O který model se jedná?

(Já dnes podobným způsobem přišel k objektivu... Ne že bych jej nechtěl, ale plánoval jsem jej trohu později... No ale znáš to - "co když je nevyženou moc vysoko... Pak by to byla škoda..." :) )

Ahoj,

jedná se o model 6146-8000. Kalibr je 6146 - automat s frekvencí 36000 kmitů za hodinu, ruční nátah, hacking, datum a den v týdnu. Seřízen v 5-ti pozicích a proti výkyvům teploty. Až dorazí, tak půjdou k mechanovi na renovaci. Jinak ty Nomosy jsem zvažoval, ale ženil jsem se ve Stowa Antea a manželka nechce, abych je dal pryč. Mít dvoje designově stejné hodinky (byť s vlastním kalibrem) by nebylo to pravé. Ale jinak bych do těch Nomosů šel.

Krátká recenze z www.roachman.com:

Grand Seiko Automatic Caliber 6146-8000: This watch has one of the best hi-beat movement ever produced by Seiko. Beating at 36,000 bph, it maintains superb accuracy and reliability despite its age. With 25 jewels, it was produced in Dec 1967. There are two variants - caliber 6145 with date only, while caliber 6146 with both date and day functions. A total of 36,000 pieces of this model was produced. At a later date, a modification of this movement became Caliber 6185A which was used in Grand Seiko V.F.A. (very fine adjusted) - My Ultimate Grand Seiko.

Pár foto z www.roachman.com a http://www.ittc.ku.edu/~jgauch/watch/gs_history/index.html

6146-small4.jpg

6146-8000-67.jpg

6146-8000-68.jpg

6146-8000-33.jpg

DALŠÍ FOTO: http://www.ittc.ku.edu/~jgauch/watch/gs_hi.../6146-8000.html

Foto od prodejce:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

A TÍMTO S HODINKAMI KONČÍM. UŽ ŽÁDNÉ NÁKUPY, ČTENÍ FÓRA ATD.... ;)

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno (upraveno)
To myslíš vážně??? Se s Váma roztrhnul pytel.......

Myšleno s určitou nadsázkou. Grand Seiko pro mě představují čistou esenci hodinařiny. Z pohledu techniky, přesnosti, historie a subjektivních pocitů pro mě osobně není už moc kam "výše" jít (v cenové relaci do 1500USD, které jsem za hodinky ochoten dát). Takže mám hodinkově na pár let vystaráno:-D

+ nějak ubývá čas a ten zbylý chci věnovat psaní článku na chronomagu, takže na samotné fórum je už výrazně méně času než dříve. Ale to je spíše plynulý vývoj, než nějaké drastické pálení mostů za sebou :thumbsup_anim: takže není třeba panikařit ;)

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno

já nepanikařím,spíše jen koukám,že je Vás takových více........

Taky nevím,co bude,jestli se mi do pacek dostanou ty Bodieho Hujerky a budou mi říkat pane....... ;)

Odesláno
já nepanikařím,spíše jen koukám,že je Vás takových více........

Taky nevím,co bude,jestli se mi do pacek dostanou ty Bodieho Hujerky a budou mi říkat pane....... ;)

Nemáš na ně nějaký odkaz? Kdo další? :)

Odesláno (upraveno)

Tak už v tom také pěkně lítám. Že jsem sem lezl... , ale jsou krásné....

EDIT: smazána nesmyslně velká fotka

Upraveno uživatelem Jeremy
Odesláno

Gratulace! Předevčírem jsem je viděl na letišti na jednom z cestujících naživo a jsou nádherně designově čisté. Známka vytříbeného vkusu.

Odesláno

Jsou pekne, gratuluju. Breitling se mi obecne vubec nelibi, prijdou mi prilis preplacane prehnane komplikovane (ciselniky, pouzdra) prilis okazale. Ale tenhle model je mi velmi sympaticky. Prijde mi elegantni a v ramci ostatnich brajtli designove velmi cisty. No, proste se mi libi (a nejen v cerne)!

Odesláno
jsou nádherně designově čisté.

¨safi: Myslim, ze se shodnem. Nez jsem poslal svul post, tak jsem ten tvuj jeste necetl.

Mimochodem, na kolik prijde tento model? Dekuji.

Odesláno
¨safi: Myslim, ze se shodnem. Nez jsem poslal svul post, tak jsem ten tvuj jeste necetl.

Myslím že do 100 000 se vejdeš s hodně slušnou rezervou ...ale přesnou katalogou cenu v ČR neznám

Odesláno
Jsou pekne, gratuluju. Breitling se mi obecne vubec nelibi, prijdou mi prilis preplacane prehnane komplikovane (ciselniky, pouzdra) prilis okazale. Ale tenhle model je mi velmi sympaticky. Prijde mi elegantni a v ramci ostatnich brajtli designove velmi cisty. No, proste se mi libi (a nejen v cerne)!
Moje řeč ... :) Tohle je prostě hodinková paráda ... B)

Odesláno (upraveno)

Dusak/Flora za 67. Kupoval jsem je pred 2 mesici :) - taktez vina Chronomagu!

Ted jsou nemocny .. v Carolinu na oprave po padu na zem :suicide_anim:

Jinak gratulace k dalsim Superoceanum na foru! :)

Upraveno uživatelem DaDriva

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...