Přejít na obsah

Seiko ohladom Quartz ?


R1ch

Doporučené příspěvky

Zdravim vsetkych nadcencov Seiko znacky. Po asik 14rokoch som zavital na stranku,kde som kupil svoje prve hodiny! Par dni do zadu mi google vyhodil clanok ohladne novej kolekcie mechanickych hodin a skocil som na clanok,ako kosatky ked maju chut na zralociu pecen..hladal som a precital som pomerne dost vela clankov,dokonca som bol aj na officialnej stranke Seiko,ale akosi sa nemozem dozvediet ci este vyrabaju "High End Quartz modely" samozrejme okrem 9R modelov Grand Seiko. Ak sa nemylim,tak 12rokov do zadu frcali strojceky modelov 8rxx rady.. Takze mam par otazok: 1.vyrabaju nadalej hodinky s  "calibrom quartz 8rxx" po pripade z inym nazvom calibra (bolo by super ak by niekto uviedol ako sa vola ich novy) ktorych strojcek mal rocne stratu casu +/- 10sec. (ak sa nemylim) ? 2.Seiko preslo len na vyrobu mechanickych hodin? 3.Vyrabaju nadalej quartz strojceky,ak ano,ake to su modely (zaujimam sa samozrejme o hodinky z minimalnou stratu casu,za rok) ? 4.co si myslite o hodinarskej firme Swatch ?? Dakujem za kazdu radu,rozmyslam ze by som isiel do neakeho noveho quartz od seiko,len akosi nepoznam novu seriu strojcekov (calibre) a tak mam v tom trosku chaos

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Srdečně zdravím a prosím o radu. Objevuje se v současné Seiko nabídce do cca 10 tisíc Kč nějaký kvalitnější quartz strojek? Zvažuji dárek pro jinou osobu a nechtěl bych koupit nějakou "navoněnou bídu". Případně, co ze současné nabídky quartz modelů, stojí za pozornost (krom GS samozřejmě), pokud by se finanční strop zvedl např na 15-20.000?

Mechaniku po zralé úvaze NE.

Děkuji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za sebe bych se v tehle cene mrkl na radiem rizene solary. Seiko nebo Citizen ma v tehle cenove relaci slusnou nabidku a jsou v tomhle na spici. Na nove GS nebo The Citizen bys musel dost prihodit a ne vsichni oceni kvarcky za pade a vys.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky. A jsou v těch rádiem řízených solárech nějaké zásadnější rozdíly? Nebo v té cenovce do 10-15.000 je to všechno stejné? Dá se nějak odhadnout životnost? Výrobce určitě něco uvádí, ale jaká je realita...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tou zivotnosti si myslim, ze to je strasne individualni. Urcite je pro hodinky lepsi, kdyz jsou porad nosene na ruce nez stylem 2 meaice v supliku a pak jeden den na primem slunci.
Detaily tech strojku nevim, ale cekal bych, ze aspon nejake rozdily budou v hodinkach za 5k a 15k.
Ja bych treba bez rozmysleni vzal tohle: https://www.timestore.cz/cb0260-81l?gclid=EAIaIQobChMIsNbk1K-MgQMVhz4GAB0iVAPSEAQYASABEgKG3vD_BwE
2cbe1c87bd777f0877d38b6acd752acd.jpg

40mm, lehke titanky, elegantne sportovni, nadcasove. Existuji i v cerne a bile.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsme u toho Citizenu a nepadl vyloženě požadavek na tříručky, tak já bych za stejnou cenovku měl větší radost z tohohle. Na Zaminutu.cz ještě o litr míň, ale tam jsem nikdy nenakupoval. 

https://www.timestore.cz/Znacka/Citizen-259/Citizen-Promaster-Sky-Eco-Drive-Radio-Controlled-82496

Tahle řada je parádní celá, kdyby se navýšil rozpočet, tak můžete mit i titanovou verzi, nebo i tu anadigi, ale tam už jste lehce přes.

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako mají koule, ale asi pokukujeme po něčem univerzálnějším. Tyhle určitě super, ale tak na střídačku. To se nepředpokládá, pravděpodobně budou jediné, prostě pro OWG nebo jak já říkám česky pro JHK - jednohodinkového kluka. 😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po Astronech jsem koukal jako prvních. Bohužel už těch 10-15.000 je pro některé nepochpitelná částka za hodinky... To víte, že bych rád vybíral mechaniky za dvacku, než univerzální quartzky za deset. Když už to tak musí být, chtěl jsem si tu ověřit, jestli se dá pořídit nějaký kvalitnější a servisovatelný quartz, ne jen neopravitelný výlisek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A můžu se zeptat, proč jsi zavrhnul mechanický hodinky?

Možná se ptám blbě, ale mě už od mala zajímala ta tikající hromada koleček, které dohromady ukazují čas.

Baterkáčema jsem vždy trochu pohrdal, protože nežijou, nemají duši,

Sám jsem se divil, když jsem nedávno viděl údiv kamarádů u piva, jak koukali na obyčejná Seika 5kx s průhledem na strojek a popisoval jsem jim, co se to tam hejbe. Pro nás chronomagory je to úplně normální, ale ostatní se na to asi dívají jinak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Predpokladam proto, ze "to zvazuji jako darek pro jinou osobu". Pokud clovek neni chronomagor a hodinkama posedlej, tak bezudrzbove presne kvarcky jsou lepsi nez citliva nepresna mechanika. 

No a ta povestna duse, to uz mi prijde taky jako blabol... Existuje spousta kvarcek jak s dusi, tak s koulema jak bejk. Namatkou Arnieovky, Citizen JP2000 a vubec stare japonske kvarcky z dob "kvarcove krize" atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak, jak říká AndyAaron. Pro někoho je představa každodenního nošení/natahování hodinek tak zcestná, že by takový nesmysl nedal na ruku a bral by to jako danajský dar. Já jsem tu nechtěl rozpoutat debatu o návrzích na dárek. Vůbec se v quartzech nevyznám (v mechanice taky ne, ale tam aspoň mám nějakou představu). Od doby  kdy mi pan hodinář k mým Timex Expedition (anadigi v ocelovém pouzdře tenkrát za 2500,- což nebylo ve 2005 vůbec málo peněz), které přestaly svítit, odvětil, co jako tam má opravovat, když je to jen výlisek, jsem o quartzu přestal uvažovat jako o nějaké "hodnotě". Mám tedy quartz od té doby v kolonce "Spotřební zboží ", které se koupí na jedno použití a nečeká se od toho dlouhá životnost. Takové hodinky jako dárek dávat nechci. Ale vypadá to, že i ten quartz tu má své zastánce, tak jsem si jen chtěl ověřit, jestli za ty peníze nějaké quartzky stojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...