afrikab Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 Panove a mozna i damy, chystam se na Novy rok na Novy Zeland. Uz jsem si toho precetl o teto zemi na konci sveta celkem a dost a tak se ridim rady poptat se krajanu. Takze tak cinim a pokud mate nejake tipy, rady, atd. Sem s nimi. Hodlam tam nejakou dobu studovat, na cas i pracovat a zamozrejme cestovat. Diky
Návštěvník YPO Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 ... radu asi žádnou nemám, ale byla tam za stejným účelem moje kamarádka a vrátila se s miminkem, které jí vyrobil nějaký Holanďan - to ti asi ale nehrozí ... rozhodně Ti to závidím je tam prý krásně
safi Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 YPO napsal: ... radu asi žádnou nemám, ale byla tam za stejným účelem moje kamarádka a vrátila se s miminkem, které jí vyrobil nějaký Holanďan - to ti asi ale nehrozí ... rozhodně Ti to závidím je tam prý krásně aby to nedopadlo opačně.....
afrikab Odesláno 14. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 Diky, takze prvni rada. Kondomy sebou
Alessio Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 afrikab napsal: Diky, takze prvni rada. Kondomy sebou ...nebo holanďana? PS: vzal bych i teplejší oblečení, mají krásné hory a prý jsou tam ty northfacy a mammuty a já nevím co drahé
B.F.G. Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 Každopádně tam byl bratranec s holkou, pohádali se a ona odjela. Takže bych tam asi ani sebou slečnu nebral Počasí je tam prý velmi různorodé. Líbilo se mu tam víc než v různých částech USA, a Austrálie. Tak hlavně občas napiš. Držím palce.
Snow Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 (upraveno) Menší postřeh, jeden můj známý, který se tak nějak motá okolo Šestidenní mi na moje povzdechnutí "To jsi se měl, tam muselo být krásně" suše odpověděl "Neměl, byl tam strašnej bordel, vůbec si neváží přírody" tak nevím, zřejmě co člověk to názor. Edit : jsem nezdvořák, užij si to, prošmejdi hodinářství, rozšiř sbírku a napiš své postřehy. Upraveno 14. prosince 2008 uživatelem thesis
Patrik Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 Byl tam kolega z bývalé práce - měl by o tom mít blog tady ale jaksi se tam nemůžu "prokliknout". Pokud by sis chtěl při návratu přivézt nějaké NZD sem, tak upozorňuji, že se tu poměrně blbě mění. Jedna z mála je Česká spořitelna. Nejlepší je to řešit přes devizovou společnost - tak jsem to řešil já pro něj .Netrvalo to ani týden. (No jo no, finance jsou můj koníček ). Samozřejmě to lze i obráceně, poslat si peníze přes ně na NZD účet - ušetříš za dvojí směnu CZK-EUR (USD) - NZD. Pokud jedeš na delší dobu do zahraničí, není špatné vybrat si vhodnou platební kartu, rozdíly v kurzech mohou být dost značné! Ještě nějaké odkazy: http://www.mesec.cz/clanky/platba-kartou-v...rozdily-teorie/ http://www.mesec.cz/clanky/jak-vybirat-z-b...ahranici-levne/
gerhard Odesláno 15. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2008 Prajem tiez len super zazitky a krasny pobyt. Kamarat mi opisoval strastiplne dojmy zo vstupu na uzemie NZ kedy prechadzali nejakou krutou kontrolou,taktiez akousi dezinfekciou ich poprasovali dajakym praskom ci co,chodili nejako cez to ,..., byva mu tam mamina tak ak mas nejake detailnejsie otazky poslem Ti nanho mail . Inak robila mu tam aj sestra takmer rok,maju cerstve info.
afrikab Odesláno 15. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2008 gerhard napsal: Prajem tiez len super zazitky a krasny pobyt. Kamarat mi opisoval strastiplne dojmy zo vstupu na uzemie NZ kedy prechadzali nejakou krutou kontrolou,taktiez akousi dezinfekciou ich poprasovali dajakym praskom ci co,chodili nejako cez to ,..., byva mu tam mamina tak ak mas nejake detailnejsie otazky poslem Ti nanho mail . Inak robila mu tam aj sestra takmer rok,maju cerstve info. Pro me je hlavni sehnat tam job. Na prvni mesic mam zaplacenou skolu s ubytovanim, pak uz to zalezi na me sikovnosti. Takze idealni by byl kontakt na nekoho v Christchurch, kdo potrebuju nejakeho sikovneho clovicka z Moravy na jednoduchou, ale dobre placenou praci
frista Odesláno 15. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2008 gerhard napsal: Prajem tiez len super zazitky a krasny pobyt. Kamarat mi opisoval strastiplne dojmy zo vstupu na uzemie NZ kedy prechadzali nejakou krutou kontrolou,taktiez akousi dezinfekciou ich poprasovali dajakym praskom ci co,chodili nejako cez to ,... Dezinfekce je tam opravdu nutna, protoze musi hlidat svuj prirozeny biotop. Staci si vzpomenout co jsou v australii kralici, kteri tam nemaji prirozene nepratele a tak sou porad premnozeni. A Zeland ma svuj biotop daleko krehci (a proto mnohem vic chraneny).Jinak tak strasne kontroly tam nejsou, nebo aspon o nich nevim.
Berbatow Odesláno 15. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2008 afrikab napsal: Diky, takze prvni rada. Kondomy sebou Ale určitě absolutně žádné ovoce ani zeleninu sebou!! A když , tak sežrat v letadle. Dávají tam za to na letišti šílené pokuty.OPRAVDU!!
lib Odesláno 15. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2008 S Novým Zélandem neporadím, ale přeju hodně štěstí. Třeba si přivezeš Magrette http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...%E9ho+Z%E9landu
afrikab Odesláno 15. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2008 lib napsal: S Novým Zélandem neporadím, ale přeju hodně štěstí. Třeba si přivezeš Magrette http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...%E9ho+Z%E9landu Hodinky si sebou beru troje. O tom, ze bych si o jedny odvezl navic opravdu neuvazuju
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se