Přejít na obsah

Prim IN-HOUSE kalibr

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 107
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

tak si este pozri ustanovenia valnej hromady z 25.9.2008 :) - http://www.justice.cz/xqw/xervlet/insl/rep...nost=12.12.2008

tu listinu mi to nechce vyhledat, takže nemůžu soudit. ale každopádně z toho mála, co si tady teď v jednu ráno čtu mi to opravdu lehce smrdí levotama, například už jen ta smlouva o převodu obchodního podílu

EDIT: už to vidím, no ty certifikáty jsou opravdu vykutálený způsob jak navýšit ZK :-D, v podstatě si za ně koupíte akcie Eltonu, ale bez hlasovacích a jakýchkoliv jiných práv

Upraveno uživatelem mengelis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevymykáš, jsme 2 :)

jsme 3 :)

když se někdo snaží v Čechách podnikat s českým jménem a českým kapitálem, fandím mu a není to pro mě vůl. Kdybych dokázal alespoň částečně to, co pánové z Eltonu, možná bych se cítil oprávněn je kritizovat, ale protože jsem to nedokázal, držím jim palec a nebudu jim to závidět.

Připojuji se k "safimu a přimlouvám se za LOCK.

Odkaz ke komentáři

k čemu je to ve výsledku dobré? já jsem si výše uvedené přečetl a moc chytrý z toho nejsem

Zmizí různé závazky, kterými se optimalizovaly daně, ale nepůsobí dobře např. při jednání s bankami. Navýší se základní kapitál, což naopak zase vůči případným poskytovatelům úvěrů dobře vypadá. A to všechno jen účetními kouzly bez vydané koruny :)

Napsané je samozřejmě obecný popis, bez vztahu k jaýmkoli konkrétním firmám.

Edit: Ještě zcela obecně - je dobré mrknout, kdo ovládá ty všelijaké firmy, kterým firma navyšující tímto způsobem kapitál dluží (dlužila).

Upraveno uživatelem Foundryman
Odkaz ke komentáři

Zmizí různé závazky, kterými se optimalizovaly daně, ale nepůsobí dobře např. při jednání s bankami. Navýší se základní kapitál, což naopak zase vůči případným poskytovatelům úvěrů dobře vypadá. A to všechno jen účetními kouzly bez vydané koruny :)

Napsané je samozřejmě obecný popis, bez vztahu k jaýmkoli konkrétním firmám.

Edit: Ještě zcela obecně - je dobré mrknout, kdo ovládá ty všelijaké firmy, kterým firma navyšující tímto způsobem kapitál dluží (dlužila).

OK uz rozumim- diky za vysvetleni

Upraveno uživatelem Jacobs
Odkaz ke komentáři

Vezmu to z jiné stránky . Převedu to zpět na strojek . Pochybuji ,že je možno vymyslet něco převratného v jeho konstrukci , počet součástek je zhruba dán podle jeho složitosti . Za dobu existence hodinek vzniklo x počet konstrukcí strojků . Nechápu proč neoprásknou nějaký léty prověřený strojek ,a neupraví tvary součástek aby vypadaly trochu jinak . (Běžná praxe v automobilkách ) Nabízí se vysvětlení , že jsou technicky v háji . Ono to není jen nakoupit CNC stroje , ale zpracovat technologie a montáž . A to bez kvalifikovaných lidí nejde .

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil
.... Nechápu proč neoprásknou nějaký léty prověřený strojek ,a neupraví tvary součástek aby vypadaly trochu jinak ....

Ale vždyť to tak dělají, nové strojky vycházejí z kalibrů 68 a 96. A jestli 68 není léty prověřený strojek, co už pak jiného? Na 96 se vylepší hlavně uložení rotoru a oba mohou bez problémů šlapat další desítky let.

jsme 3 :)

Jsme 4, taky jim držím palce.

Upraveno uživatelem Kamil
Odkaz ke komentáři

Ale vždyť to tak dělají, nové strojky vycházejí z kalibrů 68 a 96. A jestli 68 není léty prověřený strojek, co už pak jiného? Na 96 se vylepší hlavně uložení rotoru a oba mohou bez problémů šlapat další desítky let.

Jsme 4, taky jim držím palce.

Ja myslim, ze nas bude vic. Staci si vzpomenout na vysledek jedne ankety. Fandim Eltonu a tesim se na obvnoveni vyroby hodinkovych kalibru v ceskych zemich. Treba se jim podari "exportovat" znacku do zahranici po ukonceni prodeje seriovych ETA kalibru, ktere by mohly alespon z male casti nahradit. Myslim taktez, ze 68 je provereny stroj a kdyz se podari inovovat ulozeni rotoru u 96, tak te 94 bude novy automaticky kalibr bude zdatne sekundovat. A jestli maji klientelu, ktera bude ochotna koupit takovehle "poukazky", tak jim to prejme. Treba budeme prijemne prekvapeni.

Odkaz ke komentáři

Pro Kamila : myslel jsem oprásknout něco jiného , ne vylepšovat a inovovat vlastní strojky . A co když se inovace nepodaří ? Co když je to z nouze ctnost a na větší rekonstrukce strojků nemají síly ?

Upraveno uživatelem HonzaX
Odkaz ke komentáři

Já sí myslím, že by to rádi udělali už dřív... opráskli, nebo klidně dělali by třeba 68.. ale jak už tady zaznělo, muselo by se opravdu chtít. Jedna věc je nadčení do hodinek a druhá podnikatelský um.. a ten tady moc nevidím. nepouštějí se do rizika, to co k hodinkám nepochybně patří (fotografie, katalogy, skvělé webové interpretace) bu´d nedělají a nebo dělají na úrovni skautského oddílu z Dolní Plané (doufám, že od tamtud tady nikdo není aby mi nenadával) tak aby to nic nestálo... škoda každé koruny. Přestože prodávají hodinky za 200 - 300 000 mají veškerou presentaci jak regionální výrobce domečků pro křečky... lacinou, ubohou, neúplnou, nepřesnou.. Za ty roky co je sleduji se jejich přístup nezměnil, v jediném v čem jsou inovativní jsou způsoby jak přijít na další cestičky k penězům... Mám pocit, že jsou to trošku Borgové... exploatují lokalitu a pak....

Co se týká strojků, tak si myslím, že kdyby ty prachy použili k rozvoji, tak už dávno mohli nakoupit stroje a lidi a dělat minimálně ty kalibry které dělali dříve. Postupně by pak přišli během výroby i na řadu jejich vylepšení... Můj kolega za poloviční dobu založil firmu která vyrábí produkt (něco přesné mechaniky, něco optiky, něco elektroniky) a s tímhle produktem vyráběným ve své továrně dobyl celý svět... prostě to jde.. a jeho startovní pozice byla nulová. Měl jen nápad, že by rád "něco" vyráběl... Značku neměl, ani si nemohl nějakým oslým můstkem k nějaké značce jako Elton dopomoci...

Upraveno uživatelem Onion
Odkaz ke komentáři

Výroba vlastních strojků v Eltonu, mě přijde jako absolutní nesmysl, původní mašiny ,na výrobu jsou pryč- zprivatizovaný, a náklad na spuštění nový výroby je, co psal onehdá Prim-Prokop, 100 000 000,- Kč, sakra, to je pořádnej balík, a na tuctový strojky Prim Manufaktůre za minimálně, 10000,- - 20000,- Kč/kus, (aby se náklady, možná, někdy vrátily), se hodinářský firmy v Německu, Švajcu, Itálii, USA, Rusku a v Asii, vyloženě třesou a zákazníci se nemůžou dočkat, až, si koupěj Omegy, nebo Panerai, se strojkem Prim Manufaktůre. Stačí selskej rozum, kouknout se, za kolik se dají koupit švýcarský strojky, nebo kvalitní hodinky světovejch značek, aby bylo jasný, jak se věci mají. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...