kubson Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 BUBÁK napsal: Stačí selskej rozum, kouknout se, za kolik se dají koupit švýcarský strojky, nebo kvalitní hodinky světovejch značek, aby bylo jasný, jak se věci mají. zkus těch strojků sehnat třeba 100 a víc kusů z rozumnou cenu - hlavní problém je dostupnost, čekací lhůty u ety na mechanické strojky jsou pokud vím delší než rok, to stejné u selity
BUBÁK Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 (upraveno) kubson napsal: zkus těch strojků sehnat třeba 100 a víc kusů z rozumnou cenu - hlavní problém je dostupnost, čekací lhůty u ety na mechanické strojky jsou pokud vím delší než rok, to stejné u selity Pokud někdo vyrábí hodinky, je s čekací lhůtou, jistě obeznámen a strojky ETA, bude patřičně předzásobený, pokud ne, je to jeho chyba, pak musí kupovat u Ofreie, nebo na EBay, za poněkud vyšší cenu. Upraveno 14. prosince 2008 uživatelem BUBÁK
JJ Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 BUBÁK napsal: náklad na spuštění nový výroby je, co psal onehdá Prim-Prokop, 100 000 000,- Kč 100M je kravina. Resp. možná to jsou náklady kdby chtěli absolutně všechno dělat in-house a sekat několik set strojků denně. Malosériová výroba se dá pořídit podstatně levněji. Když kvůli něčemu jinému, tak kvůli tomu, že nemusí na každý díl mít speciální stroj, ale mohou prostě jen měnit nástroje a dělat v dávkách, některé věci se dají zadat apod.
Návštěvník YPO Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 Pánové pojďme se jednou provždy vykašlat na flame o Primu.Téměř každé vlákno skončí u Primu a u konfrontace s Primem i když na začátku je nadpis Omega apod. - proč? Padají tu celkem srozumitelné argumenty nicméně se k nim nikdo kompetentní z oné firmy nevyjadřuje a je to jednostranné plácání prázdné slámy, které nikam nevede a akorát zahnojuje fórum. Vím, že toto je diskusní fórum, ale spíše je to poslední dobou Prim fórum - nikdo z vás o ty hodinky nestojí a těch pár fandů značky Prim,nechť si klidně dýchá ve své "kolonce" bez nás kteří o tu firmu nemáme zájem.
spiderer Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 YPO - konecne kloudna myslenka, souhlas
Návštěvník YPO Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 spiderer napsal: YPO - konecne kloudna myslenka, souhlas jo jo měl jsem k obědu moudrou kaši
Foundryman Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 JJ napsal: 100M je kravina. Resp. možná to jsou náklady kdby chtěli absolutně všechno dělat in-house a sekat několik set strojků denně. Malosériová výroba se dá pořídit podstatně levněji. Když kvůli něčemu jinému, tak kvůli tomu, že nemusí na každý díl mít speciální stroj, ale mohou prostě jen měnit nástroje a dělat v dávkách, některé věci se dají zadat apod. Možná sehnali Číňana, který jim to nahroutí podle původních výkresů a podle pár strojků, které mu dodají.
NIGHTinGALE Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 skalis napsal: ... Treba se jim podari "exportovat" znacku do zahranici po ukonceni prodeje seriovych ETA kalibru, ktere by mohly alespon z male casti nahradit... Já bych jim to moc přál, ale podle mě je to nesmysl. Nejlevnější hodinky s Primáckým kalibrem budou stát kolik? 100.000Kč? Víc? Díky ceně tedy nenahradí žádnou obligátní Etu (2824, 2836, 7750, ...), to nebude dost dobře možné. Pokud totiž bude možnost zakoupit exkluzivní (a na chvíli připusťme, že špičkový) Primácký strojek v hodinkách za cca. 20.000Kč, kdo si pak koupí Primky za 100.000Kč a víc? Prim se postavil (cenově) na roveň Rolexu a podobně a tam o jeho strojek zájem nebude (byť by byl špičkový). Mohl by suplovat 2824, ale na tu bude zase několikanásobně dražší. Alespoň tak to chápu já.
kubson Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 BUBÁK napsal: Pokud někdo vyrábí hodinky, je s čekací lhůtou, jistě obeznámen a strojky ETA, bude patřičně předzásobený, pokud ne, je to jeho chyba, pak musí kupovat u Ofreie, nebo na EBay, za poněkud vyšší cenu. s tím já přece nikde neargumentuju. jen z uvedeného vyplývá, že trh by určitě v klidu absorboval další výrobky tohoto druhu
NIGHTinGALE Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 Onion napsal: ... Mám pocit, že jsou to trošku Borgové... exploatují lokalitu a pak.... "We are the Borg. Lower your shields. Your biological and technological distinctivness will be added to our own. Resistance if futile!" Teď jsi mě fakt pobavil, já úplně slyšel: "My jsme Prim. Vzdejte se a kupte si nás. Odpor je marný!!!"
kubson Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 NIGHTinGALE napsal: suplovat 2824 nakonec i ta 2824 se vyskytuje v hodinkách za 5 i 50 tisíc
NIGHTinGALE Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 kubson napsal: nakonec i ta 2824 se vyskytuje v hodinkách za 5 i 50 tisíc To je pravda, (nejen) Breitling by mohl vyprávět A Unitas najdeme v hodinkách do 10.000Kč, ale i modelech za 100.000Kč. Já se jen bojím toho, že pokud budou stát Primky s in-house kalibrem přes 100 litrů, těžko Elton dopustí, aby ho někdo dával do hodinek za 50.000Kč. Tím by sám sebe dost degradoval, ne? To by bylo obráceně, než s tou Etou. Tam je to upgrade, když si ji vezme do parády Breitling. S primáckým kalibrem by to byl ale downgrade, pokud by ho dal třeba Steinhart do hodinek za 20.000Kč.
kubson Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 to je fakt, ale nemám strach, že by marketingoví mágové primu, tento protimluv nedokázali vysvětlit
Jaem Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 (upraveno) kubson napsal: s tím já přece nikde neargumentuju. jen z uvedeného vyplývá, že trh by určitě v klidu absorboval další výrobky tohoto druhu Jasne, ze trh absorbuje, otazka je, ze aku kvalitu a cenu ponuknu. Doma este uhraju priemernu kvalitu a vysoku cenu brnkanim na strunu nostalgie a patriotizmu, no za hranicou to uz nepojde. A ak budeme velmi uprimny, tak musime priznat, ze stare prim kalibre, hoc osvedcene, dosahuju uroven lepsej ciny, alebo japonskej miyoty, ktore sa dnes predavaju v cene 20-50$... Edit. A to este nehovorime o budovani mena firmy a obchodnej strategii. Ak bude ich prezentacia na urovni dnesnej, tak psenka nepokvete... Upraveno 14. prosince 2008 uživatelem Jaem
BUBÁK Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 kubson napsal: s tím já přece nikde neargumentuju. jen z uvedeného vyplývá, že trh by určitě v klidu absorboval další výrobky tohoto druhu Samozřejmě, ale pokud budou kvalitní, swiss made, za rozumnou cenu. Pokud by tomu bylo tak, jak píšeš, tak trh se strojkama už dávno válcujou, Rusové a Asiati. V reálu, to je, ale jinak.
Foundryman Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 BUBÁK napsal: Samozřejmě, ale pokud budou kvalitní, swiss made, za rozumnou cenu. Pokud by tomu bylo tak, jak píšeš, tak trh se strojkama už dávno válcujou, Rusové a Asiati. V reálu, to je, ale jinak. I když Rusové už třeba do Německa strojky docela dost dodávají (namátkou Junkers + Zeppelin, Aristo).
kubson Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 BUBÁK napsal: Samozřejmě, ale pokud budou kvalitní, swiss made, za rozumnou cenu. Pokud by tomu bylo tak, jak píšeš, tak trh se strojkama už dávno válcujou, Rusové a Asiati. V reálu, to je, ale jinak. kvalitní, s tím mohu souhlasit, swiss made není si myslím tak limitující - s oběma těmito podmínkami mají produkty z asie očividně problémy
safi Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 YPO napsal: jo jo měl jsem k obědu moudrou kaši Sluší ti to
cody Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 Ja se netajim tim ze mam problem vyplaznout dlouhej peniz pokud mi nevychazi rovnice cena X vykon, takze na me Prim fakt v nejblizsi dobe nevydela a myslim ze o to jim v mem pripade ani nejde. Ale prestante uz do Eltonu porad kopat, nikdo Vam ho prece nenuti... Dokonce nemaji ani trapne inzeraty vsudemozne. Maji jen sve stranky kam nemusite chodit. Proc se neobujete do ostatnich znacek ktere jsou na tom podobne? Proc furt at vlezu kam vlezu se kope do Eltonu? Budme radi ze alespon nekdo se v cechach hodinkama vazne zabejva.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se