YPO Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července před 2 hodinami, Ivan Lelák napsal: Mimochodem, škodí elektroautům superrychlé nabíječky? Tak to já nevím. Jako kupující bych měl asi radost, že "moje auto jde nabít za dvacet minut" Jako poctivý prodejce bych se možná ošíval, protože v manuálu není pod čarou drobným písmem napsáno "ano jde to, ale baterie vám místo osmi let vydrží pět" --------------------------------- Já se snažím používat nabíječky (W) které doporučuje výrobce, nějak se mi líp spí --------------------------------- A k věci - rozhodně si nekupujte tohle a její klony. Kdyby to nemělo nabíjení i přes kabel, tak už je to v popelnici. (topí to)
Ivan Lelák Odesláno 11. července Autor Nahlásit Odesláno 11. července (upraveno) před 28 minutami, YPO napsal: Tak to já nevím. Jako kupující bych měl asi radost, že "moje auto jde nabít za dvacet minut" Jako poctivý prodejce bych se možná ošíval, protože v manuálu není pod čarou drobným písmem napsáno "ano jde to, ale baterie vám místo osmi let vydrží pět" --------------------------------- Já se snažím používat nabíječky (W) které doporučuje výrobce, nějak se mi líp spí --------------------------------- A k věci - rozhodně si nekupujte tohle a její klony. Kdyby to nemělo nabíjení i přes kabel, tak už je to v popelnici. (topí to) Souhlasím. Tu poslední Magsafe nabíječku bych ani nikdy nekoupil - za prvé nemám jablko a za druhé, jak píšeš, používám originální nabíječky, popř. s doporučeným výkonem. Mimochodem, tu powerbanku Anker jsem dobíjel tak jak se má, dokonce bych mohl použít i trochu výkonnější nabíječku. A telefon a tablet jsem z ní nabíjel také s parametry, které jsou v mezích výrobce. Ale jak píšeš - výrobce píše něco, co navnadí zákazníky, ale skutečnost může být trochu jiná, koneckonců reklamaci baterky stejně nikdy neuzná. Mimochodem, tohle jsem našel, ale je toho spousta: https://www.svetandroida.cz/pouzivani-nabijecky-telefon-vykon/ Upraveno 11. července uživatelem Ivan Lelák
YPO Odesláno 13. července Nahlásit Odesláno 13. července V 11. 7. 2025 v 10:53, Ivan Lelák napsal: Mimochodem, tohle jsem našel Já včera koukal na tohle poměrně čerstvé video. Ta bednička mě velmi oslovila, pro moje potřeby geniální (pokryla by všechny potřeby). Cena vysoká, ale ne dramatická. Pokud to dáš celé, tak tam mluví i o tom nabíjení.
Ivan Lelák Odesláno 14. července Autor Nahlásit Odesláno 14. července před 23 hodinami, YPO napsal: Já včera koukal na tohle poměrně čerstvé video. Ta bednička mě velmi oslovila, pro moje potřeby geniální (pokryla by všechny potřeby). Cena vysoká, ale ne dramatická. Pokud to dáš celé, tak tam mluví i o tom nabíjení. Také jsem o něčem takovém uvažoval, ale pak jsem si začal říkat, proč. Domů? Pokud vypnou proud, tak bych to spíš vyřešil motorovou centrálou, ale ani to jsem zatím nikdy nemusel řešit. Do obytného auta? Je tam baterka, kterou dobíjím chodem motoru nebo solárem a v kempu jsem připojený na elektřinu. A jiný důvod mne nenapadá.. Takové věci jsou prima, žeru je a často hledám důvody, proč to potřebuju. Ale tady mne zatím žádný nenapadá. Třeba nějaký vymyslíš..
Ivan Lelák Odesláno 1. srpna Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna V 13. 7. 2025 v 9:18, YPO napsal: Já včera koukal na tohle poměrně čerstvé video. Ta bednička mě velmi oslovila, pro moje potřeby geniální (pokryla by všechny potřeby). Cena vysoká, ale ne dramatická. Pokud to dáš celé, tak tam mluví i o tom nabíjení. Teď jsem to dokoukal celé a fakt mne ta věc nadchla. Výhledově chci dát do obytňáku větší LiFePo baterku + měnič (soláry už tam jsou), takže bychom byli zcela soběstační. To se hodí na Stellplatzech, které jsou skoro zadarmo (teď ve Fr a It jsme platili 6-10 Euro/24 hod.) ale často se tam nedá připojit na elektriku. V kempech to jde, ale v uvedených lokalitách je to o 50-70 Euro za noc. Takže úspora veliká a určitě se vyplatí tomu, kdo hodně cestuje. Do doby, než to ale namontuju, by bylo řešením právě tohle, navíc i do budoucna mi je doma v baráku a na zahradě lithiová baterka + solár v autě na prd a jak tak poslouchám pána ve videu, už se mi hlavou honí možnosti využití. Mám zahradu 100 metrů dlouhou a tahat za sebou šňůru k nůžkám na živý plot je dost nekomfortní. Mám malinkou jednoruční aku pilu, velkou aku sekačku, aku nůžky na větve, aku vyžínač, ale další nářadí mám jen na 220 V. K tomu možnost osvětlení na terase (které tam furt nemám), čerpadlo čistička, ke kterému natahuju šňůru, dobíjení motorek a dalších hraček v garáži atd. Jasně, a v případě výpadku proudu aspoň lednice a svícení doma, pokud by to fungovalo i jako UPS (čemuž vůbec nerozumím a netuším, jak by se to zapojilo). A kdyby to bylo kombinované se soláry na střeše pergoly a kdyby to bylo rozšiřitelné o další externí akubox, tak by to bylo zajímavé. Když si nechám namontovat na barák soláry, možná se za dlouhou dobu zaplatí těch pár set tisíc vrátí, ale tohle taky něco ušetří, je to mobilní a stojí to mnohem méně. Taková záložní nebo doplňková "powerbanka" pro obytné auto, barák, zahradu i dílnu.. Ale možná uvažuju blbě, když tak mi tu myšlenku rozcupujte, předem díky.
YPO Odesláno 1. srpna Nahlásit Odesláno 1. srpna V 14. 7. 2025 v 8:36, Ivan Lelák napsal: Třeba nějaký vymyslíš.. U mě důvod jasný. Mám chatrč bez přípojky ale z el.rozvodama takže potřebuju prioritně krmit 50l kompresorovou lednici. Občas si rozvítit, nabít elektroniku a to samé co ty = občas ruční nářadí. Teď to mám pořešené solár x baterie x měnič ….. Ale musí svítit slunce které svítí momentálně 4 hodiny denně a to je málo - jinak jsem v prdeli protože to nemám kde nabít.
Radek124 Odesláno 1. srpna Nahlásit Odesláno 1. srpna (upraveno) Však přesně k tomu co píšete (světlo, lednice, na chvilku nějaký menší spotřebič, občasné/průběžné dobíjení ze zásuvky/soláru na chajdě) jsou tyhle "LiFePo AC powerbanky" určené - zhruba před rokem jsme to řešili s kamarádem na chajdu jako zálohu klasického generátoru (který mu co chvíli "obsluha" zkurví) v místě s častými výpadky proudu. Mobilita je limitovaná ne zrovna kapesní hmotností - a nečekej zázraky ani pokud by s tím chtěl nějaký nesoudný magor (rozuměj "stará") delší dobu honit větší točivé/tepelné stroje (sekačka, pračka, rychlovarná konvice, žehlička trouba atd.), protože pak by Vás nejspíš čekal "romantický večer při svíčkách" Upraveno 1. srpna uživatelem Radek124
YPO Odesláno 1. srpna Nahlásit Odesláno 1. srpna @Ivan Lelák na tenhle set tu jedu pátým rokem a nemůžu si to vynachválit. Ale tahle bedna mi už přijde sofistikovanější. Ale to mi nepřeje.
Ivan Lelák Odesláno 4. srpna Autor Nahlásit Odesláno 4. srpna V 1. 8. 2025 v 16:36, YPO napsal: @Ivan Lelák na tenhle set tu jedu pátým rokem a nemůžu si to vynachválit. Ale tahle bedna mi už přijde sofistikovanější. Ale to mi nepřeje. To vypadá dobře a je to i relativně levné, ale 100 Ah baterka (a 130 Wp solár) je myslím málo. Já mám tu samou baterku v obytňáku, jako v pohodě ale mám mnohem menší spotřebu. A mám k tomu výkonnější solár, 360 Wp nebo tak nějak, který tu baterku dobije rychle. Až tahle baterka dojde, nahradím ji mnohem větší lithiovou a pak prý budu moci přes měnič nabíjet i elektrokola. Ale auťák je auťák, navíc dobíjí i za jízdy, chalupa je něco jiného. Hele, co velkou baterku, větší solár a ještě malinkou větrnou elektrárnu, jsou jich spousty, třeba: https://vidoza.cz/vetrne-elektrarny/3905-mala-vetrna-elektrarna-ne-500m-3-12v.html?gad_source=1&gad_campaignid=19552934079&gbraid=0AAAAADuUo1BLFuT25U9l8rgHpAjOG5ymx&gclid=Cj0KCQjwtMHEBhC-ARIsABua5iRSiDNEJYpVjimTTnx527oWZnZzYyNvd3OqCjdBr951SYZ5rsPFvccaApxTEALw_wcB
YPO Odesláno 4. srpna Nahlásit Odesláno 4. srpna před 5 hodinami, Ivan Lelák napsal: To vypadá dobře a je to i relativně levné, ale 100 Ah baterka (a 130 Wp solár) je myslím málo. Je to takhle poskládané schválně. Silnější panel se k tomu nesmí připojit, v lepším případě by to nenabíjelo, v horším případě by se zničila elektronika v tom modulu akumulátoru. Ale i tenhle slabší panel tu baterii dokáže nabít za slunečného dne za tři, čtyři hodiny. Stejné je to i u těch moderních beden. Připojíš víc jak 200Wp a prostě to nenabíjí. A nebo si musíš koupit jejich panel za 20 000,- Bohužel se tohle dozvíš jenom pokoutně v recenzích nebo diskuzích. ------------------------------ Větrnou elektrárnu nechci. Mám k tomu spoustu výhrad a hlavně se mi to nelíbí. ------------------------------ A "problém" s elektřinou jsem zřejmě vyřešil žádostí o přípojku někdy předminulý týden. Bylo mi vyhověno, teď už jen položit kabel
Ivan Lelák Odesláno 5. srpna Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna před 10 hodinami, YPO napsal: Je to takhle poskládané schválně. Silnější panel se k tomu nesmí připojit, v lepším případě by to nenabíjelo, v horším případě by se zničila elektronika v tom modulu akumulátoru. Ale i tenhle slabší panel tu baterii dokáže nabít za slunečného dne za tři, čtyři hodiny. Stejné je to i u těch moderních beden. Připojíš víc jak 200Wp a prostě to nenabíjí. A nebo si musíš koupit jejich panel za 20 000,- Bohužel se tohle dozvíš jenom pokoutně v recenzích nebo diskuzích. ------------------------------ Větrnou elektrárnu nechci. Mám k tomu spoustu výhrad a hlavně se mi to nelíbí. ------------------------------ A "problém" s elektřinou jsem zřejmě vyřešil žádostí o přípojku někdy předminulý týden. Bylo mi vyhověno, teď už jen položit kabel Nejsem odborník. Vím jen, že mám v autě trakční 100 Ah baterku a sadu dvou solárních panelů po 180 W a nabíjí to jako prase. Je tam i nějaký nějaký regulátor atd., nerozumím tomu, ale rád koukám za různých podmínek na mobilní aplikaci, jak se to dobíjí. Tak polož kabel, ale víš co - přijde blekaut a ještě budeš rád za solárek s baterkou.
YPO Odesláno 5. srpna Nahlásit Odesláno 5. srpna před 10 minutami, Ivan Lelák napsal: Nejsem odborník. Vím jen, že mám v autě trakční 100 Ah baterku a sadu dvou solárních panelů po 180 W a nabíjí to jako prase. Je tam i nějaký nějaký regulátor atd., nerozumím tomu, ale rád koukám za různých podmínek na mobilní aplikaci, jak se to dobíjí. Tak polož kabel, ale víš co - přijde blekaut a ještě budeš rád za solárek s baterkou. Jasný S normální trakční baterií + regulátor si můžeš dělat co chceš, protože je to oddělené. Tenhle systém je pro blbečky. V duchu all in one, takže to má jistá omezení. Každopádně si to nechám dokud to bude fungovat, případně nahodím generátor. 1
Ivan Lelák Odesláno 24. října Autor Nahlásit Odesláno 24. října Nemáte někdo zkušenost s tímto Jumpstarterem? https://e-baseus.cz/product-cze-3708-Baseus-Super-Energy-Max-Jump-Starter-do-auta-Power-Bank-20000mAh-s-funkci-starteru-12V-8-0L-4-0L.html?srsltid=AfmBOopF43Y2NAFE6BSO2vur0PgKLvHOE3Zy0_G9JlhfMT65T9Puwx_Q
Z. Paul Odesláno 24. října Nahlásit Odesláno 24. října Já můžu doporučit tento booster. Kupoval jsem v prosinci 2024, doma nabil a pak hodil do auta. Letos v září mi odešel článek v baterce a než přišla nová tak jsem cca 4dny 1-3x startoval. A vždy úplně v klidu. Startoval jsem 2.4l pětiválec Volvo, na jedno nabytí stanice jsem nastartoval 9x a pak jsem pro jistotu nabil a furt to mělo 2 čárky ze 4. Navíc je tam kompresor (i s nástavcema) a velká svítilna. Fakt doporučuju, byl jsem rád, že to v autě vozim. —>Na Alze<—
Robertilos Odesláno 24. října Nahlásit Odesláno 24. října Před hodinou, Ivan Lelák napsal: Nemáte někdo zkušenost s tímto Jumpstarterem? https://e-baseus.cz/product-cze-3708-Baseus-Super-Energy-Max-Jump-Starter-do-auta-Power-Bank-20000mAh-s-funkci-starteru-12V-8-0L-4-0L.html?srsltid=AfmBOopF43Y2NAFE6BSO2vur0PgKLvHOE3Zy0_G9JlhfMT65T9Puwx_Q Vozím v autě tu slabší 10000mAh variantu. Pár aut už jsem s tím nastartoval, ale už si nepamatuju motorizaci. Funguje bez problémů.
Maro Odesláno 24. října Nahlásit Odesláno 24. října Ma smysl zkoušet tyhle čínské (byt relativne známé) značky? Vždyť to stoji stejně jako Noco, nějak tam nevidím přidanou hodnotu. (Ano vím, ze i Noco se vyrábí v Číně, ale porad je to aspon designed in USA).
Ivan Lelák Odesláno 27. října Autor Nahlásit Odesláno 27. října V 24. 10. 2025 v 19:15, Maro napsal: Ma smysl zkoušet tyhle čínské (byt relativne známé) značky? Vždyť to stoji stejně jako Noco, nějak tam nevidím přidanou hodnotu. (Ano vím, ze i Noco se vyrábí v Číně, ale porad je to aspon designed in USA). Souhlasím. Už mne odešly 2 Jumpstartery, jeden už nevím co byl za značku a druhý byl TopDon, poměrně známá značka. Koukal jsem i na Noco, ale upřímně, neumím je od sebe kvalitativně rozlišit a to jsem hledal recenze kde se dalo. TopDon, Noco, pro mne je to stejná Čína a Baseus to samé. Pokud mi někdo potvrdí, že Noco = kvalita, rád ji koupím, protože zatím mne každé nastartování auta vyšlo asi na 700,-.. .
Prochy68 Odesláno 27. října Nahlásit Odesláno 27. října No jak tak koukam, tak nelepsi je bezproblemovej jumper z Lidlu za tasku hrusek.
peter48 Odesláno 11. listopadu Nahlásit Odesláno 11. listopadu ja som si dnes kupil za 55.. e lahku 157g a splahlivu , 10.000 mAh Klarus Power Bank K5 Popis produktu Power bank Klarus K5 je kompaktné a ľahké riešenie pre outdoorové aktivity a každodenné nosenie pri sebe. Telo powerbanky je vyrobené z ultraľahkého uhlíkového vlákna (Carbon Fiber), ktoré je odolné voči vode a nárazom. Powerbanka má kapacitu 10000mAh, čo umožňuje nabiť až dvakrát väčšie zariadenie, ako je napríklad smartfón.
Harwey Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu uz si nejako viacnasobne overoval tu spolahlivost? alebo mas nejaku starsiu podobnu?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se