Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Při výběru automatických hodinek je pro mně jedním z kritérii i noční osvětlení ručiček a ciferníku. Rád bych třeba ve 3 ráno zřetelně viděl na hodinkách čas. V současnosti je v hodinkách použitá buď superluminova nebo tritium. Snažil jsem se v různých diskuzích najít něco o zkušenostech s těmito dvěmi lumy, ale moc toho není. Můžete prosím Vy, kteří hodinky s luminiscencí máte, aby jste napsali své zkušenosti?

Dáva superluminova dost světla i k ránu?

Máte někto tritiové osvětlení déle než řekněme 7 let? Po této době by totiž mělo být o dost slabší vzhledem k poločas rozpadu tritia cca 12 let - po této době by měla být světelnost tritia zhruba poloviční.

• Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
tritium v nátěrech bych určitě nedoporučil, pokud je mi známo, tak se už v řadě států nesmí v takové formě používat. pokud tritium tak v trubicích

A které automaty, kromě Traserů, mají tritium v trubicích?

Návštěvník YPO
Odesláno
Ještě se zkusím zeptat jinak. Jak k ránu svítí například Seika s Lumibrite? Svítí dost na to, aby bylo možno zjistit kolik je hodin?

Tuto informaci jsem na tom odkazu, ani nikde jinde tady nenašel.

na těchto jsem ráno přečetl čas naprosto v pohodě a myslím, že na nich není tak kvalitní luminiscence jako na standardním seiku - tritium je samozřejmě daleko lepší - u tritia mi "vadí" že nesvítí přes den nebo v pološeru, ale v noci to je nářez

Odesláno
na těchto jsem ráno přečetl čas naprosto v pohodě a myslím, že na nich není tak kvalitní luminiscence jako na standardním seiku - tritium je samozřejmě daleko lepší - u tritia mi "vadí" že nesvítí přes den nebo v pološeru, ale v noci to je nářez

Myslíš že tritium v nátěru bude taky svítit víc než lumibrite?

Mimochodem, hezký mod :)

Návštěvník YPO
Odesláno
Myslíš že tritium v nátěru bude taky svítit víc než lumibrite?

Mimochodem, hezký mod :)

nevím měl jsem to na jedněch fortisech a už si to nepamatuji - hlavně ten nátěr se už snad nesmí ani používat a pokud to ještě někdo prodává tak to budou kousky staré 2 roky a více

Odesláno

Tritiový trubičky sice nesvítí moc, ale permanentně. SuperLuminova svítí jako fakule, ale bez nasvícení slábne - i tak ale v pohodě na Monstrech přečtu ve čtyři ráno, kolik je hodin.

Proto ostatně nosím do postele divery...

Odesláno (upraveno)
Proto ostatně nosím do postele divery...

A taky jsou divery nejlepsi do postele proto, ze snaz preziji pripadne setkani s futrem dveri...

edit: potme:-)

Upraveno uživatelem cody
Odesláno
tritium v nátěrech bych určitě nedoporučil, pokud je mi známo, tak se už v řadě států nesmí v takové formě používat. pokud tritium tak v trubicích

ahoj, uvažuji nad hodinkami značky Traser, nemáte někdo zkušenost s kontrolou na letišti při použití Tritia jako zdroje osvětlení?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...