Přejít na obsah

Steinhart Chronomag LE

tak která varianta .. číselníku který vyhrál v minulé anketě?  

19 hlasů

1. 1. Tak který? str. 30

• D1
      0
    • D2
      1
    • D3
      1
    • D4
      1
    • D5
      7
    • D6
      2
    • D7
      0
    • D8
      0
    • D9
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
  here napsal:
Takže tahle verze číselníku je už mimo hru?

Pokud bude verze ciferníku, co ukázal na fotce here, tak velmi pravděpodobně budu mít zájem. O návrhy, co dělal Gorg, velmi pravděpodobně nikoliv. Chtěl bych co nejčistší ciferník.

• Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
  Onion napsal:
to well: to že si tady odhlasujeme jeden číselník ještě neznamená, že je to jediná varianta :) spíš to bude jediná varianta tohoto designu :)

Jen je škoda mrhat Hugovo nadšením, aby to pak někdo jako já poslal mimo hru :-) . Co třeba nechat hlasovat o Hugovu současném návrhu, mém návrhu (retro vojenské hodinky), návrhu Hera (klasické čisté pilotky) a třeba návrhu už nevím koho na předělání Marine Timer do nositelné podoby http://www.chronoshop.cz/katalog/hodinky-S...stainless-steel a pak ještě nespecifikovanou variantu pro věčné odpůrce všeho :-) . Taky by se k tomu měl vyjádřit Kubson, protože tu nějak padlo, že by to snad chtěl zafinancovat a pak rozprodat v chronoschopu.

Odesláno

No, máme zatím pět variant které byly dáno do jakés, taks podoby... tenhle číselník který Hugo tak skvěle zpracovává zpracování potřebuje, protože byť původní, není moc často (skoro vůbec) používán na komerčních hodinkách (což je jeho výhoda pro nás) ... takže proč v tom nepokračovat... byť jak to v rychlosti vypadá, tak varianta D má hodně navrch :)

Odesláno

Posledni pata varianta ktera se ted resi mi je sympaticka tim, ze neni okoukana a s B-Uhr souvisi, myslim, ze to je pro limitku celkem prima vychozi bod, pokud se ma lisit vice nez vymenou barvy rucek a cislem ;) Ostatni varianty nezavrhuji, jen se mi tahle vzhledem k predtim recenemu zda nejlepsi ;)

Odesláno

Well, fakt v pohodě. Pokud si dobře pamatuji, byly to varianty:

1) Stopky

2) klasický design s vnitřní hodinovou a vnější minutovou stupnicí

3) Klasický design s hodinovou stupnicí

4) Upravená varianta 2, kde na vnější stupnici zbývají pouze hodinové indexy

5) naposledy podrobně probíraná varianta

Varianty 1 až 4 jsou na obrázcích na str 21, varianta 5 na 29.

Za mě osobně vede 5D. Důvody? Rámcová shoda se vzorem a současně neotřelost.

Odesláno

Takže zatím se objevily tyto varianty.

varianta 1 - ta byla první.. ani nevím kdo s tím přišel, ale vznikla odstraněním hodinové kružnice

varianta 2 - klasika, si nejrozšířenější design mezi hodinkami v pouzdře B-Uhren

varianta 3 - klasika, druhé nejrozšířenější po předchozím pouzdře...

varianta 4 -

varianta 5 - hodinky většinou označované jako hodinky Waffen SS .. některým vadí ten ideologický podtext..

varianta 6 - červená... někdo to rád chili :)

varianta 7... ta je z těch původních ta nejoriginálnější.

post-142-1230414704.jpg

post-142-1230414744.jpg

post-142-1230414815.jpg

post-142-1230414903.jpg

post-142-1230414966.jpg

post-142-1230415019.jpg

post-142-1230415081.jpg

Odesláno

Hugo, myslím, žes to s Lukem a Spidym opravdu posunul, máme opravdu fajn variantu, můžeme ji dál fajnovat, nechal jsem se unést, bezmocným vztekem, jak mi nějaká nula umázla pracně zpracovaný příspěvek, který jsi přečetl jen ty, promiň.

Teď bych to vzal a dal nějaké NĚMECKÉ firmě k vyrobení :D :D, to swiss made navíc kdovíjestli (jinak si uštěpačnou zdráhavost kubsona nedovedu vysvětlit) mě zaskočilo.

Jinak k "čistému" ciferníku - Tak si kupte ty hodinky, co jsou na té fotce, já myslím, že jich seženete tuny a můžete mě vzít za slovo, že onion vám naprosto přesně poradí jaké, aby pro vás byly ušité na míru. Nicméně pro ono cirkusácké střídání hodin a minut se tahle grafika hodí líp, jestli už zas moc nešpinim odlišností prostě smontovat variantu 1 a 2, kapku přisolit nerez okraji ruček a na stůl/zápěstí s tím :)

Vůbec nejčistší je asi movado, co si vystačit s tou šipkou ?? Když redukce, tak německy dokonalá. :) To neni vtip, prostě motiv, jednoručky a b-pfleil !! Limitka jakobič. Tady už někdo psal zajímavý motiv o odlišnosti a společenských hodinkách, prostě béčka na konzert herbert von karajan, nicht war :D

Ale k hlasování: Z toho, co se dosud objevilo, vidím 2 celkem rovnocenná východiska opro detailní zpracování:

1. hugova varianta smíchaná s wempe (čísla hodin místo úhlů - klidně jen sudá)

1 smíchaná varinta 1 a2 (lichá čísla hodin a desítky minut)

obě jsou manýristickými variantami původních ciferníků myslím do té správné míry, aby měly logiku, původního ducha a kapku neotřelosti. Tohedoufám nikdo nesmázne....

Odesláno
  here napsal:
Návrh popisu dýnka. Pokud by dýnko bylo jenom s průhledem, mohl by být popis teoreticky i vyfrézován do skla.

Nevím která verze je ale správně. Jedna je dle Wempe a Laco a druhou používala Stowa. IWC jsem nenašel.

No a ještě tu máme popis dýnka. Tento cigi zavrhl a možná má zrovna pravdu.

post-235-1230415610.jpg

post-235-1230415624.jpg

Odesláno

tam já nevidím moc rozdílu... ale určitě je lepší mít na dýnku tohle než toho Mongolskýho leteckýho pošťáka :) a je jasné, že Steinhart tam bude někde chtít mít napsáno Steinhart :)

Odesláno

zdar pánové,

úhly byly, jak to tu už VS popsal pravděpodobně k určení azimutu a světových stran. Mě to bezúčelné kopírování připadá trochu zbytečný. A k té vaší limitce, nedávno na konci tohoto roku jsem začal připravovat něco podobného (taková libůstka pro oniona) vychází z Langeho modelu. Jen jsem se to snažil trochu zmodernizovat, aby dostaly trochu součastnější vzhled. Bylo to ušitý na tu nejjednodušší Etu co se jí na netu dají sehnat za pár šupů mraky. korunka standard šroubovací 6.5/4.25 mm s delším krčkem (cca 600,-), pořádnej čočkovitej safír atyp 40/4 (cca 3000,-) standard šroubovací stěžejky 22/1.8 (cca 400,-), ručky standard do cibulí s úpravou děr a taky hodinovku je potřeba trochu upižlat aby to dostalo ten zajímavej nepoměr (a ten se mě moc líbí), ciferník s nožkama pro uchycení strojku, vobič hladkej jen na některý indexy a čísla je potřeba narvat hodně barvy s luminoforem, aby to aspoň trochu svítilo, no a to neumí každej (šablona+matrice)...takže cca 2500,-,mno a pouzdro...při tak malý sérii se vám dostane někam 10 000,-, ale bude fakt luxusní. Nevím jestli se vyplatí třeba nějaký to stávající pouzdro a je jedno jestli je to Čajna nebo Německo přeleštit nebo změnit povrchovou úpravu. Tato operace stejně nepodleze cca 3000,- + cena za pořízení nějakýho standardního. A výsledek asi nic moc (myslím tím, že si hrajete na limitku) Jinak je to vobič ala auto facelifting U tý Čajny je ještě problém s těsností. Voni jak to mrskaj jak Baťa cvičky, tak maj trochu větší výrobní tolerance, halt něco za něco. Takže suma sumárum babo raď žejo. Ještě vám sem hodím obrázky těch hodinek, co jsem připravoval...snad vám to trochu pomůže při další inspiraci a držím palce, jo a s tím vaším ciferníkem, některé chyby je blbé dělat 2x ... takže by bylo fajn zmenšit čísla nebo upravit jejich poměr ( běžně se to na ciferníkách dělá) při takový velikosti jsou všechny ty větší nahňahňaný v tý spodní půlce a vypadá to fakt blbě a ještě po dnešním přečtení SZ od jedno odešlýho starýho pardála něco napíšu do toho svýho Mobilisovýho vlákna....později , abych to tady trochu po sobě urovnal. Takže zdar vaší práci.

=MS=

post-817-1230416061.jpeg

post-817-1230416067.jpeg

post-817-1230416072.jpeg

post-817-1230416078.jpeg

Odesláno
  spiderer napsal:
Porad D, pokud jedna rucka doleha na kruznici a druha ne prijde mi to divny..

Stačí dát vnitřní minutovou kružnici pryč...

Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Do detailu okopčené Longines (Legend) Diver. Děkuji nechci.

Teda chci, ale od Longines ;)

No to je objev... :thumbsup_anim:

...jde mi o pojeti...ne o fejk...to znamena...jit takvou nejakou cestou jako tento longines?

Pokud ano tak predelat tohle ci tohle ci ono...

ale dokonale okopcene to stejne neni, chybi tam luneta...

Odesláno

to Gorg: za mně musím říct ne

to hciq: jo, tohle se ,mi i líbilo... jednoznačný odkaz na původní, dnes nevyráběný, Langeho design a přitom přehledný a čistý... víc než naše vizualizace.... hlavně máš asi pravdu s tou změnou čísel a proporcí... danke :)

Odesláno

Nejsem ještě 100% rozhodnutý, jestli se k limitce připojím. Ledaže by se to tu tu řešilo ještě mnoho měsíců :) . Ale za mně je suveréně nejlepší varianta D. A jak už tu bylo poznamenáno od hciq, tak ty čísla určitě zmenšit, aspoň o 15%. I ta jeho varianta je fajnová. Mně by se na nich líbilo konkávní sklo, ale ještě tak jednou tolik "vypouklé", než je na standartních modelech od Steinhartu.

Ještě si myslím, že řešit čistý design ciferníku, nemá smysl. To si mohu koupit Stowa nebo jiný model, který má "čistý" ciferník. Ale ten "Lange" design, který jsem ještě na nových hodinkách nikde neviděl, je zajímavý. Docela jasně vidím, jak by se mé okolí ptalo, na co jsou ty úhly na stupnici. Už i tak jsem pro ně blázen (hodiny jsou přece v mobilu!). :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Gorg: za mně ne. Podle mého názoru, by se měla "pilovat" ta D verze. Ta má smysl.

Odesláno

V průběhu dne ta čísla zkusím nějak poladit. HCIQ má pravdu, je to jako převážený rotor - dole husté, nahoř řídké. Jenže já nejsem grafik, abych tohle na první pohld cítil. Takže mi buď poraďte (zmenšit všechna čísla stejně, dole o něco víc, nebo stejně a čísla dole zůžit,...). Nebo někomu, kdo se na to cítí, mohu poslat zdroják (Corel 9), ať si s tím pohraje.

Odesláno

Pro ozvláštnění diskuze postuji dvě fota armádních Omega hodinek.

Ty se dvěmi korunkami jsou dost ošklivé (alespoň v mých očích), ale ty druhé, ty svádějí k využití Unitas strojku, ne? A mimostředka na trojce, tak ta moc obvyklá není. Navíc měří 30 minutové intervaly.

Byla by to hezká limitka (třeba od MeisterSinger) ;)

post-1118-1230460222.jpg

post-1118-1230460258.jpg

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...