jirikoukal Odesláno 22. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2008 Nedávno jsem si koupil PRCky a jsou to mé druhé Tissoty. Jsem maximálně spokojen, mám jedno ALE. Zjistil jsem, že nesedí datum, resp. každý měsí hodinky přetáčím, protože nikdy netrefí správný počet dní. Je to normální? Lze to upravit do normálního stavu?
Frantik Odesláno 22. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2008 (upraveno) Nedávno jsem si koupil PRCky a jsou to mé druhé Tissoty. Jsem maximálně spokojen, mám jedno ALE. Zjistil jsem, že nesedí datum, resp. každý měsí hodinky přetáčím, protože nikdy netrefí správný počet dní. Je to normální? Lze to upravit do normálního stavu? Pretacis je jednou za mesic nebo jednou za dva mesice? Pokud za dva, je to ok, protoze datum jde vzdy do cisla 31 a pak skoci na cislo 1. tzn., ze obmesic se trefi (krome unora) . Pokud bys nechtel datum serizovat, musis si koupit hodinky s funkci "vecny kalendar" ktera je ale o hodne drazsi. Upraveno 22. prosince 2008 uživatelem Frantik
cali Odesláno 22. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2008 Nedávno jsem si koupil PRCky a jsou to mé druhé Tissoty. Jsem maximálně spokojen, mám jedno ALE. Zjistil jsem, že nesedí datum, resp. každý měsí hodinky přetáčím, protože nikdy netrefí správný počet dní. Je to normální? Lze to upravit do normálního stavu? iste ze je to normalne mechanicke hodinky (a aj vacsina quatrz) pocitaju vzdy do 31 a na konci mesiaca musis datum upravit sam pokial ta to stve tak existuju relativne bezne dostupne quartzky ktore to zvladnu aj same (seiko,citizen...) a existuju vynimocne aj mechaniky ale to je vysoko mimo rozpocet vacsiny nas beznych smtelnikov
jirikoukal Odesláno 22. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2008 ... no jo no, dlouho jsem hodinky nenosil (iPhone má vééélký čísla na displeji :-)). Ale dík, alespoň vím, že tím nic nerozhodím. Původně jsem chtěl Carrery, pak Seamastery ... ale tyhle PRC 200 s černým ciferníkem vypadají za nějakých 11 tis. moc dobře. A co kvalita, máte s nimi nějakou zkušenost? Vydrží déle než 2-3 roky?
Frantik Odesláno 22. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2008 ... no jo no, dlouho jsem hodinky nenosil (iPhone má vééélký čísla na displeji :-)). Ale dík, alespoň vím, že tím nic nerozhodím. Původně jsem chtěl Carrery, pak Seamastery ... ale tyhle PRC 200 s černým ciferníkem vypadají za nějakých 11 tis. moc dobře. A co kvalita, máte s nimi nějakou zkušenost? Vydrží déle než 2-3 roky? No to vydrzi, ale vrat se k Seamasterum nebo Carreram neni duvod jit az dolu k Tissotu.
Stephan Odesláno 22. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2008 PRC 200 mam pres rok a jsem naprosto spokojen. Hlavne presnost je paradni....za mesic 1 az 2 sekundy.
mengelis Odesláno 22. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2008 PRC 200 mam pres rok a jsem naprosto spokojen. Hlavne presnost je paradni....za mesic 1 az 2 sekundy. to se tak nějak od kvarcu očekává :-D
jirikoukal Odesláno 22. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2008 No to vydrzi, ale vrat se k Seamasterum nebo Carreram neni duvod jit az dolu k Tissotu. to jsi špatně pochopil ... původně jsem chtěl Omegy nebo TH, ale 60 tis. se mi zdálo hodně ... a vizuelně se mi Tissoty líbí ... takže jsem šel do střední třídy (pokud tak tomu mohu říct ...)
Peterstein Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Zdravím tady na fóru všechny odborníky, co si přečtou můj vzkaz. V sobotu jsem si koupil Tissoty PRC 200. Nařídil jsem je včera večer a dneska (ani ne celý den po) se zpožďují asi o 3-4 vteřiny. To asi není normální stav, nebo se pletu?
Radimk Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Normální to samozřejmě není. Obvykle bývají podstatně méně přesné.
lolohh Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Normální to samozřejmě není. Obvykle bývají podstatně méně přesné. Vzhledem k tomu, že si myslím, že PRC200 jsou quartzky, tak bych si dovolil nesouhlasit. Quartzky, které jsem měl já, měly odchylku několik sekund za měsíc, ale ne za necelý den. Takže mně to u quartzu přijde jako celkem velká denní odchylka. Zda se to však dá reklamovat, to netuším.
Peterstein Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Díky, pánové, za velice rychlé odpovědi. Odchylku budu sledovat dál, a když to bude šplhat do větších rozměrů, asi to budu muset s prodejcem řešit. Nicméně, kdyby někdo měl k tématu ještě nějaký postřeh nebo radu, například, zdali je to reklamovatelná chyba, moc rád si příspěvky přečtu.
Radimk Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Nevím, jestli to jde u quartzu tak říct, ale nech je "sednout" a uvidíš dál. Změna režimu zamává s kdečím, možná i s PRCkama.. Mechaniky se usazujou i měsíc, pak se ustálí i přesnost. Nehaž hned flintu do žita ( neboli Tissoty do šuplíku) a měj s nima trpělivost.. I když tady místní matadoři moc Tissot v lásce nemají, jsou tu i spokojení nositelé ( a já mezi nima). A kromě snad jednoho případů vyloženého průseru si tady na Tissoty nikdo moc nestěžoval
Senseeei Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 No to vydrzi, ale vrat se k Seamasterum nebo Carreram neni duvod jit az dolu k Tissotu. Teraz neviem ci som spravne pochopil to jit dolu k tissotu. Ak si to myslel ze od luxusnej znacky k strednej triede tak potom to chapem. ale ak si to myslel od kvalite k smejdom tak mas bud velmi zle skusenosti s tymito hodinkami alebo si v zivote ziadne nemal. Díky, pánové, za velice rychlé odpovědi. Odchylku budu sledovat dál, a když to bude šplhat do větších rozměrů, asi to budu muset s prodejcem řešit. Nicméně, kdyby někdo měl k tématu ještě nějaký postřeh nebo radu, například, zdali je to reklamovatelná chyba, moc rád si příspěvky přečtu. Ber to s nadlhadom moje robia za mesiac 25 sekund
Frantik Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Teraz neviem ci som spravne pochopil to jit dolu k tissotu. Ak si to myslel ze od luxusnej znacky k strednej triede tak potom to chapem. ale ak si to myslel od kvalite k smejdom tak mas bud velmi zle skusenosti s tymito hodinkami alebo si v zivote ziadne nemal. Myslel jsem to uplne normalne, ze od Omega k Tissotu je cesta jako od Audi ke Skoda Favorit. Chapu tvou, rejneme, zaslepenost znackou Tissot, nedavno si predvedl svuj hystericky vylev ve vlakne Recenze, ale nemel bys to brat tak vazne.
Senseeei Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 jop, lebo tu uz nejde o ci sa niekomu hodinky pacia abo nie, ale o znacku a to je chore, keby bolo na paneraioch napisane tissot su ubohe, a keby na tissotoch panerai su super.
Jaem Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Senseeei, zbytocne sa certis, nic nezmeni fakt, ze Tissot je a zrejme aj bude v segmente "swiss made" Low-endovym brandom. To nema nic spolocne s kvalitou a so vzhladom, to len v krajinach, kde je priemerna mzda 600-700?, sa zdaju byt hodinky za 300? drahe, a tym padom luxusne.
Senseeei Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 (upraveno) no tak sa certim no a ? tu nejde o luxusnost, ale o to ze ked je 7750 v steinhartoch je to super. ked ju ma tissot je to o nicom.. a vies preco? lebo tissot ma reklamu a kazdy ho pozna. keby kazdy poznal JLC a stal by tych 300 EUR bolo by to o tom istom. ale spat k teme, hlavne nech majitelovi sluzia EDIT:PS: Urcite si nebudem kupovat Omegy na internat. A ja sa durdim kvoli tomu, ze miestny uzivatelia proste zarabaju, maju staly prijem a mozu si dovolit nieco ine ako student co je na suchych rozkoch. Ked budem zarabat aj ja si doprajem nieco prijemne na ruku. Mne vsak vadi to, ze tu sa nehladi na dizajn /cest vynimkam/ ale na znacku. A to ma na tom mrzi. Lebo ver mi ci nie, clovek co ma jedny hodinky nech su to aj digitalky za 400 korun na ktore si sam zarobil a ver ze soplos si moze a chce kupit kadeco ine ako hodinky, ma z nich vacsiu radost ako typek co ma doma 5ks panerai, len kazde ine. Predstav si ze si horko tazko v lete zarobis niekolko tisic, kupis si za to co si mozes dovolit a co sa ti srdcie ziada. To je na tom krasne! nie to ze nemam In-house kaliber a repeater. To je dovod mojej nasratosti voci miestnym chronomagom. Upraveno 26. ledna 2009 uživatelem Senseeei
cali Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Zdravím tady na fóru všechny odborníky, co si přečtou můj vzkaz. V sobotu jsem si koupil Tissoty PRC 200. Nařídil jsem je včera večer a dneska (ani ne celý den po) se zpožďují asi o 3-4 vteřiny. To asi není normální stav, nebo se pletu? 4sekundy za den je u baterkacov trestuhodna a podla mna aj reklamovatelna odchylka ... ale daj si pozor na to, podla coho to merias nedivil by som sa keby si to len spatne porovnaval (dobrym zdrojom je napr teletext alebo GPS alebo mobil od VF) hlavne to porovnavaj len podla jednej veci.... a tiez je dost dobre mozne ze je v nich len stara baterka (a ked su nove mohli lezat v obchode boh vie jak dlho)
Peterstein Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 4sekundy za den je u baterkacov trestuhodna a podla mna aj reklamovatelna odchylka ... ale daj si pozor na to, podla coho to merias nedivil by som sa keby si to len spatne porovnaval (dobrym zdrojom je napr teletext alebo GPS alebo mobil od VF) hlavne to porovnavaj len podla jednej veci.... a tiez je dost dobre mozne ze je v nich len stara baterka (a ked su nove mohli lezat v obchode boh vie jak dlho) Řídil - a tím pádem i porovnával - jsem podle serveru Greenwichmeantime, přišlo mi to jako dobrá volba nastavení času, protože digitální vysílání televize se dost zpožďuje třeba oproti analogu. Jak říkám, počkám, co to bude dělat dál, na stránkách prodejce píšou, že max. odchylka je 15 vteřin za měsíc, čili když to bude víc, asi budu oprávněn to s nimi řešit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se