Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dneska mě tak napadlo, když jsem vypaloval CD s nasosanými alby a pak stříhal obaly vytištěné na fotopapíru pro svou neteř, že tak vlastně vyrábím fejk CD. Zadání je jednoduše takové, aby se to co nejvíce podobalo originálu. Pročež se vás táži, jak jste na tom vy? Na tomhle fóru probíhá ukrutné fejkobijství všech hodinek, ale na druhou stranu, kolik z nás/vás má doma různě přepálená cd i s obaly, popřípadě porůznu vypalované filmy či nelegální software a nepřijde nám/vám to? Není to tak trochu dvojí a lehce pokrytecký metr?

Upraveno uživatelem mengelis
  • Odpovědi 198
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

já teda asi doma nic takového nemám..... filmy na DVD už jsou dneska laciné a mně nestojí za to si něco škudlit... už tak má doma bordelu celé hory... a to co se mi líbí si prostě koupím v originále... softwer je to samé... když si dneska kupujete notebook tak už tam automaticky je i operační systém... já prostě nemám potřebu něco nutně mít když bych na to neměl... to se radši zamyslím jak si na to vydělat :D

Odesláno

Odpovím ti takhle. Tvrdím, že 99% zdejších členů, včetně těch nejzavilejších fejkobijců má alespoň 1 nelegální software a několik vypálených filmů či hudby. A jestli je to pokrytectví? Nevím, všeobecně panuje názor, že duševní díla jsou předražena ( ať software, tak umělecká ), navíc kopírování tohoto je velmi snadné a levné. Kopírovat nějaký výrobek ( hodinky ) už je složitější, chce to mít běžně nedostupné výrobní prostředky. K tomu je distribuují nám nesympatické struktury nesympatických národností. A tím poškozují námi obdivovaný průmysl z Evropy. To je můj pohled na věc. A vím, že to není moc konzistetní přístup. Jinými slovy,

ANO, JE TO POKRYTECTVÍ

Hezké vánoční svátky.

Odesláno
Dneska mě tak napadlo, když jsem vypaloval CD s nasosanými alby a pak stříhal obaly vytištěné na fotopapíru pro svou neteř, že tak vlastně vyrábím fejk CD. Zadání je jednoduše takové, aby se to co nejvíce podobalo originálu. Pročež se vás táži, jak jste na tom vy? Na tomhle fóru probíhá ukrutné fejkobijství všech hodinek, ale na druhou stranu, kolik z nás/vás má doma různě přepálená cd i s obaly, popřípadě porůznu vypalované filmy či nelegální software a nepřijde nám/vám to? Není to tak trochu dvojí a lehce pokrytecký metr?

Já nelegální sw doma nemám, používám výhradně free sw :D

A filmy? Nestíhám zkouknout ani to co je normálně v TV, vyjímečně si občas koupím "padesátikorunové" DVD v trafice a hudba mě vůbec nebere - stačí mi rádio.

Odesláno
když si dneska kupujete notebook tak už tam automaticky je i operační systém...

Notebooky (zvláště levnější značky ACER, MSI, ASUS) se bez operačního systému prodávají celkem běžně. Taky jsem jeden takový koupil, ale mám na něm Linux, takže svědomí můžu mít čisté.

Odesláno
a v iPodu máš určitě vše nagrabované ze svých CD nebo koupené na iTunes Store :-)

Dyž tó, nó... v týhle republice se stoner rock strašně těžko shání a o kapelách jako Clutch nebo Electric Wizard tady nikdo neslyšel ani bohovi... a iTS ještě nespustili... :-)

Odesláno

Já už jsem poplatek autorským svazům zaplatil s každým koupeným vypalovacím CD/DVD. To i v případě, že na něj přijdou moje vlastní fotky nebo data.

Odesláno

SW mám všechen legální, jak doma, tak ve firmě, cédéčka si objednávám na e-bay, DVD taky nebo si ho koupím nahodile v trafice. Nebylo to tak vždycky, musím říct, že Chronomag a zde většinové názory na fejkové hodinky na tom mají svůj podíl. Teď mě napadá - vlastně se podílím na krádežích filmů - kámoš mě občas půjčí svůj ext. HDD. Většinou to jsou ukrutné hovadiny, to mě neomlouvá. Přestanu s tím, slibuju.

Odesláno

no něco by se asi našlo, hlavně z dřívějších časů. Dokonce tady asi mám někde už nefunkční CD s Win98 jestli jsem to ještě nevyhodil. S tímhle jsem už vyrovnanej, win už v mém stroji není a stejně ten všechen soft co kdysi koloval mezi lidma by dnes už byl k ničemu. Hudební CD mám hodně originálů, pálené většinou z originálů různé výběry do auta v mp3. Něco hodně starého by se možná taky našlo ale kdoví jestli by to po těch letech ještě hrálo. Filmy zrovna tak. Staré vypálence co už možná nehrajou, pak věci co u nás nikdy nebyly a asi nikdy nebudou. Ikdyž Futurama prý má běžet na Primě. No a balík filmů za pade z trafiky které ani nestíhám prohlídnout takže ani nějak není důvod něco shánět. Nikdy u ničeho jsem nedělal vlastně žádný obal, jen to fixem popsal a maximálně kus papíru s nějakým letmým přehledem mp3

Odesláno

Já když už něco pálím, tak zpravidla není možnost to sehnat. Když jsem sháněl DVD Blade Runnera, prostě několik let nebylo k dostání, žádné reedice se nedělaly. Povedlo se mi to nakonec sehnat (za neskutečnou cenu), ale jsou věci, které nejdou prostě sehnat, jen jako nějaký torrent na netu. Obaly k tomu zásadně netisknu, na to mi stačí permanentí fix.

Odesláno (upraveno)

Pokud budeme vnímat vše podle pravidel, která vymyslela nějaká skupina sviní nenažraných (nejspíš bude časem aplikována třeba i daň z práva na život, vydýchaný vzduch a denní zátěž planety země) tak jsem také ve skupině pokrytců.

Systém ochrany autorských práv je klasickým vytloukání klínu klínem. Na jedné straně skupina okrádaných, na třetí skupina vychcánků, kteří si dokázali prosadit "legální systémová pravidla" kterak na obou původních skupinách zbohatnout.

Uvedu příklad: Vlastním verzi programu, kterou chci používat, koupím nové zařízení, na které ovšem tato verze už nejde nainstalovat, tak kontaktuji tvůrce a ten mi odpoví, kupte si novou verzi. Mimo jiné u zařízení automaticky platím jakési poplatky za to, že mám vypalovačku, u tiskárny platim, protože můžu tisknout. To mi přijde jako stejná lumpárna, jako vypálení mp3 z torrentu. Rozdíl je hlavně v tom, že vypálení je nelegální, kdežto poplatek je čestný a spravedlivý.

Podle mě jsou tedy pokrytci "všichni".

Upraveno uživatelem B.F.G.
Odesláno

DVD mam originaly, tak jeste dva roky zpatky to celkem lezlo do penez, ted uz je mnoho filmu prakticky zadarmo - jedine me stve kdy jsem nejaky DVD koupil za 500 a ted je za 30 Kc ;) MP3 zasadne stahuji z internetu podle pisnicek, ktere chci poslouchat - nikam to nepalim ani dale nedistribuuju, coz je dle vykladu zakona legalni a sam pred sebou to mam ospravedlneno tim, ze autorske poplatky platim i kdyz za ne "vlastne nic nedostavam". OS a ostatni software mam legalni nebo free aplikace, napriklad na grafiku nepotrebuji nejnovejsi Photoshop ale staci free aplikace Paint.NET atp.. Jeste si vlastne z RS stahuju Simpsonovi, ale ty take nijak nepalim ani nedistribuuji dal, netisknu k nim nejaky booklety..

Odpoved pro mengelise - palit CD s bookletem jako darek mi pripada nevhodne, osobne bych takovy darek nedaval, ale jak moc je to moralni/nemoralni resit nebudu, kazdy ma svoji hranici nastavenou jinak ;)

Jo jinak jeste doplneni, jeden fejk doma mam, na dovolene v Recku jsem si musel koupit na plavani Daytony, ktere jsem namisto bondovek nosil k vode atd porad a zbavil jsem se strachu, ze nekde dojebu poradny hodinky ;) Az pojedu na dovolenou priste asi si je s sebou do kufru pribalim k B-1 nebo SF, protoze na letni radovanky mi pripadaji naprosto idealni :)

Návštěvník Tada
Odesláno

Když to má někdo takto vedeno doma proč ne, ale dávat někomu jako dárek vypálené CD nebo DVD to se mi prostě příčí. Možná proto, že jsem nikdy v životě nemusel řešit, že bych na orido CD nebo DVD prostě neměl, což věřím, že někteří lidé řešit musí...

Odesláno
Odpoved pro mengelise - palit CD s bookletem jako darek mi pripada nevhodne, osobne bych takovy darek nedaval, ale jak moc je to moralni/nemoralni resit nebudu, kazdy ma svoji hranici nastavenou jinak ;)

to nemám jako regulérní dárek, tyhle obětiny dělám tak dvakrát ročně na bráchovo vyžádání, jako dárek to totiž pak dává on :-) (jeden z mnoha, samozřejmě :-))

Odesláno (upraveno)

Já mám doma všechna CDčka a DVDčka originální.

Jedinou vyjímkou je CD české skupiny Tarantula - Mobilis in Mobili.

Kdysi to vydal Monitor (1992) ve velmi malém nákladu pouze na audiokazetě (a ještě s mizerným zvukem). CDčko nevyšlo nikdy.

Stálo mě hodně času jednu tu audiokazetu na inzerát sehnat a dovolil jsem si ji zaarchivovat na CD. A to je jediný můj pirátský počin.

btw - Jedná se o jedno z nejlepších speedových alb vůbec. Giniální hudba, perfektní zpěv a naprosto dokonalé texty, které vycházejí z děl J.Verna. Naprostá pecka.

P.S.: Jestli někdo vlastníte jejich demo "Železná jízda", tak ho koupím za jakoukoliv cenu :newyear:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

Software mám legální - Apple má rozumné ceny family packů na důležité věci, takže to nemá cenu krást. Připouštím maximálně nějaký nesmazaný shareware po trial období. Pokud jde o CD , DVD apod., tak to, co se dá koupit, kupuju (ať už na nosiči nebo na iTunes store). Stahuju jen starší věci, které už ke koupi nejsou, nebo nové seriály (Prison Break, Dexter atd.), ty si ale většinou kupuju na DVD hned jak vylezou. Dvacet dolarů za set s jednou sezonou seriálu mne opravdu nezabije.

Odesláno

Legalni SW, popr. freeware nebo shareware. DVD origo vyjma par kousku z dob davnych. CD uz zadny nemam, vyhodil jsem vsech 473 kusu a mam pouze MP3 (budto grabnuty z puvodne vlastnenych, popr. koupeny na netu anebo zkopceny od kamose). Na disku mam stazene vsechny sezony Top Gearu. V PDA mam stazenyho TomToma, ale koupim si pristi rok asi velkej device, tak to smazu.

Hmm .. koukam, ze jsem taky pekne prohnilej :D. Chjo... :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...