Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
Odesláno
V 28. 12. 2022 v 18:21, lipic napsal:

Zdravím místní rádce 

Už sem tady nedávno potápky řešil, ale teď bych potřeboval poradit trochu jinak. Prostě divers s průhledným dýnkem. Budget tak 30k (max.35k).Zatím se mi líbí né úplně čistokrevný potápky Sinn 104.

A proč vlastně trváš na průhledu?

Odesláno

Jednoduše, protože se mi to líbí. Je mi jasné, že třeba na Aqisech s inhousem 400 je to hezčí pohled než na klasickou 2824.

Odesláno

De gustibus non est disputandum.

Průhledné dýnko na potápkách a obecně všech toolwatches jsem nikdy nepochopil. Kromě nižší praktičnosti (snížení magnetické odolnosti, zvýšení tloušťky hodinek a dalším možným kompromisům, mi u mnohých značek přijde "plácnutí" průhledného dýnka na jakýkoliv model hodinek přijde jako afterthought než jako známka sebedůvěry. A už vůbec nemluvě o tom že není co vidět na neupravené 2824. 

Odesláno
před 3 minutami, klobadysek napsal:

De gustibus non est disputandum.

Průhledné dýnko na potápkách a obecně všech toolwatches jsem nikdy nepochopil. Kromě nižší praktičnosti (snížení magnetické odolnosti, zvýšení tloušťky hodinek a dalším možným kompromisům, mi u mnohých značek přijde "plácnutí" průhledného dýnka na jakýkoliv model hodinek přijde jako afterthought než jako známka sebedůvěry. A už vůbec nemluvě o tom že není co vidět na neupravené 2824. 

Ono naopak někdy bývají hodinky se safírovým dýnkem tenčí než s kovovým. Ale specificky na diverech bych na tom netrval, nedekorované kalibry s automatickým nátahem fakt nejsou moc ke koukání. Viz třeba Tudor BB...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Hlavne že tam dajú možnosť pridať si vlastnú fotku na spodnú stranu hodiniek. Mohli kľudne dať na výber aj variantu bez priehľadu a hodinky by vďaka tomu boli aj tenšie. 

Upraveno uživatelem City
Odesláno

Certina DS PH200M je fajn tip mal som ich vadilo mi len že majú dlhé nožičky "Lug to Lug 53mm" a presahujú troška už cez ruku keď si spomínal že si rozmýšľal niečo do priemeru 42mm toto nebude asi ono ale rozhodne ich vyskúšaj. Rozumnejšie mi však prídu už spomenuté  ORIS AQUIS vďaka púzdru a krátkym nožičkám super sedia na ruke a máš tam na výber niektoré modeli tuším už od 39,5mm väčšina je 43mm, ale stále budú dobre sedieť vďaka tým krátkym nožičkám.

Inak priehľadne veko na potápkach/toolwatch je naozaj blbosť aj z toho titulu, že tam máš o ďalšie tesnenie naviac ,ktoré tam nemuselo byt, čiže riešiš pri netesnosti veko na dvoch miestach pri potencionálnej netesnosti :) 

Odesláno (upraveno)

Pozri sa ak sa ti Oris Aquis páčia nerieš a vezmi ich ,väčšine z nás čo sme na Fore hodinky aj tak nevydržia tak dlho kým sa bude musieť zaoberať pretesnením (myslené tak že budeš chcieť pravdepodobne vyskúšať zasa niečo iné a predáš ich skôr).

Aquis sú naozaj kvalitne spracované hodinky za tie prachy veľa muziky.

Upraveno uživatelem digiMonster

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...