Přejít na obsah

Vulcain Skindiver Nautique

martar

Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, martar napsal:

:D

Hodné členů po nějaké době zjistí, že jim začínají vyhovovat menší a nižší hodinky. Jednak je to elegantnější, když hodinky s náramkem či řemínkem tvoří kolem zápěstí plynulý ovál namísto do "U" tvarovaného řemene držícího veliké hodinky, pak je to taky příjemnější na nošení, ať už člověk nosí manžetu nebo ne... a nakonec - je o hodně menší šance, že se hodinky (často za statisíce) dojebou. Vysoké hodinky s velkým průměrem jsou prostě z logiky věci mnohem víc na ráně. Já mám obvod zápěstí necelých 19cm, v pohodě na mně vypadají i 45-46mm hodinky, ale nejlíp se cítím s 41-42 mm a u vintage nebo oblekovek klidně nosím i 37-40mm (a tahle reedice Vulcainů vintage look má). Jako dámské u mne vypadají až hodinky pod 32 mm.

Jinak mi přijde, že dočasná móda byly naopak ty velké rozměry náramkovych hodinek. Za více než sto let jejich historie trvala ta 44+ móda jen cca 15 let a u hodně značek pomalu odeznívá. Nakonec možná zůstane jen u pilotek, některých HH a u fashion brandů.

je to individuálne..ja mám zápästie cca.  18-18,5 a nosím hodinky veľkosti 39-43, čo považujem za pohodlnú pánsku veľkosť. Všetko pod 39 vyzerá na mojej ruke smiešne a veľkosti 37 a menej považujem za vyslovene dámsku veľkosť (aj moja pani nosí 36) a na jej dámskej rúčke tie hodinky nevyzerajú nijak moc veľké... ale samozrejme je to vec názoru a každému čo jeho jest 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, martar napsal:

:D

Hodné členů po nějaké době zjistí, že jim začínají vyhovovat menší a nižší hodinky. Jednak je to elegantnější, když hodinky s náramkem či řemínkem tvoří kolem zápěstí plynulý ovál namísto do "U" tvarovaného řemene držícího veliké hodinky, pak je to taky příjemnější na nošení, ať už člověk nosí manžetu nebo ne... a nakonec - je o hodně menší šance, že se hodinky (často za statisíce) dojebou. Vysoké hodinky s velkým průměrem jsou prostě z logiky věci mnohem víc na ráně. Já mám obvod zápěstí necelých 19cm, v pohodě na mně vypadají i 45-46mm hodinky, ale nejlíp se cítím s 41-42 mm a u vintage nebo oblekovek klidně nosím i 37-40mm (a tahle reedice Vulcainů vintage look má). Jako dámské u mne vypadají až hodinky pod 32 mm.

Jinak mi přijde, že dočasná móda byly naopak ty velké rozměry náramkovych hodinek. Za více než sto let jejich historie trvala ta 44+ móda jen cca 15 let a u hodně značek pomalu odeznívá. Nakonec možná zůstane jen u pilotek, některých HH a u fashion brandů.

ešte na okraj...je pravdou že u väčšinovej produkcie trvala móda nadrozmerných hodiniek cca. 15 rokov, ale ako aj píšeš o pilotkách, jednými z prvých profesionálnych nástrojových hodiniek boli IWC Pilot 55 mm (40.roky) ako aj Panerai Radiomir 47 mm (40.roky) a to je dobrých 80. rokov výroby 🙂

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, LovecK napsal:

36 je fajn, ale není Vulcain známý tím, že třeba na Jomashopu jsou na něj vždycky brutální slevy? Tam pak v akci budou tak za 15, ne? :) 

Ale jinak jsou dobrý, ani za ceníkovku nevypadají špatně. Vybírat si nějakou moderní reinterpretaci potápek lehce přes 30, tak tam bych z 63Mas na tahu / Doxa 600 / Longines Skin Diver / těchhle Vulcainů asi bral Vulcain...

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Chtělo by to vidět tu barvu naživo.. někde je moc dorůžova, někde dobrý. Ale cenim bílou lumi, hehe.

Jak že to teďka s tim Vulcainem je, je to vyloženě něco jako Glycine, že to maj Číňani a budou chrlit, nebo se jen změnil majitel na nějakej fond, nebo tak něco? Jo vim že bych to za chvilku vygůglil, ale to bychom to tady mohli zavřít rovnou..:)

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Znamená to, ze Vulcain stále vlastní Flavio Becca, podle mne.

Mimochodem, tohle stojí za přečtení, předevšim teda odstavec Downfall... málokomu úřady zabavilyz trezoru hodinky za 18 milionů EUR :)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Flavio_Becca

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Njn limitka 30 kusů... ja neviděl zatim ani pořádný fotky nikde, tak čekám, než to sem vrznu :)

Popravdě mi nic z Vulcainu nepřišlo nebo jsem to v tom zmatku na začátku školního roku přehlédl. Tak aspoň referenční číslo dle Ch24:

660170A37.BAC243

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...