Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak oni se fejkují i 20 dolarový casia,

ale je to svým způsobem známka toho, že jsou prostě dobrý a je o ně zájem😀

Jinak je to samozřejmě fuj

Odesláno (upraveno)

Hoši nevím přesně, kam to napsat, tak si to odložím tady.

Jsem totiž mile překvapen přesností základního strojku těchto hodinek. V minulosti jsem preferoval Seika s jejich workhorsy 7s26/4r36 a jejich deriváty. Ale vždy jsem byl rád, když jsem se dostal s přesností pod 10s/d. Řekněme tak 6-7 s/d a to po seřízení.

S Citizeny, které se strojkem řady 8000 beru jako “trochu horší”- jednodušší, jsem vždy dosáhl lepšího výsledku již z továrny. Měl jsem diversky, které chodily +2s/d  a teď Tsuyosy, které mi po týdnu dělají -1s. Asi to bude náhoda, ale jak jste na to vy a jak to s těmi strojky vidíte?

Upraveno uživatelem Jerryl
Odesláno

U mych Tsuyos to lítá. Mají tendenci se předcházet  při nošení  a při odložení na bok, 3kou vzhuru se zpomalit.

Tipuji teda, že je to kus od kusu.

Porovnani se seiko 7s a 4R aktuálně nemám. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Mě ty miyota kalibry chodí obecně všelijak. Jako vše v rámci kategorie v které jsou. Nicméně rozhodně bych je nevyzdvihoval. Vše bylo serizeno fabricky bez následného zásahu.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Citizen přidal do kolekce Tsuyosa 37 mm modrou a fialovou verzi.

https://monochrome-watches.com/citizen-tsuyosa-37-blue-purple-dial-versions-nj0200-50w-nj0200-50m-price-introducing/

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 3
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Já bych do toho ten pevný dílek tak úplně netahal. On je takový specifický a vlastně ničemu nevadí. Tudíž bych se spíš klaněl k číslo 45 mm. 

Odesláno
V 27. 9. 2025 v 20:29, Jerryl napsal:

Máš štestí, že jdu zrovna kolem😀

Samotné pouzdro je dlouhé 45mm, ale při započtení těch 1. dílků tahu je reálný L2L 50mm.

Ano, ten první dílek směřuje správným směrem dolů, tak jak jde přirozeně náramek kolem ruky.

• po měsících...
Odesláno

Nechcem zakladať nové vláknom tak skúsim sem. Snažím sa znova nájsť si vzťah k mojim Tsuyosa s bielym cifrom. To čo mne vadí je presnosť strojčeku od zakúpenia /pocitovo tak +10/den/ ale to by sa zregulovalo, mierne horšie ovládanie korunkou /syn tvrdí že preto že mám prsty ako parky/ ale hlavne lumi, ja som proste “uchyl” na lumi a aj obývačne echo-drine pilotky ich presvietia v intenzite aj dĺžke.

moje dve otázky:

davali ste niekedy urobiť relume? / neviem slovenský výraz / malo to význam, cena…

mate niekto prosím overený zdroj na gumu a kožu pre Tsuyosi? 

Dakujem  veľmi za akúkoľvek radu 

Odesláno

Odchylka z principu vychází z kategorie kalibru, který je v hodinkách. Moje dělají tak 15+ a jsem s tím úplně v pohodě. Teoreticky můžeš nechat poladit, otázka jak dlouho to vydrží. Je to v této kategorii určitá loterie. Ale vyvažuje to skvělá cena. 

Manipulace s korunkou je horší, ale zvyknul jsem si 

Lumi stojí za hovno, ale je mi to fuk.

Závěrem, nejsou to žádné vyladěné super hodinky, ale o to je mám víc rád. 

Než ladit strojek, řešit relumi a na konci být naštvaný, že to stejně nikam nevedlo a jako třešnička na dortu bude ta na houby korunka, to je raději pošli dál a kup si jiný kousek, který tě bude víc bavit.😉

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...