Lynx12 Odesláno 23. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2023 před 55 minutami, odjinud napsal: Jsem po pravde myslel, ze to mazete nejakou kolomazi, sadlem apod. Sam jsem mel haldu jakyhosi snad vojenskyho mazani, co jsem koupil k tem kanadam (takova plastova pruhledna tuba s jakymsi hnedym olejem), no ale doslo. Sno-seal mi na ne prijde jako az neco moc high-tech... Takže klasický starý šedesátky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 Jsem po pravde myslel, ze to mazete nejakou kolomazi, sadlem apod. Sam jsem mel haldu jakyhosi snad vojenskyho mazani, co jsem koupil k tem kanadam (takova plastova pruhledna tuba s jakymsi hnedym olejem), no ale doslo. Sno-seal mi na ne prijde jako az neco moc high-tech... Kdyz chces neco high-tech, to musis do vlakna trekovek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 24. října 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 Odjinud: Kozenym botam spravnou péčí vyrazne prodlouzim zivotnost. U nekterych (treba u "kanad") relativne za par korun svec vymeni podrazku. Kdyz mi ale popraska kuze, uz se s tim moc delat neda. Osobne radeji dam stovku navic za pripravky a vim, ze mi boty dele vydrzi a lepe chrani nohu pred neprizni pocasi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 @Xenomorfus Přesně... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 Používal jsem vosk, ale tuleň je výrazně lepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 Jo, jde o klasicky kanady, kupovany novy z armadniho vyprodeje zacatkem 90tek. Ja bral cerny, otec hnedy, pry oficirsky. Spicky jsou trochu okopany, takze asi na to dam nejakej cerny krem. Vosk by splnil svou funkci, ale vypadalo by to furt blbe. Asi vezmu lestidlo na vojenskou obuv Sigal. Mate s ti nejakou zkusenost? https://pemi.cz/sigal-lestidlo-na-vojenskou-obuv-cerne-250-g Jinak ourdoorove boty s gtx uzivam leta, takze na ne mam ruzne sajrajty jako cherry blossom atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gathol Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 Tohle leštidlo je klasika, používám ho na všechny klasické kanady, co jsem měl na vojně (vz. 60, vz. 90, vz. 2000). Určitě to kůži trochu pomůže, už jsem s ním resuscitoval staré vyschlé a ztvrdlé boty. Ale pořád je to spíš estetická povrchovka, nezaručí to nijak zvlášť velkou voděodolnost. Na to jsme kdysi na vojně fasovali nějaký olej, ale ten jsem asi nikdy nepoužil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fcervenicky Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 Bol to Propylenovy olej, aspoň u nás. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hudson10 Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 před 11 hodinami, gathol napsal: Tohle leštidlo je klasika, používám ho na všechny klasické kanady, co jsem měl na vojně (vz. 60, vz. 90, vz. 2000). Určitě to kůži trochu pomůže, už jsem s ním resuscitoval staré vyschlé a ztvrdlé boty. Ale pořád je to spíš estetická povrchovka, nezaručí to nijak zvlášť velkou voděodolnost. Na to jsme kdysi na vojně fasovali nějaký olej, ale ten jsem asi nikdy nepoužil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hudson10 Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 No ten olej na boty na vojně byl v takovem plastovém polštářku jako tehdejší šampon na vlasy. Byl asi ten olej dosti kvalitní, protože ti kteří se spletli, měli potom problém ho z vlasů umýt.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 Jo, tenhle olej jsem asi mel. No, na kanady poridim ten Sigal a pak to maznu nejakym voskem. Diky, panove. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 19. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna Skoro to vypada, ze nikdo nevandruje. Tak jen takova zahrivacka. Vyrazil sem na tradicni zimni Legiomarš a kdyz uz sem byl skoro nahore (kota Polední v Beskydech), zjistil sem, ze je to az pristi vikend :-D. Tak aspon mne nikdo nerusi a pristi vikend si to dam "na ostro". Zatim je prijemnych -5 stupnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 19. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna (upraveno) Jak se v takovy zime spi? Je mi jasny ze kvalitni spacak je nutnost, ale zajimalo by me, o kolik je v takovym stanu tepleji nez venku. Edit: Klobouk dolu, ja bych to asi nedal. Na to jsem moc zhejckanej Upraveno 19. ledna uživatelem Pepino777 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 19. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna Dobrý spacák, dobře se oblíct (ne navlíct) a je to super. Ale já mám rekord jenom -7. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 19. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna (upraveno) Mě se povedlo jednou -29°C. Do rána mi zmrzly kanady na kost. Celá část nad kotníkem, normálně ohnutá dolu a jako šutr E: zlomil bych je, kdybych se obul... Upraveno 19. ledna uživatelem morepower Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 20. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Kluci, neco rozsahlejsiho napisu nekde, kde mi nebudou mrznout tolik prsty ;-). Jinak v rychlosti, jak bylo receno spacak, ale stejne dulezita je ochrana odspodu, takze adekvatni karimatka. Rano -8, takze vcelku v klidu. V tom lehkem stanu je tak cca o 3-5 stupnu tepleji, ale nefouka a tolik nepromrznou veci na obleceni a voda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Ten snih odhrabavas cim? Nosis lopatu nebo jen tak botama? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luftwaffle Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Kokorinsko - Listopad 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Snad tím nezačnu nějakej flame, už máme po Vánocích, ale říkal jsem si, že to otevřu. Na čundry chodím od svých 16 let, takže už skoro čtvrt století, za tu dobu jsme si prošly fakt hodně různejma fázema od spaní pod stanem, kdy jsme rozdělávali oheň i několkrát za den, přes papírový mapy a toulání spíš po hospodách, až po přechody různých hřebenů a hor, spaní pod širákem nebo v různých útulnách a vaření převážně na lihu v Trangii. Vždy jsme ale měli pravidlo, že po nás v přírodě nic zásadního nezůstává, kromě zválený trávy nebo trochu spálenýho dřeva na místech, kde už ohniště byly. O kokořínsku jsme v partě vždy jen mluvily, máme to od nás zbytečně daleko a je to pro mě takový kontraverzní kraj. Kolíbka trampů, ale za mě poslední roky taky spíš přehlídka pseudo čundráků, kteří do přírody jezdí spíš chlastat a dělat bordel. Pohled z jedný strany https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kokorinsko-trampove-nelegalni-taboriste/r~5c89c9762af111eea873ac1f6b220ee8/ Pohled z druhý strany https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/ivan-brezina-overtrampismus-kriticky-pohled-na-masove-zutulnovani-chranene-prirody Jezdíte tam někdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna A kamarád na to téma trampování doporučil dokument od ČT, zatím jsem viděl jen první díl a přijde mi to zatím fakt dobrý, tak nasdílím i zde, pokud někdo nezal... https://www.ceskatelevize.cz/porady/10624521952-zvlastni-znameni-touha/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se