Tommy_PP Odesláno 16. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2023 PS: u nas v Kanade po prepocte dnesnym kurzom €3,080 na tahu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal. Odesláno 17. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2023 Pěkné se zdají. Na fotkách paráda. Ale proč jsou o 550 až 750 Eur dražší než ty 42 mm? Prosím informovanější o vysvětlení. Jsou o hodně lépe provedené? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 17. listopadu 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2023 Pokusil jsem se projít rozdíly mezi novým 39mm modelem a předchozí generací. Jestli odpovídají zvýšené ceně posuďte sami. Především u starších modelů není zmiňována COSC certifikace ani magnetická resistence. Opticky významná změna se udála na ciferníku, kde luminiscence pokrývá více prvků než dříve, a navíc je dvoubarevná - v kombinaci modré a zelené. Příjemné je, že se minutová ručka protáhla blíže k vnitřní lunetě. Hodinová ručka má jiný tvar luminiscence, která pokrývá větší plochu. Ručky se liší i barvou luminiscence. Blízko špičky vteřinovky nově přibyla drobná šipka (spíš nerovnoramenný lichoběžník) pokrytá luminiscencí. Jestli se změnila kvalita provedení nedokážu posoudit. Některé změny k růstu ceny určitě přispívají docela výrazně (COSC, antimagnetismus), další jen mírně. Určitě nemůžeme zapomenout na inflaci a další náklady vyvolané legislativou. Soukromě to na mě dělá dojem, že Longines dostal ze Swatch Group úkol atakovat v některých produktových řadách Tudor, ale přitom stále poskytovat obdobné produkty i v nižších cenových relacích a pokrýt tak spektrum začínající někde nad Tissot/Certina/Mido/Hamilton přes Rado a směřují až k Omegám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plattfuss Odesláno 18. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2023 (upraveno) V 17. 11. 2023 v 22:29, Kobliha napsal: Pokusil jsem se projít rozdíly mezi novým 39mm modelem a předchozí generací. Jestli odpovídají zvýšené ceně posuďte sami. Především u starších modelů není zmiňována COSC certifikace ani magnetická resistence. Opticky významná změna se udála na ciferníku, kde luminiscence pokrývá více prvků než dříve, a navíc je dvoubarevná - v kombinaci modré a zelené. Příjemné je, že se minutová ručka protáhla blíže k vnitřní lunetě. Hodinová ručka má jiný tvar luminiscence, která pokrývá větší plochu. Ručky se liší i barvou luminiscence. Blízko špičky vteřinovky nově přibyla drobná šipka (spíš nerovnoramenný lichoběžník) pokrytá luminiscencí. Jestli se změnila kvalita provedení nedokážu posoudit. Některé změny k růstu ceny určitě přispívají docela výrazně (COSC, antimagnetismus), další jen mírně. Určitě nemůžeme zapomenout na inflaci a další náklady vyvolané legislativou. Soukromě to na mě dělá dojem, že Longines dostal ze Swatch Group úkol atakovat v některých produktových řadách Tudor, ale přitom stále poskytovat obdobné produkty i v nižších cenových relacích a pokrýt tak spektrum začínající někde nad Tissot/Certina/Mido/Hamilton přes Rado a směřují až k Omegám. este by som doplnil a poukazal na povestneho ružoveho slona v miestnosti; puzdro je vyrazne odlisne od povodnych aj novodobych LLD... stratilo tu plasticku mrstnost rejnoka a pôsobi viac usadlo... pripomina puzdro Alpina Heritage Seastrong... proste case stratil LLD identitu. Tie redukovane korunky su naopak super! Upraveno 18. listopadu 2023 uživatelem Plattfuss typo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kluk jako buk Odesláno 22. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2023 Hodně jsem se na ně těšil, ale retail cena je podle mě přestřelená. To už radši BB58. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2023 Alternativa k Tudor BB Pro Longines Zulu Time Limited Edition For Hodinkee https://le.hodinkee.com/longines-zulu-time-for-hodinkee?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=h-email-Longines-LimitedEdition-Early-Access-120523&_kx=vCbRl8aYfzUUsFnSZXn1w13F7A7q076aSL0o_xclgOY%3D.UHTEkW Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina666 Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2023 před 3 hodinami, Harwey napsal: Alternativa k Tudor BB Pro Longines Zulu Time Limited Edition For Hodinkee https://le.hodinkee.com/longines-zulu-time-for-hodinkee?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=h-email-Longines-LimitedEdition-Early-Access-120523&_kx=vCbRl8aYfzUUsFnSZXn1w13F7A7q076aSL0o_xclgOY%3D.UHTEkW Za mě dobrý!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 2. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna Novinka tohoto roku Longines Heritage Conquest power reserve. Vychází z historického modelu - nevšední rezervu nátahu se zdá nebude zobrazovat tištěná ručka (jak to bylo na předchůdci), ale otáčejícím se mezikružím. Průměr by měl být 38mm, dýnko opatřené průhledem na strojek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 2. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna Tak tohle je hodne povedena zalezitost. Jeste vstrebavam ten tvar rucek, ktery mi na oblekovky moc nesedi, ale jinak je to pecka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna Longines mě poslední dobou baví snad nejvíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 2. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna Jediné čo mi na tom vadí (všeobecne, nielen u Longines) je dátumovka na 12, inak vydarené Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lemon Odesláno 2. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna Za mňa nové heritažky super. Akurát by boli za mňa lepšie s bigdate a priemerom 40mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 2. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna před 12 hodinami, AndyAaron napsal: Tak tohle je hodne povedena zalezitost. Jeste vstrebavam ten tvar rucek, ktery mi na oblekovky moc nesedi, ale jinak je to pecka. Tvar ručiček odpovídá historické předloze Longines Conquest Power Reserve 9035 https://www.longines.com/en-hk/p/watch-collectors-corner-longines-conquest-power-reserve-1961 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 2. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna Dik za info! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna https://deployant.com/new-longines-master-collection-gmt/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kundalini Odesláno 6. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna V 3. 1. 2024 v 13:22, Hasňa napsal: https://deployant.com/new-longines-master-collection-gmt/ V 2. 1. 2024 v 1:21, Kobliha napsal: Novinka tohoto roku Longines Heritage Conquest power reserve. Vychází z historického modelu - nevšední rezervu nátahu se zdá nebude zobrazovat tištěná ručka (jak to bylo na předchůdci), ale otáčejícím se mezikružím. Průměr by měl být 38mm, dýnko opatřené průhledem na strojek. ty vypadají zajímavě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kundalini Odesláno 7. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna (upraveno) Dnes do zimy Upraveno 7. ledna uživatelem kundalini špatná kvalita Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aston Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února V 2. 8. 2023 v 13:20, lassie napsal: Tady nové Hydroconquest GMT. BTW mě vadí ty indexy (trojúhelník, obdélník, kolečko) moc tvarů prostě (ty kolečka na 6 a 9 tam prostě jsou zbytečný), jinak vypadají pěkně. https://www.klockia.se/klockor/longines-klockor/longines-hydroconquest-ceramic-klocka/longines-hydroconquest-automatic-gmt-41mm-l37904566 Tie su paradne, myslim ze oproti predoslej verzii sa posunuli dost daleko (k lepsiemu ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 15. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února Nová limitka existujícího modelu v červeném barevném provedení oslavující rok Draka "Flagship Heritage Year of the Dragon". Předpokládaná dostupnost koncem února a vyrobeno je 888 kusů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 3. dubna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna Longines se tentokrát nevydal cestou zmenšování, ale zvětšování a představil novou verzi Hydroconquest GMT zvětšenou na 43mm. Cena se zdá být stejná, jako u menšího, 41mm modelu z minulého roku. Uvedeny byly tři barevné varianty s kombinacemi kovového tahu nebo pryže. https://www.longines.com/en-us/landing-page/hydroconquest-gmt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se