Přejít na obsah

Malé dámské hodinky tipy + identifikace


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,
chtěla bych vás poprosit o radu, nápady a pomoc s výběrem dámských hodinek.

Jsem úplný začátečník a doufala jsem, že zde snad najdu nějaké staré katalogy např. starých PRIMek a najdu něco, co mi padne do oka.
Jako chlap bych si tu rozhodně vybrala a né jedny, ale to není to, co nyní hledám. Snad tu nejsem úplně špatně a jako lajk tu někoho dotazem nepohorším.

Hledám primárně malé elegantní sofistikované hodinky. K šatům i do kanceláře (IT). Mám poměrně malé předloktí (nebo je to jen můj dojem) a spousta hodinek na mé ruce vypadá naprosto obří. To stejné se bohužel týká i řemínků, které prostě na mé ruce působí mohutně a mužsky. I ty musí být co nejjemnější tzn. síťovina nebo natahovací.

Ocením i nápady na hodinky nové, ale mám i cit ke starým vintage/retro věcem. Mimo jiné mi více sluší spíše zašlé zlaté nebo stříbrné šperky, takže s hodinkami to bude nejspíše stejné a ráda prohrabu i nějaké burzy, abych našla co hledám.

Moje máma dostala od svého otce (před rokem 1995) velmi pěkné hodinky, bohužel nenašla jsem o co se mohlo jednat. Foto podobných v příloze. Pamatuji jen, že měli nějaké tlačítko a při zmáčknutí zeleně svítili. Vypadali elegantně a přesto měli i praktickou funkci. Ráda bych věděla o co se mohlo jednat.

Ráda třeba uvidím i jiné praktické dámské hodinky s jinou speciální "vyfikundací". Příkladem budiž třeba můj starý mini 6cm Victorinox na klíče, do kterého dokázali nacpat kromě různých otvíráků a šroubováků i svítidlo, pinzetu a propisku. Ráda se podívám i na jiné speciální dámské modely než elegantní.

Nechci tu dávat nějaké konkrétní příklady, abych někoho zbytečně neovlivnila. Jsem otevřena naprosto všemu, bohužel zatím jsem nenarazila na něco, co bych si řekla: "To je přesně ono. Moje hodinky." Pošlete mi prosím jakékoli nápady a modely, které vás během čtení třeba napadly.

Mnohokrát děkuji za nápady, tipy i rady.
Pěkný den všem.

99708377861726426781_original_3288060-starozitne-panske-hodinky-ruske-vypadaji-jako-zlate-001.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Willie McBride Půjde o hodinky jakoby na denní nošení. Nejde mi prestiž a nechci si připlácet pouze za značku. Hledám něco, co zaujme mě a cena by měla reflektovat kvalitu. Čím levněji seženu takové hodinky, které budou odpovídat mojí představě, tím šťastnější samozřejmě budu. Hledám možná něco jako "starou kvalitu", něco "nesmrtelného" nebo aspoň relativně dobře opravitelného. Nechci, aby mě každý případný škrábaneček příliš bolel a nebudou to investiční hodinky. Samozřejmě pokud nebudou v průběhu let ztrácet na hodnotě by byl příjemný bonus.

Nechci se úplně svazovat limitem. Jako laik si to představuju takto: Upřímně nejšťastnější bych byla, kdybych našla takové daily hodinky třeba do 3.000,- (kecám, nejlíp za korunu v bazaru, ale buďme aspoň trochu realisti 😄), mezi 3-5.000,- bych našla už nějakou mimořádnou vychytávku nebo speciálku a 10.000,- by v tuhle chvíli byl můj maximální limit pro daily hodinky naprosto dokonalé ve všech směrech a to už by museli být hodinky, které by opravdu stáli za každou korunu a jejich hodnota by se neměla snižovat. Jsem-li úplně mimo prosím o prominutí.

Řeknu to ještě jinak. Co nejzajímavějšího a odpovídajícího požadavkům lze koupit za co nejméně peněz?
Co by jste si třeba jako ženy koupili vy? Opravdu ráda se nechám inspirovat.

Hledám teď primárně takové malé více méně nenápadné univerzální hodinky, hodící se ke každému oblečení, ale asi něčím mimořádné. Ve strojcích se bohužel zatím nevyznám a vzhledově jsem nenarazila na něco, co by něčím vyčnívalo. Co by se ke mě hodilo a vystihovalo by mě to.

Proto hledám inspiraci tady. Vy už jste všichni museli vidět spoustu hodinek a možná vám nějaké utkvěli v paměti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodně nechci být zlý nebo nekonstruktivní, ale obávám se, že v uvedeném rozpočtu "speciálku", která nebude časem ztrácet hodnotu fakt asi nepořídíš 😕

Jinak malé elegantní a sofistikované hodinky v rámci rozpočtu by mohly být třeba Mondaine. Ale určitě to není stará kvalita, ani žádný cenodržák.

https://eu.mondaine.com/products/evo2-30mm-goldene-edelstahluhr-mse-30120-lb

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Kex Naprosto v pořádku. Děkuji za odpověď a za tip. 😊 Mondaine tady na fóru nevidím. Můžeš mi prosím ve zkratce popsat značku nebo hodinky. V čem jsou speciální nebo proč tě napadli?

Nemusí to být speciálky, jak říkáš za tu cenu, asi ani nebudou. Ale něco odlišného na nich třeba bude. Třeba tady kolega zmiňuje, že je fanoušek mimo jiné značky Festina, tak jsem teď po dlouhé době koukla a našla třeba tyto elegantní Hodinky FESTINA 20579/1, ale nejsou úplně obyčejné. Jsou svým způsob mimořádné v tom, že lze vidět strojek a to mi přijde zajímavé, odlišné od obvyklého standardu typických elegantních hodinek. Ale může se jednat o jiné věci, třeba to podsvícení v noci nebo jiný speciální design nebo jenom zajímavý příběh za jejich vznikem.

206804.webp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Exxn v danej cenovej kategórií budeš zbytočne hľadať nejakú výnimočnú kvalitu, tak si vyber to, čo sa ti páči a čo ti bude robiť radosť. Asi by som nepozeral po pozlátených hodinkách, nakoľko za tú cenu povrchová úprava nebude mať asi extra životnosť a časom ťa môže trápiť, že na hranách hodiniek môže vyčuhovať strieborný podklad.

Určite nespravíš chybu kúpou hodiniek napríklad od tradičného výrobcu Tissot, ktorý má pomerne široký výber dámskych hodiniek. Ich T-Classic Everytime Lady sa robia v mnohých farbách a s rôznymi remienkami, cenovo cca od 6500 korún.

 Tissot Everytime Lady Quartz T143.210.11.091.00

Mondaine je švajčiarsky výrobca, ktorý je dodávateľom hodín pre švajčiarske železnice, čo je aj vidieť na ich produkcií a na ruke budeš nosiť to, čo uvidíš na švajčiarskych staniciach.

The official Swiss Railways watch | SBB

Festina je značka, ktorú tu 99% osadenstva ofrfle. No sú to hodinky, ktoré za pár peňazí ponúkajú pre bežného používateľa pomerne široký výber hodiniek vo všetkých možných farbách a tvaroch.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím Vás milá kolegyně. 🙂

Dovoluji si sem dát svůj navrh na hodinky. Myslím, že se výborně hodí i na velmi útlé dámské zápěstí. Cena je sice trochu přes limit 10000 Kč, ale stojí za zmínku. Jedná se o Hamilton American Classic Ardmore Quartz. Kolekce Ardmore je inspirována stylem Art Deco, který odkazuje na 30. léta. Takže vintage nádech určitě také splňují.

img-79906_hamilton-american-classic-ardmore-quartz-h11221014-800x2375-1-600x1781.jpg

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mrkni fakt na ty Mondainy.. nedávno jsem je při servise v lékárně chválil lékárnici :D vypadaly fakt moc pěkně, super antireflex a nejspíš safír. Parádně čitelné..elegantní, jednoduché.

Historie značky je myslím fajn a určitě kvalita ;)

Poměr cena výkon top.

https://www.helveti.cz/mondaine-evo2-mse-26110-lc

I ty čtvercový maj něco do sebe kdybys chtěla něco "jiného".

Edit: výběr se safírem zde:

https://www.helveti.cz/mondaine

Upraveno uživatelem Spongebob
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Exxn Ahoj, mimo už zmíněné tipy od kolegů - na horní hranici limitu jsou teď k dispozici i jedny dámské Junghans Max Bill 47/4657.00 v nadčasovém stylu Bauhaus. Pouzdro je malé, s průměrem 32,7 mm, tomu je přizpůsobený i řemínek, takže si myslím, že na drobné dámské ruce budou vypadat dobře. Mají tedy dost specifickou barvu číselníku, ale třeba právě ta zaujme. Řemínek beru jako spotřebku, nebude problém sehnat jinou barvu.

Pak dopuručuji omrknout i nabídku Orientu, některé modely nejsou špatné a dají se tam najít i mechaniky. Jen možná nesplní požadavek na něco speciálního?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zde malé mechaniky co jsem bral dceři ,nenápadné a šik hodinky. Nějak speciální nejsou ,ale třeba se budou líbit 

https://www.helveti.cz/orient-contemporary-ladies-fnr1q005w?gad=1&gclid=CjwKCAjwyNSoBhA9EiwA5aYlb4Op84NFJ4QVzBAbMhFYGS8bPo4mLc1x_Rek7dZRG4kmO1kt5TjzJhoCd7YQAvD_BwE

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamarádka chtěla mechanické hodinky.

Vybírala z

https://www.jomashop.com/invicta-objet-d-art-watch-26348.html

https://www.jomashop.com/akribos-xxiv-our-products-rose-gold-tone-dial-ladies-watch-ak431rg.html

nakonec jsem ji přemluvit k SEIKO SYMA35K1

https://www.jomashop.com/seiko-series-5-automatic-white-dial-ladies-watch-syma35k1.html

 

image.jpeg.5d7d1448840add5e8f6aa51d3e7afed5.jpeg

 

Nyní je skopojená

 

Upraveno uživatelem ondra_v
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Dobrý den, 

asi už jste hodinky pořídila, přesto odpovídám. 

Také mám hodně útlé zápěstí a i hodinky o průměru 3 cm působí na mé ruce jako cibule. Takže já jsem šla cestou starých mechanických hodinek. Časem jsem v různých aukcích nasbírala docela hezkou sbírku maličkých elegantních dámských hodinek. Zkuste se mrknout na Glashütte. Za hodinky po celkové generálce nedáte víc jak 3tis, někdy i o dost míň, protože starší dámské hodinky nejsou tak v kurzu jako ty pánské. Nebo se podívejte na dámské případně dětské Primky, do 2 tis seženete Primky v naprosto senzačním stavu. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...