African Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 " To je s dovolením pěkný hnus velebnosti" je hláška z Českého filmu, tak si ji neber osobně.
New Milis Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Tak jak jsem to pochopil, tak tady panuje takovej většinovej konsenzus, že řemeny z divokejch zvířat ne, ale řemeny ze zvířat, chovanejch na farmách ano. Tak asi na farmě se dá chovat všechno ale je to dostatečná omluva pro naši marnivost? Co chci říct - krokodýl se na farmě stejně pěstuje pro kůži, nikdo mě nenakecá, že je to pro maso - levnějc se dá chovat i něco chutnějšího a přítulnějšího. Věřím tomu, že i gepardi se daj chovat na farmách, ale je to tak v pořádku? Ještěrky se pěstujou na farmách pro maso, existujou farmy na krajty, chřestýše a podobnou pakáž? O farmách na slony jsem tady slyšel poprvý ale i tak - je to v pořádku? Jasně - na druhou stranu, kdyby byli sloni chytřejší, pěstujou na farmách oni nás.
PhoeniX Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Tak jak jsem to pochopil, tak tady panuje takovej většinovej konsenzus, že řemeny z divokejch zvířat ne, ale řemeny ze zvířat, chovanejch na farmách ano. Tak asi na farmě se dá chovat všechno ale je to dostatečná omluva pro naši marnivost? Co chci říct - krokodýl se na farmě stejně pěstuje pro kůži, nikdo mě nenakecá, že je to pro maso - levnějc se dá chovat i něco chutnějšího a přítulnějšího. Věřím tomu, že i gepardi se daj chovat na farmách, ale je to tak v pořádku? Ještěrky se pěstujou na farmách pro maso, existujou farmy na krajty, chřestýše a podobnou pakáž? O farmách na slony jsem tady slyšel poprvý ale i tak - je to v pořádku? Jasně - na druhou stranu, kdyby byli sloni chytřejší, pěstujou na farmách oni nás. Jak jsem psal na začátku. Správné to není, ale co naděláš?
Frantik Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Tak jak jsem to pochopil, tak tady panuje takovej většinovej konsenzus, že řemeny z divokejch zvířat ne, ale řemeny ze zvířat, chovanejch na farmách ano. Tak asi na farmě se dá chovat všechno ale je to dostatečná omluva pro naši marnivost? Co chci říct - krokodýl se na farmě stejně pěstuje pro kůži, nikdo mě nenakecá, že je to pro maso - levnějc se dá chovat i něco chutnějšího a přítulnějšího. Věřím tomu, že i gepardi se daj chovat na farmách, ale je to tak v pořádku? Ještěrky se pěstujou na farmách pro maso, existujou farmy na krajty, chřestýše a podobnou pakáž? O farmách na slony jsem tady slyšel poprvý ale i tak - je to v pořádku? Jasně - na druhou stranu, kdyby byli sloni chytřejší, pěstujou na farmách oni nás. No pěstování Milise by byla teda výhra Marně přemejšlím, co by z tebe využili
WatchFan1 Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 " To je s dovolením pěkný hnus velebnosti" je hláška z Českého filmu, tak si ji neber osobně. OK Vlastimil.....nic osobně tak to vidis.....uz tam nezijem peknych par rokov a som z toho kulturne a humorne trosku mimo a ocividne potrebujem "It's 'ALL GOOD" !!
African Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 To WatchFan1: To tě plně chápu, byl jsem v emigraci od 88", dva roky v Německu a po té osm let v Jihoafrické rep. a když jsem se vrátil, tak jsem tu s toho byl také trochu fifos, ale mám dojem, že jsem dodnes, protože, co tady se děje""""to by jeden s prominutím blil. Takovej bordel ve vládě neměli ani ty černoši a to donedávna sklízeli kokosy. Tak ať se ti tam i nadále daří a moc ty zvířátka netýrejte P.s. Ten film se jmenuje Slunce, seno, jahody a mám dojem, že jsou asi 3 díly. Stojí za to se na to mrknout, až budeš někdy na návštěvě v ČR.
SAS Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 Tak jak jsem to pochopil, tak tady panuje takovej většinovej konsenzus, že řemeny z divokejch zvířat ne, ale řemeny ze zvířat, chovanejch na farmách ano. Tak asi na farmě se dá chovat všechno ale je to dostatečná omluva pro naši marnivost? Co chci říct - krokodýl se na farmě stejně pěstuje pro kůži, nikdo mě nenakecá, že je to pro maso - levnějc se dá chovat i něco chutnějšího a přítulnějšího. Věřím tomu, že i gepardi se daj chovat na farmách, ale je to tak v pořádku? Ještěrky se pěstujou na farmách pro maso, existujou farmy na krajty, chřestýše a podobnou pakáž? O farmách na slony jsem tady slyšel poprvý ale i tak - je to v pořádku? Jasně - na druhou stranu, kdyby byli sloni chytřejší, pěstujou na farmách oni nás. Nevím jak je to s konsenzem ohledně kůže divokých zvířat, mě osobně by vadily jen řemeny z kriticky ohrožených druhů - tam se opravdu jedná jen o rozmařilost. Pak už se na to nedá dívat černobíle. Pro nás je slon exotické zvíře a v oblasti od Indie po Vietnam to je relativně běžné pracovní zvíře. Trochu jiný to je se slonovinou - ta pochází téměř výhradně z Afriky a 99% pašovaná z upytlačený kusů. No ale u těch se nikdo nezdržuje stahováním kůže, pytláci berou jen tu nejdražší část těla.... Právě jedovatí hadi jsou dost důležitý zdroj pro farmacii, jejich kůže už je jen vedlejší produkt. Škrtiče najdeš v každým petshopu, odkud jsou asi ty mláďata a co s uhynulými kusy? Jen malá část pochází z odlovu v přírodě. Stejně tak je hadí maso hodně používaný v thajský nebo čínský kuchyni. A co potom s kůžema? A navíc chov a zpracování kůže pro nás exotických zvířat je v rozvojových zemích dost důležitý zdroj příjmů lidí, takže se na to můžeš dívat i přes "fair trade" a pomoc rozvojovým zemím.... Prostě lidi divoký zvířata lovili, žrali...a lovit i žrát budou dál. Část se podařilo domestikovat nebo chovat na farmách, tak v čem je problém? No a kůže je většinou vedlejší produkt téhle produkce. A když se to někomu nelíbí, ať si koupí ocelový, gumový, nylonový nebo nevímjaký jiný řemen.... to WatchFan1 - máš moc hezkou sbírku! Jo a ty řemeny jsou podle mě podařený
Well Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 Já s tím mám také problém. Nad krokodýlem jsem se dlouho rozmýšlel a nakonec koupil. Žralok mi nevadí - prostě tržní ryba. Co bych určitě nepřekousl je slon, pes a veškeré ptactvo. Klidně se přiznám, že pro mne rozhodně není zvíře jako zvíře. Asi jsem rasista
Návštěvník Tada Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 Já se chystám na krokodýla, ještěrku nebo žraloka. Potřebuju něco tenkého, velice jemného a se spíše drobnější texturou
spiderer Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 ..Co bych určitě nepřekousl je slon, pes a veškeré ptactvo.. Remen ze psa jsem zatim nevidel ani na Paneraich
SAS Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 Já s tím mám také problém. Nad krokodýlem jsem se dlouho rozmýšlel a nakonec koupil. Žralok mi nevadí - prostě tržní ryba. Co bych určitě nepřekousl je slon, pes a veškeré ptactvo. Klidně se přiznám, že pro mne rozhodně není zvíře jako zvíře. Asi jsem rasista U psa s Tebou souhlasím, mám je až moc rád na to abych si z nich nechal udělat pásek. Ale právě hodně druhů žraloka je na tom podobně jako slon v Africe a některé jsou na hranici vyhynutí právě kvůli nadměrnému lovu a jiné druhy se můžou bezproblémů lovit, zatím jich je dostatek. Ještěrku si chci koupit, její napodobeninu jsem zkoušel na svých stařičkých Omegách a vypadalo to výborně.
Vit Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 Já se chystám na krokodýla, ještěrku nebo žraloka. Potřebuju něco tenkého, velice jemného a se spíše drobnější texturou To teda nevím co vybereš, žralok i krokodýl je hodně tvrdý. Zatím nejměkčí kůže, kterou jsem potkal je buvol.
kejklik Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 To teda nevím co vybereš, žralok i krokodýl je hodně tvrdý. Zatím nejměkčí kůže, kterou jsem potkal je buvol. Není pravda, záleží, jak je kůže zpracovaná. Mám žraloka na PRIMII a je moc fajne. Krokodýl origo přišel v dodávce řemenů od CW a je taky měkoučkej. A ze slona je to řez vrchní vrstvy kůže ze sloního šourku - takže taky fajn.
Toams Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 (upraveno) To teda nevím co vybereš, žralok i krokodýl je hodně tvrdý. Zatím nejměkčí kůže, kterou jsem potkal je buvol. krokodila by som potvrdil (origo od Longines), ale zralok? na remeni od dimodell je makky, porovnatelny s kravou alebo telatom ... aj ked asi pred 3/4 rokom som mal v ruke hirsch a ten bol o maly kus tvrdsi, to je pravda... takze zalezi asi skor od vyrobcu Upraveno 29. ledna 2009 uživatelem TomasP
SAS Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 To teda nevím co vybereš, žralok i krokodýl je hodně tvrdý. Zatím nejměkčí kůže, kterou jsem potkal je buvol. Mám žraloka a je naprosto v pohodě, měkký a pohodlný pásek. Výborné zkušenosti mám i s teletinou - příjemně se nosí :-)
Návštěvník Tada Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 no jeste jsem uplne nezavrhnul moznost pstrosa,lososa a klokana
Vit Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 Není pravda, záleží, jak je kůže zpracovaná. Mám žraloka na PRIMII a je moc fajne. Krokodýl origo přišel v dodávce řemenů od CW a je taky měkoučkej. A ze slona je to řez vrchní vrstvy kůže ze sloního šourku - takže taky fajn. Asi máš pravdu, že záleží na zpracování a na tloušťce, já mám žraloka od BOBa krokodýla od Kubsona.
Vit Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 no jeste jsem uplne nezavrhnul moznost pstrosa,lososa a klokana Žralok je zase prý dost odolný proti vodě.... Ta tvrdost nemusí být brána jako negativní vlastnost..... Nemáte někdo nějakou tabulku, kde by bylo uvedeno, která kůže má jaké vlastnosti a výhody?
SAS Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 Žralok je zase prý dost odolný proti vodě.... Ta tvrdost nemusí být brána jako negativní vlastnost..... Nemáte někdo nějakou tabulku, kde by bylo uvedeno, která kůže má jaké vlastnosti a výhody? Hodně záleží na zpracování kůže a z které části zvířete je - hovězí bok je ideální na řemeny a opasky, ale ne řemínek k hodinkám moc dobrý nebude.
kejklik Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 Hodně záleží na zpracování kůže a z které části zvířete je - hovězí bok je ideální na řemeny a opasky, ale ne řemínek k hodinkám moc dobrý nebude. Nevím, jak je to s kvalitou kůže, ale vím něco o vlně na koberce. Na blbé ovci je 13 jakostních tříd vlny a ty se ještě dělí do dvou kategorií, jestli je to jarní nebo podzimní vlna. Takže koberec jen z podzimní vlny z plece, jasné?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se