Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No ja uz se moc nemydlim, zle z pubertalnich let mam odzkouseno, ze nejlepsi je utrocnika kopnout ndebo slapnout do kouli (no nekdy se clovek netrefi a slo todo kolena, to je jestre vetsi mazec), at uz to delas stylem musaka nebo kung-pao. Pak je idelani prohlasit boj za ukonceny a s inkriminovanym narusitelem jit na koralku.

• Odpovědi 115
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pokud dosud žádné bojové umění neděláš, doporučoval bych "sistjema", poměrně jednoduché a přesto velmi účinné, zvláště potom v kombinaci s 1911 v ráži .45.

Odesláno
  Luky napsal:
Souhlas, aikido dělám já je to opravdu dobré umění a použít se dá víc než dost když to umíš, doporučuju.

Taky bych pridal par zkusenosti. Pokud ti jde o pripravu na potencialni poulicni bitku, tak zapomen na klasicka bojova umeni. Delal jsem leta zavodne karate a trva nekolik roku, nez se dostanes do stadia, ze to dokazes pouzit v praxi. Je to skutecne dlouhodoby pravidelny trenink! Zkousel jsem i aikido (uz jako zkuseny karatista), bohuzel jsem ho musel nechat, protoze nebylo mozne dojizdet na treninky 20 km. Ale pochopil jsem, ze u neho by jeho zvladnuti pro pouziti v praxi trvalo jeste dele. Na ulici se hraje na to, kdo da vic silnejsich ran a umi ty od druheho vychytat. A samozrejme nejlepsi je pred podobnym pruserem utect!

Pokud chces ziskat trochu jistoty a vylepsit fyzicku (to je dost dulezite), tak bych zkusil nejaky box nebo neco podobneho, jak psal Kibi. Naucis se zaklady kryti, naucis se dat ranu a zjistis jaky to je, obcas nejakou chytit. Casem ziskas rychlost a nejake zakladni zkusenosti. To je pro pripadnou neprijemnost s nejakym rvavym machyrkem dobry zaklad. Kdyz jsem cvicil, tak jsem behem tech let mel moznost vyzkouset jako sparring partnery karatisty, taekwondisty, boxery i thaiboxery, takze vcelku vim, o cem mluvim.

Ale nejlepsi je, podobnym neprijemnostem predchazet.

Odesláno

já to nějak nechápu, za celý svůj život jsem neměl problém s napadením nebo násilím, myslím, že těmto věcem se dá částečně předcházet, prostě nejdu tomu naproti, nedělám bojové umění, nemám zbraň, obušek ani nůž, nevidím důvod, jediné "bojové" umění, které provozuju je běh, 5 dnů v týdnu 15km v ostrém tempu už pár let :D

Odesláno

Běž někam kde je v názvu slovo box... Jedno zda kick, thajský... jednoduché, přirozené a dostane tě do kondice... Nechoď na Aikido... to je nesmysl (a říkám to s vědomím instruktora Aikijutsu, tj. stylu ze kterého Aikido vyšlo, resp. jehož jednou odnoží Aikido je).

prostě o tom nemluv, nepřemýšlej a běž...

Odesláno (upraveno)

Diky za rady, chlapi. Nikde jsem se prat nastesti nemusel, ale byl jsem svedkem par osklivych scen (i s nozi), kde lidi zustali na zemi, ale bylo to i proto ze se zucasteni tomu konfliktu spis nevyhybali...

Zaznelo par protichudnych nazoru, ale nejak si to srovnam. Mozna bych mel delat i neco s kondickou takze ten box, (ktery me ze zacatku vubec nenapadl) mozna neni spatny napad, navic najit nejaky klub nebo neco asi nebude tak tezky.

Jo mimochodem nekdo v Dublinu nedavno zmlatil policajta a z kolemdoucich mu nikdo nepomohl. (u nas nenosej kvery).

Upraveno uživatelem klobadysek
Odesláno
  Qvido napsal:
hele je tady vůbec někdo kdo se porval opravdu a né pouze teoreticky ?

Jo...

Onion napsal:
Běž někam kde je v názvu slovo box... Jedno zda kick, thajský... jednoduché, přirozené a dostane tě do kondice... Nechoď na Aikido... to je nesmysl (a říkám to s vědomím instruktora Aikijutsu, tj. stylu ze kterého Aikido vyšlo, resp. jehož jednou odnoží Aikido je).

prostě o tom nemluv, nepřemýšlej a běž...

Ono... neni jednoduchy na tu klobadyskovu otazku odpovedet,ale pokud to ma byt nenarocne cviceni, ktere mu zaroven zvedne aspon o kousek sance na preziti, tak box to proste nebude.

Aby jakykoliv bojovy umeni bylo realne pouzitelny samo o sobe, nekolik let treninku po nekolika hodinach tydne je nutnejch. To je pravda, kdezto takovej box Ti proste da fyzicku a know-how jak uderit pomerne rychle. Ale to zas neni pro stary pany, navic se v tom tezko zlepsuje - proste ziskavas dril.

Jinak... ja nevim, delal jsem karate a aikido (plus k tomu tu a tam seminare jui jitsu) a znam se s lidma, ktery delali karate, taekwondo a thai box na vysoky urovni, a vsichni tvrdi - a je to i muj pocit - ze aikido, jui jitsu a podobna bojova umeni (tedy ty, ktery jsou primarne postaveny na vyuziti souperovy energie)jsou proste zdaleka nejefektivnejsi. Nicmene lidi od ostatnich bojovych umeni o tom taky tvrdili, ze je to nuda a trva dlouho, nez se to clovek nauci :D

Odesláno (upraveno)
  klobadysek napsal:
Diky za rady, chlapi. Nikde jsem se prat nastesti nemusel, ale byl jsem svedkem par osklivych scen (i s nozi), kde lidi zustali na zemi, ale bylo to i proto ze se zucasteni tomu konfliktu spis nevyhybali...

Zaznelo par protichudnych nazoru, ale nejak si to srovnam. Mozna bych mel delat i neco s kondickou takze ten box, (ktery me ze zacatku vubec nenapadl) mozna neni spatny napad, navic najit nejaky klub nebo neco asi nebude tak tezky.

Jo mimochodem nekdo v Dublinu nedavno zmlatil policajta a z kolemdoucich mu nikdo nepomohl. (u nas nenosej kvery).

Mrkni na maximalne jednoduche a efektivni umeni Krav Maga... http://cs.wikipedia.org/wiki/Krav_Maga

...jeste treba tady... http://www.krav-maga.cz/

Upraveno uživatelem Gorg
Odesláno

Bubáku:

Tak to první video s napadenou slečnou jsem přesně čekal.

Viděl jsem ho už před velmi dlouhou dobou.

Malá poznámka - reakce toho týpka je výborná, naprosto na místě a v pořádku. Ovšem jednu chybu to má. Agresor měl být na první zákrok eliminován tak, aby se už nezvedl. Boxer ve videu má evidentně zažitý boj na bodování. Pokud se už člověk rozhodne zakročit proti agresorovi, měl by to provést na 100% a vyřadit ho (samožřejmě dočasně) z potyčky. Vlastní zkušenost, i mých učitelů. Ale tím si možná člověk musí projít.

Odesláno

Rychlej návod neexistuje, asi bych se vykašlal na sofistikovaná umění typu karate nabo aikido (trénuju karate víc jak 20 let a vím o čem mluvím) je to fakt dlouhá cesta, ale řekl bych zase že taková klidně i na celej život, pokud chceš rychlou efektivitu tak jdi do boxu, kick boxu, nebo to co tady prezentoval Gilius. V mým oddíle paradoxně čím víc stárneme, tak tím víc jedeme kontaktněji, zúročujeme vydřený a vyzávoděný věci a zkušenosti z let minulých do plnokontaktního karate typu kyokushinkai, maximalizovat účinost a efektivitu, to sebou nese hodně bolesti, ale bez toho prostě bojovník nemůže být bojovníkem. Čili vrhni se ne na spartakiádní cvičení, ale na plný kontakt.

Odesláno
  boo-beek napsal:
Jo...

Ono... neni jednoduchy na tu klobadyskovu otazku odpovedet,ale pokud to ma byt nenarocne cviceni, ktere mu zaroven zvedne aspon o kousek sance na preziti, tak box to proste nebude.

Aby jakykoliv bojovy umeni bylo realne pouzitelny samo o sobe, nekolik let treninku po nekolika hodinach tydne je nutnejch. To je pravda, kdezto takovej box Ti proste da fyzicku a know-how jak uderit pomerne rychle. Ale to zas neni pro stary pany, navic se v tom tezko zlepsuje - proste ziskavas dril.

Jinak... ja nevim, delal jsem karate a aikido (plus k tomu tu a tam seminare jui jitsu) a znam se s lidma, ktery delali karate, taekwondo a thai box na vysoky urovni, a vsichni tvrdi - a je to i muj pocit - ze aikido, jui jitsu a podobna bojova umeni (tedy ty, ktery jsou primarne postaveny na vyuziti souperovy energie)jsou proste zdaleka nejefektivnejsi. Nicmene lidi od ostatnich bojovych umeni o tom taky tvrdili, ze je to nuda a trva dlouho, nez se to clovek nauci :D

Citace šikmookého vocase co je v přízni s japonskou císařskou rodinkou, Soke Yamaueho: Aikido is good mark for bussines :)

midloch napsal:
Rychlej návod neexistuje, asi bych se vykašlal na sofistikovaná umění typu karate nabo aikido (trénuju karate víc jak 20 let a vím o čem mluvím) je to fakt dlouhá cesta, ale řekl bych zase že taková klidně i na celej život, pokud chceš rychlou efektivitu tak jdi do boxu, kick boxu, nebo to co tady prezentoval Gilius. V mým oddíle paradoxně čím víc stárneme, tak tím víc jedeme kontaktněji, zúročujeme vydřený a vyzávoděný věci a zkušenosti z let minulých do plnokontaktního karate typu kyokushinkai, maximalizovat účinost a efektivitu, to sebou nese hodně bolesti, ale bez toho prostě bojovník nemůže být bojovníkem. Čili vrhni se ne na spartakiádní cvičení, ale na plný kontakt.

tohle podepisuju...

Odesláno
  midloch napsal:

Jenže ono to bojovničení trochu pořád vyžaduje, aby ten na druhej straně byl aspoň trochu chlap. Co je ti platný aikido s boxem a jiujitsu, když jsi fér a ten blboun na druhej straně je podlá mrcha s hrstí písku nebo něčim kovově tvrdym v pěsti nebo botě?

Z vlastní zkušenosti vim, že základem v konfliktu je neotálet a radši agresora uzemnit třínohou šamrlí po tlamě ještě v době, kdy se vykecává, než tě kopne do koulí a zkope do kulata. Nejlepší obrana je útok. Buď první a nic se ti nestane. Neříkám chovat se jako Begbie, ale radši vzít iniciativu do vlastních rukou...

Odesláno

klasickej box nebo kick box je fakt asi nejlepší. Žádný těžký techniky, získáš velmi rychle agresivitu, sebevědomí a fyzičku. No a to je to jediný co potřebuješ aby ses ubránil. Všechno ostatní je tak trochu běh na dlouhou trať. Za 10 let jsem vystřídal několik učitelů a stylů kung-fu. Je to na celej život. Dneska si už jen občas sjedu na zahradě nějakou sestavu pro pohodu. Asi bych se s tím co umím ubránil, ale ne po prvním roce cvičení.

Odesláno
  dagou napsal:
Jenže ono to bojovničení trochu pořád vyžaduje, aby ten na druhej straně byl aspoň trochu chlap. Co je ti platný aikido s boxem a jiujitsu, když jsi fér a ten blboun na druhej straně je podlá mrcha s hrstí písku nebo něčim kovově tvrdym v pěsti nebo botě?

Z vlastní zkušenosti vim, že základem v konfliktu je neotálet a radši agresora uzemnit třínohou šamrlí po tlamě ještě v době, kdy se vykecává, než tě kopne do koulí a zkope do kulata. Nejlepší obrana je útok. Buď první a nic se ti nestane. Neříkám chovat se jako Begbie, ale radši vzít iniciativu do vlastních rukou...

Samozřejmě, můžeme teoretizovat do nekonečna, faktem je, že ten kdo trénuje na plný kontakt, bouchá do pytlů, bouchá do břicha, bouchá do lap, bouchá do lidí, má pořádnou fyzičku, vydrží tvrdé rány, má postřeh, má zautomatizované pohyby a reflexy, vidí toho mnohem víc než netrénovaný, ví kam bouchnout kde to bolí, má mnohem větší šance než ten, kdo se válí u TV, žere brambůrky, má plnou hubu keců a dívá se maximálně tak v pondělí na KÁ jedničku na Eurosportu.

Odesláno
  midloch napsal:
Samozřejmě, můžeme teoretizovat do nekonečna, faktem je, že ten kdo trénuje na plný kontakt, bouchá do pytlů, bouchá do břicha, bouchá do lap, bouchá do lidí, má pořádnou fyzičku, vydrží tvrdé rány, má postřeh, má zautomatizované pohyby a reflexy, vidí toho mnohem víc než netrénovaný, ví kam bouchnout kde to bolí, má mnohem větší šance než ten, kdo se válí u TV, žere brambůrky, má plnou hubu keců a dívá se maximálně tak v pondělí na KÁ jedničku na Eurosportu.

No to je samozřejmě pravda, ale vzhledem k tomu, že Klobadysek má tu potřebu něco s tim dělat poměrně aktuálně, tak mam pocit, že jakýkoliv jiný řešení než teleskop , boxer a okovaný glády jsou časově poněkud nevyhovující. Proto bych to viděl dvoufázově. Nejdřív se naučit asertivně zaútočit něčim pádnym co je po ruce a teprve v dlouhodobějším horizontu se vrhnout na trénink něčeho chlapsky vhodnějšího. Předpokladem obého je však postava trochu udělanější, než je muší váha do karate.

A proto přátelé radím: nestyďme se hlavně pořádně nažrat, ona se nám ta kila určitě někdy sejdou. Až tlustý budou hubený, tak hubený budou studený :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...