Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tom Kha Gai.

Jakou pastu do toho dáváš? Mně dycky ta polívka vyjde taková bledá.

Kdybych to chtěl mít tak pěkně barevný, jak Ty, tak bych tam tý pasty, co mám, musel nacpat kýbl a to bych už asi nepožral ani já, natož pani.

Burgr mě čeká v neděli z trhanýho vepře s BBQ, jen musim někde nabrat dobrý bulky... Vidim to taky na ten rohlik.cz, tam myslim něco i maj.

Odesláno (upraveno)

@kdojinej: Je to docela žrout času, toe fakt. Ale na chronomag (bohužel) pořád čas zbejvá :) K tomu to mam jako strašnej relax, v práci hlavně kecam, u tohohle jsem z ticha.

@busdriver: Dávám tuhle, jedno celý balení. A vždycky to dopadlo takhle - dobře.

post-37766-0-05213500-1547238072_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Tak jestli toho nedelas 5 litru tak musi ta tom kha palit jako swina nee;-)?? Ja davam tak 2-3 lzice a jako pali tak jako dost no.

Busdriver... barvu dozenes jeste par orestovanejma rajcatama aty pusti cervenou barvu;-)

Odesláno (upraveno)

Nope. Vyšel toho kotel kolem 2l, ale pálivý to nebylo skoro vůbec. A byl to záměr, drahá polovička nerada. Proto jsem si tam lupnul navrch tu chilli papriku :) ? a ta tedy kopala slušně.

Odesláno (upraveno)

To pak jo, lžíce/dvě pasty pak musí bohatě stačit.

Vzal jsem na víkendovou zavářku hovězí hrudí s kostí.

Máte někdo inspiraci jinou, než je klasika pomalé tažení na kořenovce?

Odesláno

No hurá, konečně něco co nezavání dietním jídlem :) hamburger vypadá dobře, dezert ve skle vždycky.

To hrudí mám naučený buď amerikano/Texas klasicky dry rub / bbq,

ale fajn změna je směr afrika/Tunis, jestli máš rád tohle koření

tak tady je recept (akorát té máty to chce víc jo a nevykašlat se

na opražení korení, to je důležitý). Uděláš pastu ze všech surovin

a to je celé kouzlo.

post-49277-0-70625700-1547274349_thumb.jpg

post-49277-0-65052700-1547274369_thumb.jpg

Odesláno

Přesně tak, do vyhřátý trouby bez zatáhnutí. Voní to neskutečně, k tomu pak jen kousek chleba nebo třeba zeleninový salát.

Odesláno

Hmoždíř, jo? Já už tyhle věci mydlím tímhle ufem.

post-49277-0-25993300-1547394644_thumb.jpg

teda už mám druhej, do jednoho jsem dal nadrtit Gandalfovo chilli a . . . . :D

Odesláno

sakra ta harissa vypadá velmi dobře, taky do toho skočím, hrudí je super, občas dělam kypersky Stifado, jestli znáte. dušený mraky dlouho s hřebíčkem, skořií, pepřem, novým kořením atd, k tomu rýže a je to taky moc dobrý, tak třeba příště, Ráďo:-))

Odesláno (upraveno)

@tom4: Taky něčím podobným vládnem, ale chtěl jsem spíš hrubou strukturu, tak pěkně růčo v hmožďáku.

@tikzot: Tož to zní taky zajímavě. Zkusim :)

Jinak už hotovo a nebál bych se to označit za grandsukcés! Chutově hodně výrazný, a trochu jsem to asi přehnal s chilli - choť pravila. Nevadí. Aspoň zbyde... víc na mě!

Výpek jsem jen lehce zredukoval a zjemnil kouskem másla. Jinak víc netřeba. Snad ani toho chleba.

3201965ed6e5652672667030c5216620.jpg

df5fc9b8cb96d703d9a23959296dbe63.jpg

319b9dd692900a525f4141cd1d1f39a2.jpg

Odesláno

Prý je dneska mezinárodní den pastrami :) nějaký blbuvzdorný recepis by někdo neměl ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...