Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

kamil+pavča: maminka mi vždycky říkávala, že kdo záváhá, nežere... :D

 

Jinak se podávalo (maso): kachna, kolena, bůček, domácí jitrnice a jelita. Proléváno plzní. Sakra já bych žral... :crying_anim:

 

EDIT: To včerejší obžerství bylo trefně přirovnáno ke scéně z pohádky "Obušku z pytle ven", ale Peška dělal fazer...:D

 

http://www.youtube.com/watch?v=MG5IklXhZW4

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kamil+pavča: maminka mi vždycky říkávala, že kdo záváhá, nežere... :D

 

Jinak se podávalo (maso): kachna, kolena, bůček, domácí jitrnice a jelita. Proléváno plzní. Sakra já bych žral... :crying_anim:

 

To už asi žijeme v komunismu, jinak to není možné, nakonec jsme to přece jen dokázali. :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnešní oběd - krémová žampiónová polévka a náš rodinný recept s polníčkem.

 

Brambory se uvaří ve slupce, nakrájí na kostičky, osolí a ochutí octem a troškou oleje.

Vejce se uvaří na tvrdo a nakrájí na kostičky.

 

Postup je následující na talíř si každý sám dle chuti nabere brambory, polníček, posype vejcem a na to přijde jakkékoliv maso např. řízek, kuře, pečeně atd.. My dneska měli pečené kuře.

 

Kombinace lehce kyselých brambor a čerstvého salátu je famózní.

post-13550-041990200 1327236303.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnešní oběd - krémová žampiónová polévka a náš rodinný recept s polníčkem.

 

Brambory se uvaří ve slupce, nakrájí na kostičky, osolí a ochutí octem a troškou oleje.

Vejce se uvaří na tvrdo a nakrájí na kostičky.

 

Postup je následující na talíř si každý sám dle chuti nabere brambory, polníček, posype vejcem a na to přijde jakkékoliv maso např. řízek, kuře, pečeně atd.. My dneska měli pečené kuře.

 

Kombinace lehce kyselých brambor a čerstvého salátu je famózní.

 

 

Za tohle dávám za 1 už jen za vzhled :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 Karotka - paráda, pane :) Prozradíš, v jakém poměru tam dáváš ocet a olej ??? ( Ocet je totiž dost prevít ) . Vypadá to velmi chutně !!!!

 

těžko říct... rozmíchal jsem cca v deci vody lžičku oleje, octa a soli, nalil jsem to do brambor, přišlo mi to moc slaný, málo kyselý, tak jsem ještě trochu octa přidal:-) ale, poměr, ten nemám:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V neděli byla k obědu kachna. Nestih jsem fotit, nicméně byla skvělá. Dal jsem jí osolenou a okmínovanou nasucho do zavřenýho pekáče prsama nahoru. Troubu nastavil na 80°C, vrazil to tam cca ve 20:00, nad ránem v cca 6:00 jsem teplotu zvednul na 120°C a stále přikrytou pek do 11:00. Pak jsem jí odklopil, slil výpek, trochu výpeku smíchal s medem a tím jsem kačenku potřel rovnoměrně. Mezi tím se mi trouba vyhřála na 180°C, dal jsem tam odklopenou kachnu a nechal dopéct do zlatova (cca 10-20minut). Doporučuju pekáč, do kterýho je vidět - sklo. podávat s knedlíkem a zelím dle chuti, my jsme dělali bramborový a bílý zelí.

Zapíjet pivem.

Naprostá lábuž, ještě jsem nejedl lepší kachnu. A recept je opakovatelnej, což je pro mě velikej přínos.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

těžko říct... rozmíchal jsem cca v deci vody lžičku oleje, octa a soli, nalil jsem to do brambor, přišlo mi to moc slaný, málo kyselý, tak jsem ještě trochu octa přidal:-) ale, poměr, ten nemám:-)

 

 

díky, takhle stačí, s tím už si pohraju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...