Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Dnes ráno jsem bezradně čučel na kus hovězího. Na guláš chuť nebyla a žádný jiný nápad se nedostavil. Tak jsem to nejdříve nakrájel na plátky a okořenil., po té obalil ve vejci a ve strouhance a pleskl to opéct na pánev. Následovalo podlití pivema a dušení. Pak jsem to flákl do grilu a ten zbytek v pánvi vysmahl, přidal pórek, kečup, pimento, worchester a kapku smetany. K tomu vařený kobzol. Nebylo to špatné. Zejména mě překvapila jemná chuť toho pórkového něčeho :-) .

Rodina byla spokojená.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gandalfe, protože to Tvoje čili je zajímavý koníček a máš tady spousty zapálených následovníků, nechceš na to udělat speciální vlánkno? Do toho by se dávalo, třeba to jsem vysel, tam jsem sehnal takové semena, teď sklízím toto, recepty na zpracování čili, fotky podle druhů, a tak podobně? Už jsem o tom uvažoval dávno, ale ty tady jsi čiliguru, tak bych to nechal na Tobě........

Honzo založ už na chilli extra vlákno.:)

Už slíbil a už se těšíme.......
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Tos udělal moc dobře. Chuť hovězího nejvíce vynikne, pokud ho nejprve obalíš a smažíš, pak dusíš v pivu, pak griluješ v mikrovlnce a nakonec ho zaliješ smetanovo-kečupovou srajdou.

Však jako z restaurace :D

1. přikázání - když nevíš co, posyp to sýrem

2. přikázání - když nemáš sýr, nalej tam worčestr

3. přikázání - když to worčestr nespasí, nalej tam smetanu

4. přikázání - když to chceš mít barevné, sáhní po flašce s kečupem

Ámen :D

Odkaz ke komentáři

Dnes ráno jsem bezradně čučel na kus hovězího. Na guláš chuť nebyla a žádný jiný nápad se nedostavil. Tak jsem to nejdříve nakrájel na plátky a okořenil., po té obalil ve vejci a ve strouhance a pleskl to opéct na pánev. Následovalo podlití pivema a dušení. Pak jsem to flákl do grilu a ten zbytek v pánvi vysmahl, přidal pórek, kečup, pimento, worchester a kapku smetany. K tomu vařený kobzol. Nebylo to špatné. Zejména mě překvapila jemná chuť toho pórkového něčeho :-) .

Rodina byla spokojená.

hlavně, že chutnalo.

Když vidím ten kousek masa, tak bych ho švihnul do vroucí vody, přidal kořenovou zeleninu, osolil, bobkový list, nové koření, pepř a táhnul bych ho 2,5 h. Mezitím bych si udělal ze smetany a křenu jemnou omáčku, druhou bych zkusil s pažitkou. Maso nakrájet proti vláknu na 1 cm silné plátky K tomu kus dobrýho chleba nebo vařené brambory zvlášť přelité másledm a posypané něčím zeleným, do talíře trochu vývaru, plátek masa a tím pivem bych to zalil do hrdla.

Odkaz ke komentáři

A co se takhle pochlubit vlastním výtvorem, chlapi, když už kritizujete Bretta. Věřím tomu, že to chutnalo dobře. Párky a salámy žerete taky, tak klídek ;)

4 Gandalf - zkus někdy, až budeš ty závitky mít hotové, je nesmažit, ale vraž je do páry. Je to úplně něco jiného !!!! Já je doma už nedělám, páč mi to nežerou, je tam pro ně moc moc věcí, které nesměj. Ale chutná to minimálně stejně dobře, jako ty smažené. A když je namáčíš do PHO GA ( BO )- jak psal Ricous, nebo "jen" do Nuoc Mam......jéžiš, to je bašta !!!!

4 Brett - co zkusit to hovězí na provázku, jak jsem sem dával recept ??? :)

Odkaz ke komentáři

A co se takhle pochlubit vlastním výtvorem, chlapi, když už kritizujete Bretta. Věřím tomu, že to chutnalo dobře. Párky a salámy žerete taky, tak klídek ;)

4 Gandalf - zkus někdy, až budeš ty závitky mít hotové, je nesmažit, ale vraž je do páry. Je to úplně něco jiného !!!! Já je doma už nedělám, páč mi to nežerou, je tam pro ně moc moc věcí, které nesměj. Ale chutná to minimálně stejně dobře, jako ty smažené. A když je namáčíš do PHO GA ( BO )- jak psal Ricous, nebo "jen" do Nuoc Mam......jéžiš, to je bašta !!!!

4 Brett - co zkusit to hovězí na provázku, jak jsem sem dával recept ??? :)

Jako na zabití jsem na to ani nevzpomněl. Příště!

Jinak , chápu, že to tady nevzbudilo nadšení, ale výsledek nebyl vůbec špatný. Holt ale nezapadá do známých schémat, takže někteří jedinci, kteří nezvládnou ani čaj a musí to mít od maminky furt stejné, to prostě nevezmou :-)

Nicméně, pokus neobhajuju a příště jinou cestou :-)

Upraveno uživatelem brett
Odkaz ke komentáři

ehm... jasný. Pochopil jsem. Vypadá to skvěle, chuť nedovedu zhodnotit. Svůj recept na vařené hovězí s křenovou omáčkou, kterej jsem dělal x-krát si demostrativně rvu do řiti, protože jsem zrovna neměl flákotu doma, abych dle doporučení Giliuse voživil vlákno fotkou. Ostatně klepal jsem ho do kompu v dobré víře sdělit zkušenosti, příště si to odpustím

4 Gil: takhle jseš spokojenej kovboji? Jestli tady máš potřebu házet lidi do klídku, když souhlasně nehýkaj na každej post, kterej se zrovinka tobě zamlouvá, tak si to užij. Já tě mám na háku.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři

Ale no tak, co se čertíš ??? Recept byl přivítán a uložen, pane.

Ale hodně lidí tady jen kritizuje, hraje si na bůhvíco a přitom......a zrovna na Tebe to ani nebylo, nebyl důvod. Teď konkrétně jsem mířil na Tadu a Skalamandera....ale měl jsem tedy jmenovat, moje chyba.

Nepotřebuju souhlasné hýkání na každej post....ale když už teda chce někdo kritizovat, možná by nebylo od věci předvést vlastní umění. V tom se snad shodneme, ne......?! :)

Mimochodem, na háku Tě mám taky......je to jen inet :cheers:

Kvůli takové <> se snad nebudeme hádat, ne ...... :)

Odkaz ke komentáři

Ale no tak, co se čertíš ??? Recept byl přivítán a uložen, pane.

Ale hodně lidí tady jen kritizuje, hraje si na bůhvíco a přitom......a zrovna na Tebe to ani nebylo, nebyl důvod. Teď konkrétně jsem mířil na Tadu a Skalamandera....ale měl jsem tedy jmenovat, moje chyba.

Nepotřebuju souhlasné hýkání na každej post....ale když už teda chce někdo kritizovat, možná by nebylo od věci předvést vlastní umění. V tom se snad shodneme, ne......?! :)

Mimochodem, na háku Tě mám taky......je to jen inet :cheers:

Kvůli takové <> se snad nebudeme hádat, ne ...... :)

No dobrá, dobrá...... Já jsem takovej nerudnej, prskavej, divnej patron. No tak se vomlouvám, no... Někdy vyjedu. Jo a na háku Tě tak úplně nemám, byl jsem momentálně vplanutej děsnou křivdou. Ta teda soráč :angel:
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...