pete Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Dnes jsem osmahnul tři klobásky na cibulce, k tomu 2xbílé fazole v tomatové omáčce, 2x červené ve slaném nálevu - ten vylívám, 1x kukuřice a 2x protlak. Chvilku podusit a na hluboký tylíř, k tomu chleb, jen taková rychlovka k večeři, ale miluju to!!
New Milis Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 pete napsal: Dnes jsem osmahnul tři klobásky na cibulce, k tomu 2xbílé fazole v tomatové omáčce, 2x červené ve slaném nálevu - ten vylívám, 1x kukuřice a 2x protlak. Chvilku podusit a na hluboký tylíř, k tomu chleb, jen taková rychlovka k večeři, ale miluju to!! Počkej, soudruhu... Chceš říct, že.............
kejklik Odesláno 3. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2009 pete napsal: Dnes jsem osmahnul tři klobásky na cibulce, k tomu 2xbílé fazole v tomatové omáčce, 2x červené ve slaném nálevu - ten vylívám, 1x kukuřice a 2x protlak. Chvilku podusit a na hluboký tylíř, k tomu chleb, jen taková rychlovka k večeři, ale miluju to!! Když to sečtu: 3 x 10 dkg klobás, 4 x 28 dkg fazolí, 1 x 16 dkg kukuřice, 2 x 15 dkg protlak (všechny údaje z plechovek), pokud si k tomu sezobnul půlku chleba, byla to opravdu malá rychlovka k večeři. Panbůh ti to požehnej...
pete Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 kejklik napsal: Když to sečtu: 3 x 10 dkg klobás, 4 x 28 dkg fazolí, 1 x 16 dkg kukuřice, 2 x 15 dkg protlak (všechny údaje z plechovek), pokud si k tomu sezobnul půlku chleba, byla to opravdu malá rychlovka k večeři. Panbůh ti to požehnej... Koňové, večeře pro čtyři...ale následky jsou hlučné . No ale hlásili na noc větrno
Návštěvník Tada Odesláno 8. března 2009 Nahlásit Odesláno 8. března 2009 Tak pánové oživuji toto téma: Dnes jsem si na kolej konečně dotáhl pánev, talíře, nůž, příbor a sůl. Zítra budu vařit a od vás chci abyste mi vnukli myšlenku co s toutou výbavou zmůžu? Chtěl bysh si udělat telecí biftek na cibulce a víně a k tomu osmahnout česnekové bagetky... Ale nevím, jesli na to budu stačit...
Jakubisko Odesláno 8. března 2009 Nahlásit Odesláno 8. března 2009 Tada napsal: Tak pánové oživuji toto téma: Dnes jsem si na kolej konečně dotáhl pánev, talíře, nůž, příbor a sůl. Zítra budu vařit a od vás chci abyste mi vnukli myšlenku co s toutou výbavou zmůžu? Chtěl bysh si udělat telecí biftek na cibulce a víně a k tomu osmahnout česnekové bagetky... Ale nevím, jesli na to budu stačit... Chtel bych mit Tvuj optimismus. Spokojil s topinkami s cesnekem a k tomu nejakou lehci kureci smes se zeleninou. Vysledek pak naskladat na sebe a posypat syrem. Nicmene i tohle, co jsem ted popsal je nad vsemi jidly, co jsem si na koleji varil ja - kulinarsky jsem skoncil na michanych vajickach anebo vyse popsanymi vetrnymi fazolemi
kejklik Odesláno 8. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 8. března 2009 Tada napsal: Dnes jsem si na kolej konečně dotáhl pánev, talíře, nůž, příbor a sůl. Zítra budu vařit a od vás chci abyste mi vnukli myšlenku co s toutou výbavou zmůžu? Chtěl bysh si udělat telecí biftek na cibulce a víně a k tomu osmahnout česnekové bagetky... Ale nevím, jesli na to budu stačit... Telecí biftek na cibulce a víně je asi tak jako ručně natahovací kvarcky... Něco ti vymyslím, na kolejích jsem prožil taky 5 let, ale to je 29 let zpátky..
Návštěvník Tada Odesláno 8. března 2009 Nahlásit Odesláno 8. března 2009 kejklik napsal: Telecí biftek na cibulce a víně je asi tak jako ručně natahovací kvarcky... Něco ti vymyslím, na kolejích jsem prožil taky 5 let, ale to je 29 let zpátky.. Jsem si říkal že to je hovadina :D
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 8. března 2009 Nahlásit Odesláno 8. března 2009 Tada napsal: Tak pánové oživuji toto téma: Dnes jsem si na kolej konečně dotáhl pánev, talíře, nůž, příbor a sůl. Zítra budu vařit a od vás chci abyste mi vnukli myšlenku co s toutou výbavou zmůžu? Chtěl bysh si udělat telecí biftek na cibulce a víně a k tomu osmahnout česnekové bagetky... Ale nevím, jesli na to budu stačit... Tak hodit maso na pánev je to nejjednodušší co může být. Cibulka se na biftek nehodí, víno si dej radši k tomu. Na bagetky bys potřeboval troubu... Takže hoď biftek na pánev, pořádně opepři a dej si k tomu víno. Tak je to asi nejlepší... A na sůl se vykašli - to se nesolí.
Návštěvník Tada Odesláno 8. března 2009 Nahlásit Odesláno 8. března 2009 Hammer_Time napsal: Tak hodit maso na pánev je to nejjednodušší co může být. Cibulka se na biftek nehodí, víno si dej radši k tomu. Na bagetky bys potřeboval troubu... Takže hoď biftek na pánev, pořádně opepři a dej si k tomu víno. Tak je to asi nejlepší... A na sůl se vykašli - to se nesolí. Troubu mám... Mikrovlnou
pete Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 Hammer_Time napsal: Tak hodit maso na pánev je to nejjednodušší co může být. Cibulka se na biftek nehodí, víno si dej radši k tomu. Na bagetky bys potřeboval troubu... Takže hoď biftek na pánev, pořádně opepři a dej si k tomu víno. Tak je to asi nejlepší... A na sůl se vykašli - to se nesolí. S tím souhlasím, k tomu chéb a to víno do sklenice. Ideální rychlé jídlo.
Návštěvník Tada Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 Hm... No dobrá, vyrážím na nákup...
Návštěvník Tada Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 Tak jelikož jsem se tu nedočkal nějaké rychlé a kloudné rady, zařídil jsem se podle sebe. Sice se mi nepobedlo sehnat zrovna to, čemu bych říkal dobré maso, ale snad se to povede. Večer dámě vědět, případně celý recept
CzechJoker Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 Doma vařím nejraději Třešňákovy řízky a rajskou polívku s rajčaty, za dobrý podnik v okolí doporučuji Boulvard restaurant v Brně (Městské divadlo). Jídlo servírují v bílých rukavicích a umí nalívat víno + ty kecy kolem. Byl jsem v hodně nóbl podnicích, ale tento je nejblíž a má moji soukromou mišelinku. Dobře se dá nadlábnout třeba v Jedovnicích v hotelu Olšovec a když pizzu, tak v brněnské La Strada. Mají tam i humidor.
pete Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 Tada napsal: Tak jelikož jsem se tu nedočkal nějaké rychlé a kloudné rady, zařídil jsem se podle sebe. Sice se mi nepobedlo sehnat zrovna to, čemu bych říkal dobré maso, ale snad se to povede. Večer dámě vědět, případně celý recept Jaký chceš recept na biftek? Vždyť ti to chlapi napsali. Jemně naklepnout zadní hovězí (telecí), opepřit a šup na pánev. Na tom není co zkazit. Kdyby jsi to chtěl vylepšit, tak před smažením potřít hořčicí (plnotučnou, nebo francouskou)-zavání to trošku roštěnou a tak k tomu může být rýže:), v tom případě méně pepře...
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 Na pořádnej biftek je potřeba dobrý maso... nějaká pravá svíčková, entrecote - ideální. Nedávno jsem měl steaky z bizonní svíčkové a nikdy jsem nejedl lepší maso
pete Odesláno 11. března 2009 Nahlásit Odesláno 11. března 2009 Hammer_Time napsal: Na pořádnej biftek je potřeba dobrý maso... nějaká pravá svíčková, entrecote - ideální. Nedávno jsem měl steaky z bizonní svíčkové a nikdy jsem nejedl lepší maso Jasně že svíčková je nejlepší, ale je to student ne
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 11. března 2009 Nahlásit Odesláno 11. března 2009 pete napsal: Jasně že svíčková je nejlepší, ale je to student ne No... já jsem taky student... podle toho bych to nesoudil
pete Odesláno 11. března 2009 Nahlásit Odesláno 11. března 2009 Nesoudím, byl to žert, neber vše tak vážně. Tak jinak. Dnes jsem neodolal a koupil u kamaráda řezníka zadní hovězí, krásný váleček. Plátky byly jeden jako druhý. No zrovna jsem 2 plátky "zbodnul" a zapil plzní a jsem maximálně spokojen. Teď dopíjím pivečko a hrabu se na chronomagu. Takže ano svíčková by byla lepší, ale když se povede zadní, tak je plně dostačující pro uspokojení mých přízemních tužeb. K tomu jsem si dal, doma upečený, čerstvý chléb
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 11. března 2009 Nahlásit Odesláno 11. března 2009 pete napsal: Nesoudím, byl to žert, neber vše tak vážně. Tak jinak. Dnes jsem neodolal a koupil u kamaráda řezníka zadní hovězí, krásný váleček. Plátky byly jeden jako druhý. No zrovna jsem 2 plátky "zbodnul" a zapil plzní a jsem maximálně spokojen. Teď dopíjím pivečko a hrabu se na chronomagu. Takže ano svíčková by byla lepší, ale když se povede zadní, tak je plně dostačující pro uspokojení mých přízemních tužeb. K tomu jsem si dal, doma upečený, čerstvý chléb No samozřejmě, pravou svíčkovou když se poštěstí tak máme 4x do roka... Ale když se to umí, každé maso se dá udělat dobře.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se