Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Díky chlapi.

Řeckou miluji, ale v restauraci jsem na ní nebyl. Jen u známých, nebo jí občas dělám doma sám.

 

V tom případě to určitě musíš zkusit. Můžu doporučit jen kde jsem byl, ale fakto stojí za to. Taky řeckou doma občas zkusím, ale nikdy jsem jí tak dobře nepřipravil, jako jsem to dostal na talíři tady.

 

Kdybys měl cestu do Písku, je to restaurace POSEIDON přímo na velkém (hlavním) náměstí. Jo a je to sice vedlejší, ale vychází cenově cca o 30-40% levněji, než ta pražská (nic proti ní!) - nepřekvapivě :D

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já sem v Řecku pečenej/vařenej, svýho času sem tam moment i žil.

V hotelech se nestravuju, to spíš po známých a po hospodách.....takže mi to pěkně dlouho drží na patře...ta chuť... :-)))

 

Ale ničemu se nebráním, teď mám doma novou paní, tak bychom na nějakou dobrotu mohli zajít...nejvíc jsem závislý na choriatiko lukanika...vesnických klobáskách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, to je ona, oni jí na každé vsi dělají trochu jinak.

Většinou je to jako tužší a šťavňatější ( sakra, to je hezký slovo) italská salsiccia....s tou já když vařím, tak jí vymačkávám ze střívka.

Upraveno uživatelem Tondaa73
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, to právě nevím. Když se poštěstí, tak mi jí vozí kamarád z Řecka.

Ale někdy vloni jsem objevil řecké potraviny skoro až na rohu Francouzská/Slovenská, kupoval jsem tam jen dezerty, a byly výtečné.

Tak třeba tam by mohli.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já než to naťukám... sry, Filipe, snad jsem ti nezpůsobil nějakou újmu tou fotkou :D

(je to celý vobalený v ňákym těstě, tak to nevypadá tak naturálně)

Né, v pohodě, chápu, že jiným to chutná. Já z toho vyloženě osypky nemám, ale prostě mi to nejede. (Až na ty humry teda, z těchhle potvor osypky mám - koukat na to můžu, ale to je všechno) - užij si to!  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Praze je např. v Podolí Taverna Kreta  kde jsem teda byl už hóóóódně dávno, takže nevím jak na tom jsou teď, ale tehdá vím, že to tam bylo dobré. 

Změnila majitele kuchyň výtečná jen pozor dali jsme si talíř meze a potom už jsme skoro nebyli ve stavu sníst hlavní jídlo vřele doporučuji bifteki.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska se pochlubim cizím peřím - pomalu pečená kačena (6h), červené zelí s brusinkami a domácí houskové knedle (na ten kupovaný polystyren mám přimo alergii). Všechno made by my father.

Odpoledne to pak půjdem spláchnout na pivní slavnosti. Life's good!

post-37766-0-86078200-1441453521_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...