Návštěvník Kamil Odesláno 7. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2010 To je hnus, dělat mi takový chutě. Já snad pojedu do Tesca koupit maso a udělám to ještě teď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 8. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2010 Můžem pomalu začít plánovat sraz Kardio buňky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 8. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2010 Po víkendu ty Tvé výpečky vyzkouším,Horhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 8. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2010 Jen upozorním, že se vašim drahým polovičkám nemusí líbit odér, co bude v lednici po dobu chlazení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 8. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2010 Já v lednici. Šedivé ne, spíš blbá fotka mobilem, při špatném osvětlení. Ohledně suchosti masa - kdysi jsem to dělal z plecka, ale taky se mi to zdálo málo šťavnaté, takže teď jsem zkusil čistě krkovici, tak uvidím Edit: pragandu (rychlosůl) bych do toho necpal, pokud se nepletu jedná se o dusitan sodný a je to největší svinstvo, kterého je dost v podstatě ve všem co kupuješ v obchodě. A jenom kvůli barvy to je zbytečné..... Tome, dovolím si upřesnit, praganda-rychlosůl nebo sanytr, tak to je dusičnan draselný. Já, p..ičmunda to vím, bo to prodávám. Ale jinak super masová kultura. Máte můj obdiv kluci, já se pustím max.do Baker's tvargles mix. Do zavářky meatu už nejdu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 8. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2010 Tome, dovolím si upřesnit, praganda-rychlosůl nebo sanytr, tak to je dusičnan draselný. To jsou ty klobásky potom v "dobrý společnosti" : Wiki... "...Dusičnan draselný, (KNO3), archaicky ledek draselný, nebo také salnytr (někdy sanytr, nebo sanitr) draselný, je draselná sůl kyseliny dusičné. Používá se jako dusíkaté hnojivo, stejně jako další dusičnany. Vzhledem k jeho povaze silného oxidačního činidla, je součástí mnoha pyrotechnických výrobků, jako např. střelný prach, nebo dýmovnice. Při jeho rozpouštění ve vodě dochází k silnému ochlazení roztoku..." 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 8. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2010 Jen upozorním, že se vašim drahým polovičkám nemusí líbit odér, co bude v lednici po dobu chlazení na to prdím...taky tam občas skladuje "potravu",co mi smrdí...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 8. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2010 Tak aby to tu nebylo jenom o té flákotě, přidám skvělou věcičku, kterou jsme nedávno objevili a jsme z ní unešeni:Každý pátek se ve městech na severu prodává tzv. ekobedýnka. Obsah je vždy podle sezóny a vše je z lokální produkce, původem z litoměřicka a teplicka. Bedýnka obsahuje každý týden okolo 10 druhů ovoce či zeleniny a váha je okolo 8 Kg. To vše za 250,- Kč. Obsah se zveřejní vždy ve čtvrtek a do pátečního rána máte šanci na úpravu (např. nechci česnek, dejte více rajčat apod.). Dnešní obsah: cibule, mrkev, česnek, jablka, hrušky, pórek, petržel, ořechy, celer, kadeřávek, červená řepa, kedluben, čínské zelí. Fotografie je jedné z minulých várek, dnešní jsem nestačil ani nafotit a půlka zmizla... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 8. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2010 (upraveno) Tome, dovolím si upřesnit, praganda-rychlosůl nebo sanytr, tak to je dusičnan draselný. Čau Maroshu, samozřejmě se s Tebou nechci hádat, ale zde musím bohužel trvat na dusitanu sodném. Trochu občas o vaření čtu, tak si tím jsem takřka jist . Edit: Teď jsem si tu wikipedii dočetl a v podstatě máme pravdu oba . Upraveno 8. října 2010 uživatelem sect Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 8. října 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2010 To správné v pragandě je malé množství dusitanu. Pokud je ale sůl delší dobu otevřená, oxiduje dusitan atmosférickým kyslíkem na dusičnan a ztrácí účinnost. Dusičnany v malém množství nevadí nikomu, dusitany vadí člověku jen do batolecího věku. Hnědnutí masa při zpracování je prachsprostá oxidace. Protože dusitany oxidují ochotněji než maso, jejich přítomnost zachová maso v původní barvě. Jedná se jen o povrch masa! Použití průmyslově vyráběné pragandy je zcela nezávadné, pokud je používána v množství do 3% váhy masa. PS: Právě dělám Ricousovo maso s pragandou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 8. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2010 Právě dělám Ricousovo maso s pragandou. Já zrovna uložil do lednice Horheho výpečky. Nahoře si prosím všimněte klobásek z Uzenářství U Bejrů v Kněžmostu, rovněž na Horheho doporučení. EDIT: Horhe asi dostane ban, jinak prasknu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 9. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2010 (upraveno) Čau Maroshu, samozřejmě se s Tebou nechci hádat, ale zde musím bohužel trvat na dusitanu sodném. Trochu občas o vaření čtu, tak si tím jsem takřka jist . Edit: Teď jsem si tu wikipedii dočetl a v podstatě máme pravdu oba . Taky se s Tebou nechci hádat. Však se někdy Tome stav za mnou do obchodu a já Ti ukážu obal od sanytru. Anebo, víš co-důkaz místo slibů. Fotka. Já jsem do wiki nelez, ale když to tvrdíš, tak to bude OK. Upraveno 9. října 2010 uživatelem marosh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 9. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2010 Z Wikipedie: Dusitan sodný v potravináchDusitan sodný (E250) se používá jako konzervant v masných výrobcích (především uzeninách), kde má zajistit stálost barvy. Spolu s ním nebo místo něj se k tomuto účelu používá ještě dusitan draselný (také rakovinotvorný), dusičnan sodný a dusičnan draselný. Dusičnany se během pochodů v těle na dusitany přeměňují. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 9. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2010 Fakt nechápu, že tady někdo veřejně vytáhne to, že takové hnusy opravdu používá. PAk se všichni strašně diví, že v Evropě je "epidemie" rakoviny.... Jinak- využívá tady někdo, v poslední době čím dál populárnější, servery s hromadnýma slevama? Někdy tam jsou na jídlo opravdu velice výhodné nabídky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 9. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2010 (upraveno) Já zrovna uložil do lednice Horheho výpečky. Nahoře si prosím všimněte klobásek z Uzenářství U Bejrů v Kněžmostu, rovněž na Horheho doporučení. EDIT: Horhe asi dostane ban, jinak prasknu. Na těch výpečkách neni nic moc k vidění . Co jinak Kněžmost, spokojenost? EDIT: Hlavně je bleskni až budou hotový, krásně zlatohnědý. Škoda, že po internetu nejdou přenášet vůně, to by teprv bylo něco. Upraveno 9. října 2010 uživatelem Horhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 9. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2010 Jinak- využívá tady někdo, v poslední době čím dál populárnější, servery s hromadnýma slevama? Někdy tam jsou na jídlo opravdu velice výhodné nabídky.Já rozhodně, většinou to rozdávám dětem a známým. Nejlepší je Slevoman, tam je to všechno pěkně pohromadě. Na těch výpečkách neni nic moc k vidění . Co jinak Kněžmost, spokojenost? EDIT: Hlavně je bleskni až budou hotový, krásně zlatohnědý...Zrovna je dávám do trouby, foto bude. Kněžmost celkem dobrý, ale zas taková hitparáda mi to nepřišlo. Klobásky ujdou, tlačenku, jitrnice a párky znám lepší, nejvíc mi chutnala domácí paštika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 9. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2010 Zrovna je dávám do trouby, foto bude. Kněžmost celkem dobrý, ale zas taková hitparáda mi to nepřišlo. Klobásky celkem dobrý, tlačenku, jitrnice a párky znám lepší, nejvíc mi chutnala domácí paštika. Je fakt, že si člověk musí projít celou jejich produkci a vyselektovat, co mu chutná. Jak jsem psal, neobejdu se bez čertovek a sušenýho boku. Staročeský klobásy a španělský uzený žebra jsou luxusní. Občas koupim sušenou kýtu. Z těch jitrnic jsem taky nebyl nadšenej. Chuťově dobrý, ale moc mazlavotekutý. Jelito si dám radši od Proška. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 9. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2010 Výpečky po vyndání z trouby a sundání alobalu ... ... a finální verze ... ... je to neskutečné žrádlo ... škoda, že nemůžete ochutnat ... a ta vůně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 9. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2010 ... a finální verze ... ... je to neskutečné žrádlo ... škoda, že nemůžete ochutnat ... a ta vůně. No, přesně tak to má vypadat. Jsem rád, že chutná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 10. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2010 (upraveno) My včera nevařili ani nepekli, přesto byla celá rodina z výletu nadšená. Běžné jídlo, ale prostředí 3 Michelinských *Chronomagor si ráčí povšimnout sladění džusu s víkendovým časoměřičem Edit, raději jsem to zvětšil.. Upraveno 10. října 2010 uživatelem gougy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se