Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Romane, po kolika dnech začneš zase normálně vnímat chutě? :)

 

Já mám chuť teda hnedka. Ale my jsme doma taková diuná rodina. Desetiletý syn miluje česnek, sušené hovězí maso a sladkou chilli omáčku, šestiletá dcerka syrečky a brynzu a manželka jí pořád mrkef. Takže ani moje chutě asi nebudou normální
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U toho chili nejde prvoplánově o tu palčivost. Třeba to Habanero Savina Red má úžasnou "ovocnou" vůni, je sladká a jídlu dá "cosi" navíc. Pochopitelně nesmí potlačit charakteristiku pokrmu, ale spíš jí zvýraznit. Tu Jolokii jsem si zatím nikam nedovolil dát. Když se přihlásí dobrovolník, rád zašlu. Na přísští sezónu plánuji Jamaican Yellow,Trinidad Scorpin, Bishops Crown, Scotch Bonnet Red a Red Peter Pepper /***** sv. Petra :-)/ Jen pro zajímavost - takhle to vypadá a ještě buskupská koruna - není to nádhera?

post-277-088997600 1286916848.jpg

post-277-084950400 1286916903.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U toho chili nejde prvoplánově o tu palčivost. Třeba to Habanero Savina Red má úžasnou "ovocnou" vůni, je sladká a jídlu dá "cosi" navíc. Pochopitelně nesmí potlačit charakteristiku pokrmu, ale spíš jí zvýraznit. Tu Jolokii jsem si zatím nikam nedovolil dát. Když se přihlásí dobrovolník, rád zašlu. Na přísští sezónu plánuji Jamaican Yellow,Trinidad Scorpin, Bishops Crown, Scotch Bonnet Red a Red Peter Pepper /***** sv. Petra :-)/ Jen pro zajímavost - takhle to vypadá a ještě buskupská koruna - není to nádhera?

 

To je hezký...To bych mohl pořídit matce do skleníku :) Upraveno uživatelem pete
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslíš ty "sprostý"? Spíš bych to viděl vzít to chili s sebou ho hospody a po návratu z toalety to vyndat a zeptat se "kluci, kdo jste byl naposledy čurat?" :suicide_anim: Takhle jsem po převratu "zavtipkoval" s obalem na průkaz PS-VB. Málem se to tam popralo, jak se hádali, komu vypadl :starwars:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslíš ty "sprostý"? Spíš bych to viděl vzít to chili s sebou ho hospody a po návratu z toalety to vyndat a zeptat se "kluci, kdo jste byl naposledy čurat?" :suicide_anim: Takhle jsem po převratu "zavtipkoval" s obalem na průkaz PS-VB. Málem se to tam popralo, jak se hádali, komu vypadl :starwars:

 

Pete by se bral o ten druhý zprava na horní fotce :rolleyes:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako otec a manžel roku jsem dnes tvořil hříbkové rizoto.

Osmahl jsem cibulku, na to dal malé (vlastnoručně nasbírané) hříbky a nakrájenou červenou papriku, kmín, sůl...chvilku orestovat, pak propraná kulatá rýže, zase chvilku orestovat, zalito kuřecím vývarem a šup do trouby...teplé na talíři zasypáno sýrem.

famózní záležitost k večeři, teď zapito troškou červeného vínka...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ricousovo maso

2/3 vepřová kýta, 1/3 libový bůček. Na kilo směsi použito 20 g řeznické soli (podle řezníka by měly být 3% soli na váhu masa), špetka mletého kmínu a trochu toho pepře. Výsledek skvělý, barva masa zachována, chuť vskutku delikatesní. Mé nejdražší to až připomělo za bolšánů prodávané čínské vepřovky. :cheff:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já dnes poprvé páchal znojemskou omáčku,povedla se. Akorát to nevyfotím,baterky ve foťáku řekly "nashledanou".....:(

Ale vypadá to úplně stejně,jako tady .

 

gratulace,ses kluk sikovna-ve strednim veku se takhle odvazne pustit do znojemsky chce notnou dafku odvahy........mala pripominka,aby ses necepejril celej den-jestli si ji mel stejnou,jako na fotce v odkazu,tak to vypada,ze tu vomacku, uz minimalne jednou pred tebou jedl pes s neuplnym chrupem Upraveno uživatelem xxxxxfazerxxxxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...