Kalifx Odesláno 18. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2010 Dneska jsem vařil těstoviny se sicilským lilkem, rajčaty, parmezánem a ricottou (+ samozřejmě pepř, bazalka, česnek a olivový olej), takže to sem mrsknu jako fotoseriál. 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 18. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2010 V první fázi to vypadá zvláštně, pak jak to zčervená už je to pěkné, suroviny jsou v pořádku, takže to musí být i dobré Já si dneska večer dám chleba s výpečky, to bude mňamka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 18. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2010 Dneska jsem vařil těstoviny se sicilským lilkem, rajčaty, parmezánem a ricottou (+ samozřejmě pepř, bazalka, česnek a olivový olej), takže to sem mrsknu jako fotoseriál. Kde je maso? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 18. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2010 V první fázi to vypadá zvláštně, pak jak to zčervená už je to pěkné, suroviny jsou v pořádku, takže to musí být i dobré Já si dneska večer dám chleba s výpečky, to bude mňamka. To si piš, že je to dobrý, je to sakra dobrý. Dělám takovéhle těstovinové variace skoro pořád a vždycky je to paráda a překvapivě i bez masa to výborně funguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 18. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2010 diky! to bol vyborny napad...fotoserial pre nas bez kulinarskej fantazie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmoobbyy Odesláno 18. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2010 (upraveno) Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba krocana. Mrtvolku omyjeme a vykostíme. Začínám od stehen Dlouhým tenkým nožem se držíme co nejblíže u kostí, ale nemusíme se bát, když nám někde trochu masa uteče, ani proříznutí kůže není žádná tragédie, jak uvidíme dále. V tom je ta jednoduchost krása. Dále se vrhneme na křídla, můžeme odstranit celá, já řežu na prvním kloubu, v tom případě je otřeba odstranit kost, tady doporučuju pracovat nožem více v ptákovi. Je to náročnější, než odebrat celé křídlo, ale získáme celistvější plát na rolování. Tím máme pořešeny končetiny a jdeme na vlastní trup, já začínám na prsou (ale jde to i obráceně). A jedem dal, po dokončení půlky spácháme totéž s druhou až nám zbyde tohle. Teď postupně roztáhneme maso z prsou a stehen na prázdná místa, pokud nám zbylo na kostře nějaké výrazné maso, můžeme ho ořezat a dodat, ze zarovnání plátu po okrajích nám zbyde určitě kůže z krku a okrajů, tou můžeme záplatovat případné prořezy, stačí jenom položit na plát, tady v pohodě doženeme případné chybky, které přijdou, než tohle jídlo dostaneme pořádně do ruky - na výsledku nikdo nic nepozná Naklepeme, stačí pěstí, potřeme dijonskou hořčicí, osolíme, opepříme. Nádivka:tady se můžete vyřádit. Já jsem zvolil klasiku, starou housku (nemáčím v mléce, ale vy vývaru z kostí, které průběžně doplňuji tak, jak ubývají v ptákovi, vajíčko, kudrnka. Jeden trik, aby se to nepatlalo - vyjíčka srazíme na pánvi a až potom smícháme se zbytkem surovin. Kachna přišla nečekaně, tak mozaiku vylepším, tím co dům dal, párek a okurka stačí. Zarolujeme, zavážeme - konopný, bavlněný nebo lněný motouz, niť raději ne, mohlo by se to během pečení samo nakrájet Taky se dá sešpendlit jehlama, já vážu, viz obr. hotovo. Opepříme, osolíme, okmínujeme. Podlijeme, pečeme, nedříve přikryté, potom odkryté do barvy. Nechat odležet, zatáhnout, sežrat A zapíjet Edit chybky, možná jich tam ještě pár bude... Upraveno 18. prosince 2010 uživatelem mmoobbyy 7 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 Bravo Mára, v příštím pokračování bych si objednal pizzu. Vždycky se s tim doma patlám jak jelito. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 Šikula. A hlavně je tam maso. Párek a okurka jsou IMHO barbarství, ale to má každej jinak. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 Já jen jednoduché špagety s česnekem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 postíme se... 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 Já jen jednoduché špagety s česnekem. To vypadá náramně, špagety miluju..mohl by jsi tady hodit recept? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 Já jen jednoduché špagety s česnekem. Nic ve zlém, ale to je spíš česnek se špagetama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 To vypadá náramně, špagety miluju..mohl by jsi tady hodit recept? Plátky česneku lehce osmahnu na olivovém oleji, zaliju trochou vařící vody, přidám Vegetu. Až se voda vyvaří, je hotovo a promíchám s těstovinami. Nic ve zlém, ale to je spíš česnek se špagetama. Ono až se to promíchá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXXfazerXXX Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 postíme se... zrovna sem ti chtel napsat o tvoje 88.....Kdyz ale vidim,cim ladujes rodinu v nedeli a navic vejce poziras rukama a brambor bagrem,zacinam chapat,jak tezka pro tebe byla cesta k Pam 088.Takovehle odtrhavani si od ust,je az dojemne a nezbyva mi nic jineho,nez ti k hodinkam dodatecne GRATULOVAT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 zrovna sem ti chtel napsat o tvoje 88.....Kdyz ale vidim,cim ladujes rodinu v nedeli a navic vejce poziras rukama a brambor bagrem,zacinam chapat,jak tezka pro tebe byla cesta k Pam 088.Takovehle odtrhavani si od ust,je az dojemne a nezbyva mi nic jineho,nez ti k hodinkam dodatecne GRATULOVAT Ono to nebude tak hrozný. Vejce jsou dvě, bagr zdobený, vánoční ubrus. Spíš jestli si nežijou nad poměry. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXXfazerXXX Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 Plátky česneku lehce osmahnu na olivovém oleji, zaliju trochou vařící vody, přidám Vegetu. Až se voda vyvaří..TY SI VEGETA TY :wallbash: :wallbash: :wallbash: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 zrovna sem ti chtel napsat o tvoje 88.....Kdyz ale vidim,cim ladujes rodinu v nedeli a navic vejce poziras rukama a brambor bagrem,zacinam chapat,jak tezka pro tebe byla cesta k Pam 088.Takovehle odtrhavani si od ust,je az dojemne a nezbyva mi nic jineho,nez ti k hodinkam dodatecne GRATULOVAT to mám za to, že jsem se po letech nechal vyhecovat ke špenátu , vejce polykám celé a bagr ke špenátu mi nevadí... Ono to nebude tak hrozný. Vejce jsou dvě, bagr zdobený, vánoční ubrus. Spíš jestli si nežijou nad poměry. taky si říkám, jestli ten vídeňský párek nebyl navíc... hele a do aglio e olio vegetu nee!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 To je moje vlastní variace, tak mi to toho nekecejte, vy křupani!!! EDIT: A nevím, co máte proti Podravce, já ji občas používám do polévek nebo některých omáček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 To je moje vlastní variace, tak mi to toho nekecejte, vy křupani!!! Díkes za recept...a nenech si do toho kecat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2010 Ono to nebude tak hrozný. Vejce jsou dvě, bagr zdobený, vánoční ubrus. Spíš jestli si nežijou nad poměry. to mám za to, že jsem se po letech nechal vyhecovat ke špenátu , vejce polykám celé a bagr ke špenátu mi nevadí...taky si říkám, jestli ten vídeňský párek nebyl navíc...:)hele a do aglio e olio vegetu nee!!! Koukám, že si buržousti na Ostravsku pěkně žerou. Jo to tady byla samá řepa a pak doma tohle. Kážu vodu a piju víno! Je to zhýralec! Plně souhlasím s Kamilem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se