Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada

V první fázi to vypadá zvláštně, pak jak to zčervená už je to pěkné, suroviny jsou v pořádku, takže to musí být i dobré :)

 

Já si dneska večer dám chleba s výpečky, to bude mňamka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem vařil těstoviny se sicilským lilkem, rajčaty, parmezánem a ricottou (+ samozřejmě pepř, bazalka, česnek a olivový olej), takže to sem mrsknu jako fotoseriál. :)

 

Kde je maso? :worried_anim:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V první fázi to vypadá zvláštně, pak jak to zčervená už je to pěkné, suroviny jsou v pořádku, takže to musí být i dobré :)

 

Já si dneska večer dám chleba s výpečky, to bude mňamka.

 

To si piš, že je to dobrý, je to sakra dobrý. Dělám takovéhle těstovinové variace skoro pořád a vždycky je to paráda a překvapivě i bez masa to výborně funguje.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny

 

použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba krocana. Mrtvolku omyjeme a vykostíme. Začínám od stehen

 

post-11430-057699200 1292713544.jpg

post-11430-006153900 1292713667.jpg

post-11430-074923100 1292713699.jpg

 

Dlouhým tenkým nožem se držíme co nejblíže u kostí, ale nemusíme se bát, když nám někde trochu masa uteče, ani proříznutí kůže není žádná tragédie, jak uvidíme dále. V tom je ta jednoduchost krása. Dále se vrhneme na křídla, můžeme odstranit celá, já řežu na prvním kloubu, v tom případě je otřeba odstranit kost, tady doporučuju pracovat nožem více v ptákovi. Je to náročnější, než odebrat celé křídlo, ale získáme celistvější plát na rolování.

 

post-11430-039541900 1292713756.jpg

 

Tím máme pořešeny končetiny a jdeme na vlastní trup, já začínám na prsou (ale jde to i obráceně).

 

post-11430-062191100 1292713827.jpg

 

A jedem dal, po dokončení půlky spácháme totéž s druhou

 

post-11430-009720900 1292713902.jpg

 

až nám zbyde tohle.

 

post-11430-040429000 1292714019.jpg

 

Teď postupně roztáhneme maso z prsou a stehen na prázdná místa, pokud nám zbylo na kostře nějaké výrazné maso, můžeme ho ořezat a dodat, ze zarovnání plátu po okrajích nám zbyde určitě kůže z krku a okrajů, tou můžeme záplatovat případné prořezy, stačí jenom položit na plát, tady v pohodě doženeme případné chybky, které přijdou, než tohle jídlo dostaneme pořádně do ruky - na výsledku nikdo nic nepozná :)

 

post-11430-031715900 1292714295.jpg

 

Naklepeme, stačí pěstí, potřeme dijonskou hořčicí, osolíme, opepříme.

 

Nádivka:

tady se můžete vyřádit. Já jsem zvolil klasiku, starou housku (nemáčím v mléce, ale vy vývaru z kostí, které průběžně doplňuji tak, jak ubývají v ptákovi, vajíčko, kudrnka. Jeden trik, aby se to nepatlalo - vyjíčka srazíme na pánvi a až potom smícháme se zbytkem surovin. Kachna přišla nečekaně, tak mozaiku vylepším, tím co dům dal, párek a okurka stačí.

 

post-11430-015538000 1292714553.jpg

 

Zarolujeme, zavážeme - konopný, bavlněný nebo lněný motouz, niť raději ne, mohlo by se to během pečení samo nakrájet :sad01_anim: Taky se dá sešpendlit jehlama, já vážu, viz obr. hotovo. Opepříme, osolíme, okmínujeme.

 

post-11430-000810300 1292714651.jpg

 

 

Podlijeme, pečeme, nedříve přikryté, potom odkryté do barvy.

 

post-11430-032272000 1292714729.jpg

 

Nechat odležet, zatáhnout, sežrat :P A zapíjet :wine: :cheers:

 

post-11430-061744400 1292715032.jpg

 

Edit chybky, možná jich tam ještě pár bude...

Upraveno uživatelem mmoobbyy
  • Dát hlas 7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

To vypadá náramně, špagety miluju..mohl by jsi tady hodit recept? :)

Plátky česneku lehce osmahnu na olivovém oleji, zaliju trochou vařící vody, přidám Vegetu. Až se voda vyvaří, je hotovo a promíchám s těstovinami.

 

Nic ve zlém, ale to je spíš česnek se špagetama. :D

Ono až se to promíchá...

post-147-035422500 1292767305.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

postíme se...:)

 

post-3584-070123000 1292766324.jpg

 

zrovna sem ti chtel napsat o tvoje 88.....Kdyz ale vidim,cim ladujes rodinu v nedeli a navic vejce poziras rukama a brambor bagrem,zacinam chapat,jak tezka pro tebe byla cesta k Pam 088.Takovehle odtrhavani si od ust,je az dojemne a nezbyva mi nic jineho,nez ti k hodinkam dodatecne GRATULOVAT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

zrovna sem ti chtel napsat o tvoje 88.....Kdyz ale vidim,cim ladujes rodinu v nedeli a navic vejce poziras rukama a brambor bagrem,zacinam chapat,jak tezka pro tebe byla cesta k Pam 088.Takovehle odtrhavani si od ust,je az dojemne a nezbyva mi nic jineho,nez ti k hodinkam dodatecne GRATULOVAT

 

Ono to nebude tak hrozný. Vejce jsou dvě, bagr zdobený, vánoční ubrus. Spíš jestli si nežijou nad poměry.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zrovna sem ti chtel napsat o tvoje 88.....Kdyz ale vidim,cim ladujes rodinu v nedeli a navic vejce poziras rukama a brambor bagrem,zacinam chapat,jak tezka pro tebe byla cesta k Pam 088.Takovehle odtrhavani si od ust,je az dojemne a nezbyva mi nic jineho,nez ti k hodinkam dodatecne GRATULOVAT

 

to mám za to, že jsem se po letech nechal vyhecovat ke špenátu :), vejce polykám celé a bagr ke špenátu mi nevadí...

 

Ono to nebude tak hrozný. Vejce jsou dvě, bagr zdobený, vánoční ubrus. Spíš jestli si nežijou nad poměry.

 

taky si říkám, jestli ten vídeňský párek nebyl navíc...:)

hele a do aglio e olio vegetu nee!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to nebude tak hrozný. Vejce jsou dvě, bagr zdobený, vánoční ubrus. Spíš jestli si nežijou nad poměry.

 

 

to mám za to, že jsem se po letech nechal vyhecovat ke špenátu :), vejce polykám celé a bagr ke špenátu mi nevadí...taky si říkám, jestli ten vídeňský párek nebyl navíc...:)hele a do aglio e olio vegetu nee!!!

 

Koukám, že si buržousti na Ostravsku pěkně žerou. Jo to tady byla samá řepa a pak doma tohle. Kážu vodu a piju víno! Je to zhýralec!

Plně souhlasím s Kamilem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...