Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja
Odesláno

takový to bylo pěkný vlákno a teď řepa přes půl stránky   :yucky:

Návštěvník km.kmk
Odesláno (upraveno)

Až se budete někdo motat kolem Poličky, navštivte v Trpíně hospodu u Kozaku.

Vyhlášeny utopenci široko daleko. Pan Kozák je dělá ze speciálně vyrabenych spekačku od řezníka Šutery z vedlejší Olešnice. Utopenci jsou rozrizli na třikrát. Uprostřed speciální matlanicko a cibulka, po stranách kysele okurcicky a utopení jsou zavarení. A jsou to pěkný lajdaci , ve 4 litrovce jich je 19 a je tam úplně plno. Jo a pan Kozák umí taky luxusní slivovicku. ..

http://www.beerborec.cz/page.php?page=hosp_detail&pub_id=64427&pic_id=19051

post-959-0-75938700-1490274519_thumb.jpg

Upraveno uživatelem km.kmk
Odesláno (upraveno)

Ojoj! Paní přinesla kuřecí prsa, tak jsem je obalil v mouce, na pánvi v oleji osmahl plátky citronu, jak zatmavl, tak ho vyndal, strčil tam ty prsa, opekl do zlatova, prsa na talíř, na ně ty opečený plátky citronu, k tomu šťouchačky s jarní cibulkou...

post-14111-0-64760700-1490914965_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Filip.J
Návštěvník km.kmk
Odesláno

Ojoj! Paní přinesla kuřecí prsa, tak jsem je obalil v mouce, na pánvi v oleji osmahl plátky citronu, jak zatmavl, tak ho vyndal, strčil tam ty prsa, opekl do zlatova, prsa na talíř, na ně ty opečený plátky citronu, k tomu šťouchačky s jarní cibulkou...

Není to nahořklý od ty kury?

Odesláno

Vůbec ne. Cílem bylo to tím citrónem jenom ovonět, nesmíš ho na té pánvi uškvařit  :D Na mase už pak měl být jenom na parádu, což se mi opět moc nepovedlo - ale chuťově dobrý.

Odesláno (upraveno)

Já dělam takovej asi klasickej recept, nějak takto. Stačí na to jeden rendlík.

Cibule na jemno a hodit na oliváč, chvíli osmahnout a přes lis protlačit stroužek-dva česneku. Zas chvilku smažit a jak bude trochu barva, poslat tam maso. Jakmile je maso well done, jde tam plechovka drcených rajčat, lžíce protlaku a občas ještě dávám tak 1dcl sladkého kečupu. Provařit, doladit bazalkou (ideálně čerstvou), sůl/pepř. Hotovka.

Jen do hovězího většinou přidávám vepřový, protože samotná kráva je taková "suchá", tedy pokud to není namleté doma z roštěnce, apod.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Dělám ragú na špagety stejně jako Maxel, akorát ještě k cibuli přidávám trochu najemno nakrájené kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel, podle toho, co zrovna najdu v kastlíku), podliju to červeným vínem a do sítka k tomu dám louhovat bobkový list a pár kuliček nového koření. Taktéž zašpiním jenom jeden hrnec (a k tomu teda to sítko na koření).

Odesláno (upraveno)

Tak ideálka je boloňská, tedy hezky osmahnout mrkev a celer v rendlíku, cibuli, později přidat česnek, maso, zalít červenym vínem, přidat trochu vývaru a nechat bublat, dochutit. Je to ale nadýl..

Nebo jednoduchý masový kuličky (maso, parmazán, hořčice, strouhanka, česnek, cibule, možno slaninka na cibuli, dle vkusu, dochutit), vytvarovat, šoupnout do trouby. Mezitim drcený rajčata a trochu protlaku na cibuli, klíďo trochu bílýho vína, dochutit. Probublat, hodit tam hotový koule, papat.

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Zagoogluj sugo alla bolognese emanuel ridi. S Italem b kuchyni. Musim ho delat doma tak 4 litry. Naprosto top jidlo pro deti. Potom z mrazaku tepla vecere se spagatama. Dodrz ten muskatovy orisek i mleko. Sorry, ze pisu jak blb - mobil

Odesláno

Díky Romane, tohle vypadá skvěle. Zkusim co nejdřív.

Jak jsi psal samotne hovezi je suche. Ja tam davam hovezi krk a veprove plecko. Tu klobasu uplne neresim. Nekdy jo, nekdy ne. Vlastne si uvedomuju spis ne

Odesláno

Jsem zvědavý, mlíko nalito, muškát dodán.

Zbylý borůvky mám v bečkách, jestli to dopadne tak vás zvu na postJesenickou áfterpárty :)

A už se nudím tak jsem vyndal z mrazáku lišky na omáčku na zítra, vykostil kachnu na jarní roládu na neděli, zítra si skočím pro medvědí česnek do nádivky.

A jak jsem nakládal to maso na sušení tak mumie už visí :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...