tikzot Odesláno 20. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2020 Krásný selátečko, večer bude jak dort;-) tady počásko jako ujde a sobotní chálka k obědu teda taky;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 20. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2020 sakris, tikzot, ty jedes bomby... bud “prudis” v bike vlakne a nebo tady se zradlem... (zavist)ja jedu letos az v srpnu do Dubrovniku, ale taky se tesim na rybi trh a cerstvou, pod sluncem zralou zeleninu, jehneci a teleci za hubicku.... jinak nejradsi mam oradu - platek citronu a snitko rozmarynu do bricha, posolit a upect pomalu na drevenym uhli, to cele zakapat salamurou (olivac, cesnek, sul, petrzel, kapka citronu nebo divokyho pomerance), k tomu bilej chleba a gemist, spokojenost - kurna vzdyt ty to mas na stole!!! ale at jen neplacam, domaci nuda na antibiotikach me dohnala k tomu, ze po 3 hodinach patlani se s filo testem, mam nalozenou domaci baklavu :-)jak to chutna, se uvidi zitra, snad to za tu praci stalo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2020 Baklavu miluju, ale pr*at se s filo těstem, ani howno. Dycky počkam na řeckej tejden v Lidlu a koupim dvě krabičky do foroty. Čimž vlastně chci říct — pěkně! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 20. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2020 před 12 minutami, Robero79 napsal: sakris, tikzot, ty jedes bomby... bud “prudis” v bike vlakne a nebo tady se zradlem... (zavist) ja jedu letos az v srpnu do Dubrovniku, ale taky se tesim na rybi trh a cerstvou, pod sluncem zralou zeleninu, jehneci a teleci za hubicku.... jinak nejradsi mam oradu - platek citronu a snitko rozmarynu do bricha, posolit a upect pomalu na drevenym uhli, to cele zakapat salamurou (olivac, cesnek, sul, petrzel, kapka citronu nebo divokyho pomerance), k tomu bilej chleba a gemist, spokojenost - kurna vzdyt ty to mas na stole!!! ale at jen neplacam, domaci nuda na antibiotikach me dohnala k tomu, ze po 3 hodinach patlani se s filo testem, mam nalozenou domaci baklavu jak to chutna, se uvidi zitra, snad to za tu praci stalo... Sorrries;-) zkratka si to tady uzivam a tyhle veci k tomu bezpodminecne patrej- zradlo a bike;-) tady na jadranu maj ryby proste lepsi chut nez treba ze stredozemniho, protoze je zde hornaty podlozi a ty ryby jsou vic dravy a divoky a takej harpunou trefenej vlk, oslič, orada je proste pecka, tunak ani nemluve! Dubrovnik je nadhernej, ale na me uz mic civilizace, ja radsi ty vesnice pohazeny u more, vsici se znaj, pohoda. At jen nekecam, ta baklava je hrozna mr.anice, ale jednou za cas je to pecka, namotivoval jsi me, hned jak se vratim, pustim se do ni;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 20. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2020 @Maxel - ja to bohuzel ted pred 14 dni prosvihl, ale uz jsem koukal, ze ho maji ve stale nabidce v Makru, tak az pojedu kolem, taky se predzasobim@tikzot - jo, ty balkansky potraviny jsou uplne jina liga, v podstate je to vlastne jeden z duvodu, proc tam jezdim, za tech par let jsem lecos v hodpodach i u pribuznych odkoukal. Pred tydnem jsem ukecal tchana, aby vyhrabal z garaze nadobicko na peceni v ohni “izpod peke”, ted jen premyslim kde to udelat, chce to vetsi cihlovy ohniste, ale to je nejak pujde. Jinak DBV jsem uvedl jen orientacne, taky bych tam nevydrzel, jezdime na ostrov Lopud, kde mame chajdu a kde krom turistu zije jen 100 stalych obyvatel, neni tam zadna komunikace, ani diskoteka, nebyt toho megahotelu na druhem konci zatoky, neslysim nic nez sumneni more... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2020 Jahody. Gruyère. Ricotta. Pepř. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 20. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2020 před 1 hodinou, Robero79 napsal: @Maxel - ja to bohuzel ted pred 14 dni prosvihl, ale uz jsem koukal, ze ho maji ve stale nabidce v Makru, tak az pojedu kolem, taky se predzasobim @tikzot - jo, ty balkansky potraviny jsou uplne jina liga, v podstate je to vlastne jeden z duvodu, proc tam jezdim, za tech par let jsem lecos v hodpodach i u pribuznych odkoukal. Pred tydnem jsem ukecal tchana, aby vyhrabal z garaze nadobicko na peceni v ohni “izpod peke”, ted jen premyslim kde to udelat, chce to vetsi cihlovy ohniste, ale to je nejak pujde. Jinak DBV jsem uvedl jen orientacne, taky bych tam nevydrzel, jezdime na ostrov Lopud, kde mame chajdu a kde krom turistu zije jen 100 stalych obyvatel, neni tam zadna komunikace, ani diskoteka, nebyt toho megahotelu na druhem konci zatoky, neslysim nic nez sumneni more... Je to tak, nejlepsi jsou ty postrehy a zvyklosti domorodcu a to samo nejen na jadranu, ale vsude ve svete;-) Ten styl grilovani na primem ohni me taky dost zajima, ale zatim jsem nic nezkousel, nemam tedy zkusenost, jede to ten Pavala z El Fuego na florenci v manifestu a docela ve stylu, urcite to stoji za zkousku. Lopud vypada fakt panensky, tam musi bejt pohodinka;-) a na chate u more, supr. Presne neco takovyho chci taky, ale stale tapu, KDE je na 100% to pro me nej misto v Evrope, kde budem happy a nebude to za bilion;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 20. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2020 Lopud je fajn, nekomu by mozna mohlo vadit, ze tam dost casto uslysi cestinu od mistnich, dost Cechu tam ma po rodich nemovitosti. Za prvni republiky to tam nas narod docela opanoval, ted uz casteji Svedi a Anglani. Mimochodem se tam utopil Viktor Dyk, chatra mu tam monumentalni pomnik. :-(ale zpet k tematu, “peka” je malinko neco jinyho nez peceni primo na plameni, viz napr. zde jinak gugl a trubka vi samozrejme vice... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 20. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2020 a kdyz uz jsem se tu rozkecal, dohodim i jeden pokus z minuleho vikendu, brazilskej rostak grilovanej na drevenym uhli neprimo, maso cca 2,5kg, teplota pod poklici 150-170, doba peceni cca 80 min, vnitrni teplota na 52, pak jeste 45 min venku v alobalu a nakonec vychladit. Opravdu se mi povedl, se musim smrdute samopochvalit.... :-)PS. nejhorsi je ten pocit, pockat jeste min. 3 hodiny po dopeceni, abyste zjistili, ze se dilo zdarilo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 20. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2020 [mention=53606]tikzot[/mention] a vubec, co ja ti mam co posilat odkazy na web, vzdyt jsi na tom spravnym miste, jestli jses na private, zeptej se domaciho, kdo to v okoli dela. jen je to vzdy pro vic osob a musis si to temer vzdy objednat den predem. Delaji jehneci, teleci i chobotnice, co rodina, to jinej zarucene nejlepsi recept, jako nase svickova... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 21. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2020 Přátelské posezení k měsíci myslivosti. 2 krůtičky pečlivě po celou dobu potírané, v jedné lodně srnčí na víně a v druhé kančí nadivoko na zelenině vše pomaloučku dělané K tomu Kozlík a domácí borůvkovice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 21. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2020 Kontejnerovej gril výbornej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 21. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2020 Tak dumám nad třemi prázdnými dubovými soudky co odpočívají ve sklepě. Do švestek daleko, do pálení ještě dál. Všemi proběhla pálenka, pár let slivovice a v jednom byla whisky. Vím že se do soudků dává zrát javorový sirup, napadlo mě dát to nich ovocný sirup. Kravina? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 Ravioli s ricottou a spenatem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 23. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2020 Fokáča Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milda21 Odesláno 24. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2020 Třeba se bude někomu hodit, podle mě velmi dobrá cena, ze stejné řady jsou tam, za dobrou cenu, ještě dallší nože https://www.pottenpannen.cz/zwilling-professional-s-kucharsky-nuz-230-mm/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2020 Dík voe, tos nemohl “poslat” než sem koupil Wüsthofy za desítku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 24. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2020 (upraveno) Krásná cena, díky, hned jsem si jeden objednal. A k tomu nějaký další a koukám do emailu, už je má v drápech PPL, perfekt Upraveno 24. června 2020 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 24. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2020 Supr akce, uz sem objednal! To se u Stanka jen tak nevidi;-) skoda ze nejni sleva na Kitchen Aid... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2020 Tož sem taky jeden odklonil. Kudel nejni nikdy dost, no ni? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se