lipic Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Zdravím místní znalce Tak nějak už sem rozhodnutý pro pilotky a to konkrétně od tradiční německé značky Laco a model Augsburg ve velikosti 39mm.Plus teda,když už tam mají tu možnost za příplatek oboustranný antireflex a "lepší " strojek s delší rezervou nátahu-cca 60h.Je to Miyota 8315. Jenže, včera jsem koukal na stránky Steinhartu a ejhle novinka:Nav B-Uhr 42 black A-muster.Především konečně trochu zmenšili pouzdro z těch 44mm na nositelnějších 42mm. A tak červík začal hlodat....Laco za mě super značka s historií,plus možnost volby velikosti pouzdra a customizace. Steinhart,no,hodinky asi kvalitní,ale značka,no,tak nějak....Zase ale swiss strojek a třeba ta datumovka by mě ani nevadila. A tak by mě zajímalo,pro který model by jste se priklonili? Augsbur netřeba připomínat,ale ty nový štajny sem dám: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Něco podobného jsem řešil s bráchou. Není to úplně blázen do hodinek, ale jedny lepší by si chtěl pořídit a právě pilotky, protože létání ho baví. Když jsme to probírali, tak se nakonec přiklonil k Laco Flieger PRO 40 mm. S tím, co chce, se v konfiguraci dostal přes 30, ale zase to bude OWG, takže za mě dobrá volba. Jasně, IWC pilotky atd. jsou zase jinde, ale to i cenově.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února https://vratislavia-watches.com/produkt/zegarek-vratislavia-conceptum-awiator-01-automatic/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipic Odesláno 28. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Jasně, Flieger pro znám a super hodinky, hlavně tím, že si je můžeš nakonfigurovat. Ale já jsem si řekl,že dám max. 12-15k. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipic Odesláno 28. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Vratislavia znám, ale jdou mimo mě. Díky. Řeším jen tyhle dvoje kukačky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel87 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Laco - tradiční “Der Zweite Weltkrieg” výrobce, ale s Miyotou… Steinhart zase značka bez historie a tradice se swiss strojkem… za mě ani jedny. Chtělo by to něco s tradicí a odpovídajicím kalibrem. A to se bude v teto ceně hledat těžko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mlsoun1 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Měl jsem Steinharty a to jak ten jejich základní model Nav B-Uhr s tištěným ciferníkem, tak i Nav B-Uhr ST1 Premium se sandwich ciferníkem a byla to velká spokojenost.Ale člověk musí dál a zase rád vzpomíná.Ale i tak bych se přikláněl k Laco.Kamarád je má a fakt vypadají suprově.A mimoto,datumovka na pilotkách nemá co dělat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února V téhle cenové kategorii toho moc na výběr asi nebude (aby to mělo historii a lepší strojek). Pokud bys posunul hranici k cca 20, pak už i to Laco má švýcarský strojek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipic Odesláno 28. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února No,kdybych posunul hranici na 20k u Laco,tak jedině ty Stuttgart Pro.Ty už jsou teda přes 20k a to ještě nepočítám, že bych si tam něco nechal navíc, když je ta možnost, a to bych mohl bejt i klidně na 30k. Takže zatím ne-e. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 29. února Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února (upraveno) Proč 39 mm versus 42 mm? Protože Steinhart nemá v nabídce menší? Máš +/- povědomí, jak budou (velikostí) vypadat na Tvé ruce? Jinak mně osobně přijdou vychytanější Laco Augsburg (lepší rozvržení nápisů na dýnku s ohledem na typografii, absence data na číselníku, a jinak v této cenové mně Miyota vůbec nevadí). I když oboustranný (vnější) antireflex bude náchylný na poškrábání. P. S. Já mám při výšce postavy 174 cm obvod zápěstí cca 18,5 cm, ploché a široké, na pilotky jak dělané, a sám pro sebe bych volil rozměr 40 mm (např. Stowa Flieger, Laco Stuttgart Pro apod.). A to mně na ruce sedí kdejaké větší hodinky i s rezervou (tj. včetně "lug to lug"). Pilotky (zvláště vzor A) ve 43-44 mm jsou totiž opticky číselníkem dost velké. Pro mě až nepatřičně; poutají na sebe přemíru pozornosti. Naopak na útlejší ženské ruce můžou zas vypadat fajn. Tož tak. P. P. S. Pokud nemáš možnost vyzkoušet velikost, stáhni si alespoň nějakou "vystřihovánku", ať přibližně víš, do čeho jdeš. Viz třeba Laco: https://www.laco.de/en/watch-sizing-guide Upraveno 29. února uživatelem walter10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AKUC Odesláno 29. února Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února o niečo drahšie ale radšej by som priplatil za Archimede alebo počkal a kúpil by som Stowa alebo si kúp najlacnejšie Laco a časom vymeníš na niečo lepšie ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geralt Odesláno 29. února Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 39 a 42mm je velmi velký rozdíl, hlavně l2l bude úplně jinde... chce to zkusit. Pokud bych volil budget pilotky, bude to Laco Augsburg s šedým cifrem, tepelně modřenými ručkami (jako dospělé fliegery Pro a Original), velmi slušnou lumi, zakladní Miyotou bez příplatku a hlavně bez data (na pilotky fakt ne). AR bych asi také oželel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arcturus Odesláno 29. února Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února Já na hodinkách vyžaduju datumovku a nějaká tradice je mi ukradená - hodinky se mi musí líbit a dělat mi radost, takže z těch dvou bych volil jednoznačně Steinhart. Navíc se mi u Steinhartu líbí, že datumovka není místo číslic 3 nebo 6, ale je posunutá do vnitřní části ciferníku, takže jsou na ciferníku pěkně všechna čísla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex-Tempus Odesláno 29. února Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února (upraveno) Neviem ci ti pomozem ale zhodou okolnosti mam prave na stole 40 Laco basic pilotiek v oboch velkostiach a v skoro vsetkych verziach ciferniku. Kupujem to do firmy ako darceky klientom. Pred tym som tak kupoval Stowa Flieger Verus ale odkedy sa zmenil majitel isla Stowa dole s kvalitou a hore s cenou a ja som presedlal na Laco. Co sa kvality spracovania tyka je Laco za skoro polovicnu cenu uplne porovnatelne so zakladnymi Stowa Fliegrami. Co sa Miyoty tyka, pre mna to nie je problem… nie som si isty ci je zakladna surova ETA alebo Selita hodna 400-500 Eur navyse. Velkost je subjektivna ale rozdiel medzi 39 a 42 je naozaj citelny. Ja osobne by som pri tychto Fliegroch odporucil ludom so zapastim 17 cm a viac velkost 42. Nie ze by 39 boli male ale podla mna to uz nevyzera tak ako by malo. Co sa cifernikov tyka tak za mna su najkrajsie sede. Cierny cifernik je samozrejme uplna klasika a velmi prijemne ma prevapila celocierna DLC verzia… tie vyzeraju naozaj cool. Trochu sklamany som z modreho cifernika. Jedine co by som mozno zmenil je vyber remena… tie co davaju k zakladnym modelom sice dobre vyzeraju ale su dost tvrde. Mozno casom povolia ale ja nabuduce urcite doplatim za drahsi remen co davaju na pro modely. Za mna… pokial chces low cost pilotky co dobre vyzeraju a maju nejaku historicku relevanciu tak s Laco chybu nespravis. Urcite sa da kupit aj nieco lepsie ale za 340 Eur je toto velmi ferova hodinka. Ak by si chcel lepsie fotky nejakeho konkretneho modelu, kludne napis SZ… 42 Upraveno 29. února uživatelem Vortex-Tempus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex-Tempus Odesláno 29. února Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 39 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipic Odesláno 29. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února před 42 minutami, Vortex-Tempus napsal: 39 Super!Děkuji za fotky. Co je to za firmu, že bych se stal taky klientem a nemusel bych nic kupovat? No,já mám zápěstí tak 17,5-18cm a šel bych spíš do 39mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex-Tempus Odesláno 29. února Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února Je lacnejsie si ich objednat rovno od Laco… Ja mam 18,5 a teraz ked mam moznost porovnat obe velkosti vedla seba je nad slnko jasnejsie ze 42 mi sedia lepsie. Mrkni toto video. Pan je vseobecne zastanca mensich hodin ale v tomto pripade hned na zaciatku jasne hovori ze mal ist do 42. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipic Odesláno 20. března Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března Tak jsem měl na ruce 39mm,a je to malý. Takže objednávám 42mm.By mě tím pádem zajímalo,jak vypadají na 18cm zápěstí třeba takové Sinn 556 stěma 38.5mm? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AKUC Odesláno 20. března Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března lacnejšie a ešte tak kvalitné nenájdeš : https://www.tisellwatch.com/pilot-watch/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronopetr Odesláno 20. března Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března před 5 hodinami, lipic napsal: Tak jsem měl na ruce 39mm,a je to malý. Takže objednávám 42mm.By mě tím pádem zajímalo,jak vypadají na 18cm zápěstí třeba takové Sinn 556 stěma 38.5mm? Máš fotku z té zkoušky? Docela bych rád mrknul, jak z tvého pohledu posuzuješ malé hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se