Přejít na obsah

White-Dial Omega Speedmaster “Daniel Craig”

brownwld

Doporučené příspěvky

50m je už diving ...  :) a na to mají hodinky ISO certifikaci

Já to určitě zkoušet nebudu, ale prvnímu odvážlivci, který sem dá fotku někde v oceánu prokazatelně pod hladinou alespoň 20m koupím flašku rumu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 123
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 1 hodinou, Jarett napsal:

50m je už diving ...  :) a na to mají hodinky ISO certifikaci

Já to určitě zkoušet nebudu, ale prvnímu odvážlivci, který sem dá fotku někde v oceánu prokazatelně pod hladinou alespoň 20m koupím flašku rumu :D

Také to tak vidím…jen tak by neudělali řadu Seamaster😁

Odkaz ke komentáři

Tak model Seamaster nemel sroubovaci korunku zpocatku ani u modelu Seamaster 300 (WR 200m), ta se zacala pouzivat az u milspec koncem 60tych a pak presla i do zakladu.
Mam jedny SM300 z roku 1967, ktery patrily zakladateli komercniho divingu v Brazilii, a bez sroubovaci korunky prezily tisice hodin pod hladinou...

• Dát hlas 4
Odkaz ke komentáři

před 30 minutami, Seamaster napsal:

Tak model Seamaster nemel sroubovaci korunku zpocatku ani u modelu Seamaster 300 (WR 200m), ta se zacala pouzivat az u milspec koncem 60tych a pak presla i do zakladu.
Mam jedny SM300 z roku 1967, ktery patrily zakladateli komercniho divingu v Brazilii, a bez sroubovaci korunky prezily tisice hodin pod hladinou...

Když jsem měl Fortisky, ty měli WR 200M a také bez šroubovací korunky asi to funguje, ale hrozně mě to znervózňovalo, proto jsem je prodal🤷‍♂️

Odkaz ke komentáři

před 48 minutami, Seamaster napsal:

To je fakt, ale popravdě kombinace ručního nátahu, nešroubovací korunky a potápění by mi dlouhodobý klid nepřinesla ... 

Odkaz ke komentáři

To je fakt, ale popravdě kombinace ručního nátahu, nešroubovací korunky a potápění by mi dlouhodobý klid nepřinesla ... 

Tak třeba Stuclik svoje Moony bral do bazénu i do páry a nebál se toho

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

před 54 minutami, Juraj11 napsal:

Tak třeba Stuclik svoje Moony bral do bazénu i do páry a nebál se tohoemoji28.png

Se spíš vypaří v šatní skříňce než v páře, ale stejně bych je na takovej zátěžovej test těsnění nebral a nechal je doma.   

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Seamaster napsal:

Ja taky... ted je otazka pro psychologa, v cem je problem. Proc to tehda neresili a zili a my to tady od stolu resime jak kdyby slo o zivot...

můj děda byl kameník, mlátil do šutru pneu zbíječkou od rána do večera, Pobedy z ruky nesundal a ač se jim o incabloku apod ani nezdálo, taky šly ... a pak sem je jednou dal na servis ... původního z toho strojku nebylo v podstatě nic ... 

před 14 hodinami, Juraj11 napsal:

Tak třeba Stuclik svoje Moony bral do bazénu i do páry a nebál se tohoemoji28.png

jen tak pro zajímavost bych je po pár letech tohodle provozu chtěl vidět otevřený na servisu ... opravdu jen by mě zajímalo, jestli se do strojku vlhkost nedostala atd ...

Pozn.: osobně znám některé zdejší, kteří se bojí vlézt s WR200+ do sprchy, no 🙂

• Haha 1
Odkaz ke komentáři

NO to je Plho trochu neco jineho...extrem...jak deda, tak mistni ufoni, co se nesprchujou s 20atm.... ja tady mluvim o tom, ze jsme tady mala skupina mudrlantu, kteri resi, jestli muzou vzit hodinky otestovany na WR 50m do vody...
Driv to asi neresil nikdo, proste diversky si koupil nekdo, kdo je potreboval a neresil, stejne jako dneska asi bezny uzivatel... ten kdyby to tady cetl, tak si asi dela kolecka u hlavy....
Snazim se rict, ze nejsme svym zpusobem uplne normalni...

btw, proc se resi WR Speedu ve vlakne  White-Dial Omega Speedmaster “Daniel Craig” ???
edit: ad servis, asi by to byl dobry dotaz treba na Onyx, kde toho jedou hromady, ale z me zkusenosti, vsechny vintazni Speedy a Seamastery, co me prosly rukama mely stroje v paradnim nezoxidovanem stavu...

Upraveno uživatelem Seamaster
Odkaz ke komentáři

Možná to i kdysi řešili, akorát neexistovala fóra a sociální sítě. Věřím, že do vany si hodinky jednoduše nebrali. 

Jinak, řešit WR Moonů zde je za mě pohoda. Jsou to stejné Moony jako kterékoliv jiné. 

Odkaz ke komentáři

..mozna diky tomu, ze nebyly for a site lidi nebyli tak dementni...Hele kazdej at si veri cemu chce, ja treba s hodinkama,  na kterych mam ok tlakovku delam vsecko co me napadne a kdo ne, tak me prijde divnej :)

.. a jen me prislo, za na takovyhle zasadni tema je tu lepsi vlakno... ale uz koncim

Upraveno uživatelem Seamaster
Odkaz ke komentáři

Taky budu off topic, ale AW maji taky jen 50m a nikdo to neřeší. Kroucení korunkou si užívají asi podobně ne-li víc. Chápu že to jsou trochu jiné světy, jak životnosti, servisem/vyhozenim nebo hodnotou.

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, tikzot napsal:

Dneska sem vzal whity a koukal na ten safír a jako fakt tam ten milky ring nevidím, viz foto, na slunci foceno. 

IMG_5582.jpeg

Vždyť je to stejné, jak černá verze ... na první fotce naprosto zřetelně. Ale popravdě, v reálu jsem to nikdy neřešil, za mě je to "problém, který neexistuje" a je patrný jen z určitého úhlu a jen na fotkách.

image.thumb.png.8738af1db76b91e2cab2a934217c3fb9.png

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 20 hodinami, tikzot napsal:

Dneska sem vzal whity a koukal na ten safír a jako fakt tam ten milky ring nevidím, viz foto, na slunci foceno. 

IMG_5582.jpeg

IMG_5585.jpeg

Vždyť je tam naprosto jasně vidět 😀 Akorát není tak rušivý jako na černých. 

Odkaz ke komentáři

před 46 minutami, EpsteinBarr napsal:

Ako majitel zafirovych moonov od 2021 by som vyssie citovane podpisal.

Taky tak👍🏻🏻hnidopiškové budou hledat vždycky něco špatnýho😆

Odkaz ke komentáři

U nových ten problém téměř vymizel, ten výrazný přechod na okraji skla při jeho stávající geometrii nemůže být úplně bez vlivu..  Kdyby si chtěl někdo počíst, tak milky ring a proces metalizace je vysvětlen v článku k Speedům Ed White od Roberta :)

https://www.fratellowatches.com/from-the-archives-what-makes-the-omega-speedmaster-calibre-321-so-special/#gref

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...