elninoelnino Odesláno 9. března Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března Ahoj,syn dostal má stará čéčka a děsně ho zajímá směnný kurz. Nějak to dovymyslime, ale potřebuji se něčeho chytnout . Jsou tu nějací pamětníci nebo odborníci v tomto oboru? Jediné co vím, je že základní zuctovaci jednotka je jedno obyčejné cecko. Zní to jako nedůležité téma,ale tak je to jen z pohledu dospělců, pro sedmiletého syna je to krucialni. Díky předem za pomoc. Internet mlčí a stejně tak i ChatGPT4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus24 Odesláno 9. března Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března Michala Davida ses ptal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mareka01 Odesláno 9. března Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března Tak vyšší hodnotu (1:2 - 1:5) měly ty speciální/méně časté ala průhledné a zejména fosforeskující. Ale současný kurz musí stanovit současný trh. ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 9. března Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března V soucasne dobe uz je to asi passe ;-). Kurz asi byde dany hlavne tehdejsi mistni skupinou. Nicmene, jak pises, zaklad bylo obycejne "cecko". Perletove, pruhledne apod., pismenka (G, X, U, apod) tak za 5 "normalnich". Nejvetsi rarity byly "fosforove" (fakt svitily). Kazdopadne menily se ale predevsim proto, ze se s nima hrala "čára". Coz byla podstata "šmeleni" s ceckama ;-). Este bych asi taky nasel par stovek kusu na pude ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 9. března Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března Jak se to tu obvykle píše? Dej to od koruny na aukro ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 9. března Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března (upraveno) Tak dlouho se před rodinou patologicky fabuluje o "významné resale value" průmyslově produkovaných "unikátů" v hodinkovnici, až to po Vás začne potomstvo papouškovat i u (stále masově vyráběných a za pár šušní prodávaných) plastových cetek. I když je fakt že za jedny fotrovy nudné plechové Rolády á čtvrt mega by synek u pana Chmely mohl nových svítících céček objednat zfleku celej vagón. S maminkou, babičkou a kamarádama by z toho pak mohli nacvakat 12,5km dlouhej řetěz - čímž by tatíkovi zajisté způsobili naprosto neopakovatelnou radost, přesně v duchu hesla "kdo si hraje, nezlobí" Upraveno 9. března uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elninoelnino Odesláno 10. března Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března Vy si z toho děláte srandu,ale syn se průběžně ptá zda už jsem něco zjistil . Nejcennější je údajně průhledný paragraf s bublinami. Hned potom paragraf perleťový. 8 obyčejných je 1 perleťový. Nebo co bylo v 80' nejvzácnější, po čem jste bažili? Jde mi jen o to vzpomenout si Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elninoelnino Odesláno 10. března Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března Jasně že mu toho můžu koupit vagón, ale to to ztratí to kouzlo. Takhle se alespoň hezky učí kupecke počty... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 10. března Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března (upraveno) Průhledný s bublinkami rády praskaly, na to bacha. Btw vzpomínám, že v roce 1985 jsem prodal krátkej řetěz z fosforeskujících céček a v Klenotech si za to koupil stříbrný Prim pyžama (68 516 1), vyhodil hnusnej řeminek, nahodil jedenáctiřadej broušenej tah z digitálek a měl jsem docela pěkný mechanický hodinky edit: prece jen rok 85... Upraveno 10. března uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 10. března Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března (upraveno) @elninoelnino Místo odkazů na retardované ChatGPT synka radši pomocí výše uvedené slovní úlohy (1 céčko = 1cm řetězu, tak to bylo skutečně navrženo - takže za socíku nevídaných 5 metrů martarovy "svítící investice" by dnes u tradičního tuzemského výrobce bez dopravy vyšlo na 99,- ) pouč o prosté ekonomice výroby takto primitivního spotřebního zboží, stačí papír a kalkulačka. Ať wannabe "makléř a spekulant" zbytek života nestráví přepočítáváním překupnických procentíček vejvaru a somrováním slev u pana Číňana, nemusí ráno zuřit nad kurzovými rozdíly a v noci se budit hrůzou, že mu ožralej Rusák cestou zase potloukl, zašantročil a nebo rozstřílel vagón s půlroční produkcí Upraveno 10. března uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 10. března Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března (upraveno) Překvapuje mě, ze se zase vyráběj, teda že se vyráběj v tuzemsku. Přece jen výroba plastů je energeticky náročná - myslím... Upraveno 10. března uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 10. března Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března Bohužel už si nepamatuju kurzy, byly do toho započítávány i barevné sponky (na papír) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 10. března Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března tak já ze svý aktivní minulosti s céčkama si spíš pamatuju, že to byl dost velkej hráčskej segment - čára, kasa (hlavně u mě). Přesně ve stylu, proč se s někým dělit/měnit, když ho o to můžu obrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 10. března Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března tak já ze svý aktivní minulosti s céčkama si spíš pamatuju, že to byl dost velkej hráčskej segment - čára, kasa (hlavně u mě). Přesně ve stylu, proč se s někým dělit/měnit, když ho o to můžu obrat. Přesně! U směných obchodu hodně záleželo na množství/ nedostatku. Když byly vzácné i normální Cčka.Pak to přivezli komedianti poté se to dalo koupit v hračkářství a když se objevili G, H, paragrafy ( svítící a perletove)tak už záleželo kolik % jich je a dle toho se plus mínus dali vyměnit. Taky se kradlo a jinak podvádělo. Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 14. března Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března Hlavně nechodit na návštěvy, kde mají do kuchyně udělaný závěs z céček, nebo dojde k bleskové devalvaci sbírky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se