Přejít na obsah

Směnný kurz céček

Doporučené příspěvky

Ahoj,syn dostal má stará čéčka a děsně ho zajímá směnný kurz. Nějak to dovymyslime, ale potřebuji se něčeho chytnout 🤣. Jsou tu nějací pamětníci nebo odborníci v tomto oboru? Jediné co vím, je že základní zuctovaci jednotka je jedno obyčejné cecko.

Zní to jako nedůležité téma,ale tak je to jen z pohledu dospělců, pro sedmiletého syna je to krucialni. 

Díky předem za pomoc. Internet mlčí a stejně tak i ChatGPT4 😅

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V soucasne dobe uz je to asi passe ;-). Kurz asi byde dany hlavne tehdejsi mistni skupinou. Nicmene, jak pises, zaklad bylo obycejne "cecko". Perletove, pruhledne apod., pismenka (G, X, U, apod) tak za 5 "normalnich". Nejvetsi rarity byly "fosforove" (fakt svitily). Kazdopadne menily se ale predevsim proto, ze se s nima hrala "čára". Coz byla podstata "šmeleni" s ceckama ;-).

Este bych asi taky nasel par stovek kusu na pude ;-).

Odkaz ke komentáři

Tak dlouho se před rodinou patologicky fabuluje o "významné resale value" průmyslově produkovaných "unikátů" v hodinkovnici, až to po Vás začne potomstvo papouškovat i u (stále masově vyráběných a za pár šušní prodávaných) plastových cetek. I když je fakt že za jedny fotrovy nudné plechové Rolády á čtvrt mega by synek u pana Chmely mohl nových svítících céček objednat zfleku celej vagón. S maminkou, babičkou a kamarádama by z toho pak mohli nacvakat 12,5km dlouhej řetěz - čímž by tatíkovi zajisté způsobili naprosto neopakovatelnou radost, přesně v duchu hesla "kdo si hraje, nezlobí" :smoke:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Vy si z toho děláte srandu,ale syn se průběžně ptá zda už jsem něco zjistil 🫠

Nejcennější je údajně průhledný paragraf s bublinami.  Hned potom paragraf perleťový.  8 obyčejných je 1 perleťový. Nebo co bylo v 80' nejvzácnější,  po čem jste bažili? 

Jde mi jen o to vzpomenout si 🙃

Odkaz ke komentáři

Průhledný s bublinkami rády praskaly, na to bacha.

Btw vzpomínám, že v roce 1985 jsem prodal krátkej řetěz z fosforeskujících céček a v Klenotech si za to koupil stříbrný Prim pyžama (68 516 1), vyhodil hnusnej řeminek, nahodil jedenáctiřadej broušenej tah z digitálek a měl jsem docela pěkný mechanický hodinky :)

edit: prece jen rok 85...

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

@elninoelnino Místo odkazů na retardované ChatGPT synka radši pomocí výše uvedené slovní úlohy (1 céčko = 1cm řetězu, tak to bylo skutečně navrženo - takže za socíku nevídaných 5 metrů martarovy "svítící investice" by dnes u tradičního tuzemského výrobce bez dopravy vyšlo na 99,- ) pouč o prosté ekonomice výroby takto primitivního spotřebního zboží, stačí papír a kalkulačka. Ať wannabe "makléř a spekulant" zbytek života nestráví přepočítáváním překupnických procentíček vejvaru a somrováním slev u pana Číňana, nemusí ráno zuřit nad kurzovými rozdíly a v noci se budit hrůzou, že mu ožralej Rusák cestou zase potloukl, zašantročil a nebo rozstřílel vagón s půlroční produkcí 🤑

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Překvapuje mě, ze se zase vyráběj, teda že se vyráběj v tuzemsku. Přece jen výroba plastů je energeticky náročná - myslím...

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

tak já ze svý aktivní minulosti s céčkama si spíš pamatuju, že to byl dost velkej hráčskej segment - čára, kasa (hlavně u mě). Přesně ve stylu, proč se s někým dělit/měnit, když ho o to můžu obrat. 

Odkaz ke komentáři

tak já ze svý aktivní minulosti s céčkama si spíš pamatuju, že to byl dost velkej hráčskej segment - čára, kasa (hlavně u mě). Přesně ve stylu, proč se s někým dělit/měnit, když ho o to můžu obrat. 
Přesně! U směných obchodu hodně záleželo na množství/ nedostatku. Když byly vzácné i normální Cčka.Pak to přivezli komedianti poté se to dalo koupit v hračkářství a když se objevili G, H, paragrafy ( svítící a perletove)tak už záleželo kolik % jich je a dle toho se plus mínus dali vyměnit. Taky se kradlo a jinak podvádělo.

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...