Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
...nechápu co je to za divnou módu dělat kalhoty se zapínáním na knoflíky - fakt to někdo nosíte?...

Jo jo, nosím, ale jenom pokud je to tzv. button fly - tedy nikoliv knoflíky, ale drukové gombíky. Když už jsme u těch originál a fejků... originál původní pracovní kalhoty indigo blue Leviho Strausse měly button fly. Správným tahem od sebe se totiž rozepne mnohem snadněji než zip fly. Druk se může otáčet kolem své osy a při namáhání spoje na tah, nikoliv normálně na smyk se z poutka snadno uvolní. Od těch dob, co ani YKK není co bývalo je to lepší, než chodit věčně s rozepnutým poklopcem. Navíc do knoflíků se těžko zapneš tak, že by ses nějak hrubě poranil.

Doporučuju si tedy odpustit novodobou závislost na zipu a podívat se i po kalhotách, které mají knoflíky. Při zkoušení se ničeho nebát a opravdu vyzkoušet, jestli lze rozepnout kompletní poklopec tahem za vrchní knoflík nekrytý légou na jedné straně a za knoflíkovou dírku na straně druhé. Zaručuju ti, že snadno poznáš, jakou to má výhodu v mezních situacích... :)

• Odpovědi 196
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Knoflíky mají svou výhodu a naopak. Ale WD je značka neznačka, tím pádem i kvalita nekvalita. Kup si Levis 751.02.02,dáš za ně sice 1700, ale budeš mnohem spokojenější, vydrží Ti dýl, nebudeš je mít po dvou hodinách o dvě čísla větší a barva bude při správném praní i po roce nošení plus minus stejná!

Odesláno (upraveno)
nemylim :)

No trochu jsem nepochopil, jak jsi to vlastně myslel. Takže... pokud je pro budhismus "nevědomost" neboli ztotožnění se se svou myslí.. prokletím lidstva je vše OK, pokud jsi to ale myslel jakkoliv jinak, tak se fakt kemo mejlíš. :thumbsup_anim: Von to tak popsal i onion a mě pak trklo, že jsem možná blbě pochopil to, co jsi napsal ty. Takže znova. :D

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno
Reklama je reklama a nejake uslachtile umysly v nej nehladam.

No moment - snaha ochránit svůj majetek (včetně duševního vlastnictví) proti podvodníkům, kteří ho neoprávněně zneužívají pro své obohacení, je naprosto ušlechtilý úmysl. A že je cílem větší zisk? Narozdíl od těch podvodníků je dosažen poctivě, takže je rovněž ušlechtilý. O tomhle není žádný spor - shodnou se na tom Ayn Randová i sociální nauka katolické církve...

Odesláno (upraveno)
S tím odebíráním fake, to by mě opravdu zajímalo, kdo to posuzuje. To je na té celnici nějaký soudní znalec? Co když řekne, že to je fake a zákazník bude tvrvat na tom že není? Troufám si tvrdit, že u hodinek to bez otevření 100 % tvrdit nemůže (a chtěl bych vidět místní majitele hodinek jak by byli nadšeni, kdyby jim někdo na letišti otevíral hodinky). Nám se třeba stalo, že jsme na několika kusech Raymond Weil měli na víčku pravopisnou chybu (ve slově Stainless steel chybělo písmeno "a") - a to na tzv. vlajkové kolekci - Parsifal. Jak by se na to asi tvářil?

Neslyšel jsem, že by na ruzyňském letišti celníci někomu zkoumali na ruce, zda má fake hodinky... Většinou se zabavují na tržnicích po několika kusech - máš pravdu, že kolikrát je bez otevření téměř nemožné určit originalitu. Na druhou stranu si těžko koupíš Omegy, Breitlingy a dašlí značky za cca 50,- EUR. Přesto se tyto "hodinky" posílají právním zástupcům poškozených značek a ty je po odborném přezkoumání pošlou zpět na celní úřady s vyjádřením, zda jde o plagiát (zatím vše bylo). A poté následuje zničení takových "hodinek". Příští týden bych chtěl založit vlákno, ve kterém bych nafocoval fake hodinky včetně strojků, které jsou na "našem" trhu. Doufám, že tím neporuším žádná pravidla Chronomagu - nebude se jednat o jejich propagaci ale o upozornění pro ostatní, aby nenaletěli...

EDIT: překlep

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno
Neslyšel jsem, že by na letišti celníci někomu zkoumali na ruce, zda má fake hodinky... Většinou se zabavují na tržnicích po několika kusech - máš pravdu, že kolikrát je bez otevření téměř nemožné určit orginalitu. Na druhou stranu si těžko koupíš Omegy, Breitlingy a dašlí značky za cca 50,- EUR. Přesto se tyto "hodinky" posílají právním zástupcům poškozených značek a ty je po odborném přezkoumání pošlou zpět na celní úřady s vyjádřením, zda jde o plagiát (zatím vše bylo). A poté následuje zničení takových "hodinek". Příští týden bych chtěl založit vlákno, ve kterém bych nafocoval fake hodinky včetně strojků, které jsou na "našem" trhu. Doufám, že tím neporuším žádná pravidla Chronomagu - nebude se jednat o jejich propagaci ale o upozornění pro ostatní, aby nenaletěli...

Tak to nazvy Jak poznat fake... a do podtitulu "co nosí blbci na ruce" ... a snad to zdejší radou moderátorů projde :)

Odesláno

mě osobně zajímá tahle část tématu mnohem víc. ne lidi, co si fake koupí vědomě, ale celý ten obrovský byznys výroby stále dokonalejších kopií, protože pokud koupím od nesolidního obchodníka kopii a nevím o tom, přijde si on rozhodně na víc, než nějaký trhovec s hodinkama ROLOX. takže solidní rozbor kvalitních fakes bych uvítal

Odesláno

Já bych úplně nezoběcňoval v tom, že kdo nosí fake, musí být pozér, podvodník, fakeman...

Jeden z partnerů si kdesi v thajsku pořídil Breitle for Bentley. Protože trošku tuší, o čem hodinky jsou, bylo mu jasné, že jde o fake...mimochodem, je to jeden z nejlepších obchodních partnerů...na naší první schůzce jsme prodrbali hodinky...ůBreitleů vyhodil a nosí Aviatory...

Odesláno

Docela hodně by mě zajímalo, jak by se tvářili na Marina Militare. Tedy ne že bych se chystal do švajcu...

Navrhuji v Ruzyni odebírat cestujícím všechny zkažené sýry, které u nich celníci najdou - jsou to přece fejky syrečků!

Jinak si myslím, že si ti Švýcaři dovolujou docela hodně.

Asi je to jednodušší než potírat dovozy ve velkém - poznávám v tom českou školu.

Odesláno

Každé obecné pravidlo neplatí ve 100% případů... čili budu klidně zobecnňovat.... Navíc to neznamená, že člověk nemůže prohlédnout a fake zahodit :)

Odesláno
Knoflíky mají svou výhodu a naopak. Ale WD je značka neznačka, tím pádem i kvalita nekvalita. Kup si Levis 751.02.02,dáš za ně sice 1700, ale budeš mnohem spokojenější, vydrží Ti dýl, nebudeš je mít po dvou hodinách o dvě čísla větší a barva bude při správném praní i po roce nošení plus minus stejná!

Před nějakými 8 lety jsem koupil džíny v OBI za tuším 250 Kč :D a vydržely mi nějaké 4 roky (už je tam nevedou). A myslím, že to byly "víc džíny" než ty dnešní "navoněnky" - prostě "pracovní kalhoty". Levisky jsem si zkoušel v outletu ve Štěrboholích a přestože cena se mi moc nelíbila musím přiznat že mi padly jak už dlouho žádné. Jen se mi prostě nelíbí dát tolik prachů za "obyčejné texasky".

Ty knoflíky, no nalomili jste mě, ale nevím, asi bych si v tom připadal divně a to zapínání mi přijde moc pracné - ze stejného důvodu jsem ze svého botníku vyřadil vše co má tkaničky :D

Návštěvník YPO?
Odesláno
Ty knoflíky, no nalomili jste mě, ale nevím, asi bych si v tom připadal divně a to zapínání mi přijde moc pracné - ze stejného důvodu jsem ze svého botníku vyřadil vše co má tkaničky :D

:lol2: :lol2: nic jiného než 501 nenosím z několika důvodů - na mojí nekonfekční postavu nikdo jiný nešije, knoflíky jsou super a hlavně to nějaký pátek vydrží - takže jedině levis

Odesláno
Před nějakými 8 lety jsem koupil džíny v OBI za tuším 250 Kč :D a vydržely mi nějaké 4 roky (už je tam nevedou). A myslím, že to byly "víc džíny" než ty dnešní "navoněnky" - prostě "pracovní kalhoty". Levisky jsem si zkoušel v outletu ve Štěrboholích a přestože cena se mi moc nelíbila musím přiznat že mi padly jak už dlouho žádné. Jen se mi prostě nelíbí dát tolik prachů za "obyčejné texasky".

Patriku, skus prodejnu Blažek,určitě na nějakou narazíš, kromě obleků šijí a prodávají pod svou značkou i rifle,tmavomodré,bez nápisů,prošití kapes. Sleva 50%, takže jsem za ně vysolil kolem 700,-. Naprostá spokojenost.

Odesláno

Je to spíš takové "jedna paní povídala", ale zase mi to říkal zástupce jednoho velkého dovozce u nás, tak to asi bude pravda. Prý se objevily padělky nějakých hodinek (žádná vysoká hodinařina, taková módní značka). No a výrobce se snažil vypátrat kdo to dělá, protože kvalita byla lepší než originál :D. Snad údajně je nakonec vypátrali a chtěli aby ty hodinky dělali pro ně :D

(U módních značek je běžné že hodinky vyrábí někdo jiný, než kdo vlastní licenci na tu značku).

Když už jsme u toho jak poznat padělek, tak bych měl jeden tip. Týká se to jen těch nejevnějších napodobenin, ale aspoň něco. Všiml jsem si, že levné čínské strojky mají štelování data a dne v týdnu tlačítkem "chronografu", to se u Ety a Rondy nevyskytuje.

Odesláno (upraveno)
..padly jak už dlouho žádné. Jen se mi prostě nelíbí dát tolik prachů za "obyčejné texasky".

Jj, ceny za hadry jsou u nás nehorázné, kup je venku, když už je máš vyzkoušené. Dokud byl dolar kolem těch 16, podařilo se mi takhle ulovit dvoje Levisky a i s poštou vyšly jedny do tisíce.

Tak to je pak složité, když jsi tenhle druh :lol2: Mají ještě jednu výhodu - pokažený zip je noční můra, u knoflíků neexistuje.

Edit: překlep

Upraveno uživatelem chose
Odesláno
Já bych úplně nezoběcňoval v tom, že kdo nosí fake, musí být pozér, podvodník, fakeman...

Jeden z partnerů si kdesi v thajsku pořídil Breitle for Bentley. Protože trošku tuší, o čem hodinky jsou, bylo mu jasné, že jde o fake...mimochodem, je to jeden z nejlepších obchodních partnerů...na naší první schůzce jsme prodrbali hodinky...ůBreitleů vyhodil a nosí Aviatory...

tak to nechapu. jestli ze tusi, z tveho popisu teda ma hodinky rad, tak jak muze mit fejky? a jeste je nosit? verim, ze si prave becka dovolit muze.

ja kdyz si kupuju hodinky nebo vlastne cokoli, tak to delam predevsim pro sebe. vim proc a co si kupuju a vnitrne je mi hezky kdyz to koupim. a je jedno jestli jsou to hodinky, penezenka, auto, nuz, svitilna. kdyz si chci koupit kvalitni penezenku z kuze, tak si prece nekoupim fejk nejaky znacky jen abych to ostatnim ukazal ze na to mam. to jsem za a)pozer a hlavne chudak, vnitrne vyprahlej clovek a za B) sidim sam sebe predevsim pokud si koupim nejakou hruzu. kdyz na to nemam, tak si koupim neco primerene tomu, na co mam. v tom neni zadna ostuda.

Odesláno

sorry za ot, ale musim souhlasit s tim, ze koupit si dneska "normalni" dziny je opravdu ukol nad ukoly...sam si kupuju jen Levisky - sice je to hodne penez, ale zase me nic nemile neprekvapi, zkousel jsem i jiny znacky jako C&A, M&S,...ale neni to ono, bud se mi zdaj moc siroky kolem zadnice nebo jsou jak zvonace a vlacim je po zemi...proste straight fit od Levis a tim to pro me konci... howgh...dokonce jsem si koupil na cestach ted novy za 1100, coz je dobra cena

jo, jeste k ty story z letiste, podobnou vec jsem videl na ZDF myslim, jak tam chytaj - vetsinou lidi z dovoleny z Turecka. Pani s kabelkou LV a tureckou rodinu, co vezla kopu zlatech naramku pod kosili, ci co...

Odesláno

Patrik - tvuj problem s knofliky chapu, mam je na vetsine jeansu, a po peti pivech to zapinat neni nekdy zadna prdel :lol2:

Jinak co se vyberu znacky tyce - prijde mi ze Levisky budou ok (ve Sterboholech je nekdy mivaji za ceny vic nez lidovy), moje nejoblibenejsi jeansy jsou od znacky PePe jeans ktere nosim x let a nosi se cim dal tim lip, kvalitou, materialem, strihem atd mi sedi mnohem vic nez dalsi jeansy od Replay, Dieselu, Levis atp.. ale jejich soucasny kolekce plny kyticek a ja nevim ceho jeste mi povetsinou nic nerikaji.. skoda.. ale ve Sterboholich jsou taky, takze se tam muzes zastavit ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...