Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zajímavé je, že v poslední době mám plnej spamovej filtr nabídek s fejkama na mailu, co téměř nepoužívám. A rozhodně ho nepoužívám v souvislosti s chronomagem nebo hodinkama.

• Odpovědi 492
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Ahoj,pár dní tohle vlákno sleduji a jaksi mi uniká smysl.Úvodní myšlenka byla upozornit nováčky na odlišnosti od originálů.Zatím tu postupně vzniká galerie hnusu.Myslím, člověk který se rozhodne pro originál rolex omega apod., si k nim najde takovou cestu,že je s fejkama nebude muset vůbec porovnávat.Fotek fejků je na netu jistě habaděj,na chronomag mi to osobně nesedne.Samo je to jen můj názor,pokud ostatní členové tohle vlákno přijali,respektuji to.Dík a ahoj.

Upraveno uživatelem romanm
Odesláno

Zatím nejzdařilejší kousek co jsem viděl byl Breitling quartz s tourbillonem :gora:

Odesláno
  romanm napsal:
...člověk který se rozhodne pro originál rolex omega apod., si k nim najde takovou cestu,že je s fejkama nebude muset vůbec porovnávat...

Ono spousta lidi ti vecer u piva rekne ze jsi cvok, co na tech hodinkach porad vidis. A druhej den nebo za mesic ti zavola: Hele muzu od FAKT DOBREHO kamarada nebo od chlapka co nam chodi spravovat kopirku uz DVA ROKY koupit nadherny Rolexy nebo Brajtle za deset tisic, co myslis mam je koupit?

Kdyz ukazu sousedovi ty Lange co byli na minule strance tak ho nenapadne ze je to fejk a uslysim: On je videt strojek a tech hejblatek, no to je mazec... protoze proti tomu co nosi lidi okolo nej (plastovy quartzky - sorry Gile) je to preci naaadhera. A zpracovani hodinek z HH nevidel ani u me. Bohuzel:-(

Odesláno
  cody napsal:
Ono spousta lidi ti vecer u piva rekne ze jsi cvok, co na tech hodinkach porad vidis. A druhej den nebo za mesic ti zavola: Hele muzu od FAKT DOBREHO kamarada nebo od chlapka co nam chodi spravovat kopirku uz DVA ROKY koupit nadherny Rolexy nebo Brajtle za deset tisic, co myslis mam je koupit?

Kdyz ukazu sousedovi ty Lange co byli na minule strance tak ho nenapadne ze je to fejk a uslysim: On je videt strojek a tech hejblatek, no to je mazec... protoze proti tomu co nosi lidi okolo nej (plastovy quartzky - sorry Gile) je to preci naaadhera. A zpracovani hodinek z HH nevidel ani u me. Bohuzel:-(

pokud chci takoveto hodinky, tak vim jaka je jejich cena. alespon priblizna. zajdu do obchodu nebo na net. pokud sem uplne novacek, tak pri vyhledavani narazim i na repliky a uvidim ze jsou o rad s cenou dole. no a pak je to jen na me. pokud mi nekdo nabidne za 10k rolexy, tak nemusim byt jaderny fyzik abych vedel, ze to smrdi. pokud i tak to koupim tak dobre mi tak.

clovek co si koupi ucelne fejk, by si stejne original nekoupil, proste si tim doplnuje ego a ostatnim dava najevo, ze je ve vate. dal diskutovat asi nema cenu, uz to tady bylo 100x :)

Odesláno
  911 napsal:
pokud chci takoveto hodinky, tak vim jaka je jejich cena. alespon priblizna. zajdu do obchodu nebo na net. pokud sem uplne novacek, tak pri vyhledavani narazim i na repliky a uvidim ze jsou o rad s cenou dole. no a pak je to jen na me. pokud mi nekdo nabidne za 10k rolexy, tak nemusim byt jaderny fyzik abych vedel, ze to smrdi. pokud i tak to koupim tak dobre mi tak.

clovek co si koupi ucelne fejk, by si stejne original nekoupil, proste si tim doplnuje ego a ostatnim dava najevo, ze je ve vate. dal diskutovat asi nema cenu, uz to tady bylo 100x :)

A co v pripade ze ty fejky bude nabizet levne ji treba jen o 1000,- jak to poznas pak ? Je mi jasne ze kdyz hodinky ktere stoji 50tisic prodava nekdo za 15 tak je to fejk a v tom pripade souhlasim ze si za to kupujici muze sam ... ale co kdyz je bude prodavat za 48 000 ?

Pro me jako novacka toto vlakno smysl ma .... budu rad pokud diky tomu poradim nekomu aby si nekoupil fejky, ma to minimalne 2 vyhody, kupujici bude mit radost ze nekoupil fejk ale ze ma kvalitni hodinky a druha vec je to ze ti co hodinky padelaji nedostanou zadne penize za prodany fejk.

Ale pls. zadnou flame. Chapu ze ne kazdy si mysli to stejne, ale prosim tohle vlakno nerusit.

Odesláno
  rurounikenshin napsal:
A co v pripade ze ty fejky bude nabizet levne ji treba jen o 1000,- jak to poznas pak ? Je mi jasne ze kdyz hodinky ktere stoji 50tisic prodava nekdo za 15 tak je to fejk a v tom pripade souhlasim ze si za to kupujici muze sam ... ale co kdyz je bude prodavat za 48 000 ?

Pro me jako novacka toto vlakno smysl ma .... budu rad pokud diky tomu poradim nekomu aby si nekoupil fejky, ma to minimalne 2 vyhody, kupujici bude mit radost ze nekoupil fejk ale ze ma kvalitni hodinky a druha vec je to ze ti co hodinky padelaji nedostanou zadne penize za prodany fejk.

Ale pls. zadnou flame. Chapu ze ne kazdy si mysli to stejne, ale prosim tohle vlakno nerusit.

takhle ocividni fejk clovek celkem s prehledem pozna. AAA fejky nebo jak se jim rika, tak s tim maji problem i zkusenejsi boric. tam je cena ale taky znacne vyssi. ja bych se spise priklanel za fejk kousky, ktere na prvni pohled nejsou jasny. srovnani jake daval treba Baker. jinak je mi to vlakno jedno. Ricous to myslel dobre

Odesláno

Úmysl byl jasný - aby nikdo z nás něco takového nekupoval. Drtivá většina z vás jsou staří ostřílení borci, kteří na první pohled poznají, že se jedná o fake. Jsou však i stroje, o kterých se vede vášnivá debata a výsledek je nejistý (viz současné diskuze o Omegách na Aukru). Moje fotky měly být spíš pro nás, pro nováčky, aby viděli, co se všechno za "věhlasné" stroje vydává. Snažil jsem se navíc vybírat modely, které měly předlohu v originálech.

Zřejmě jsem udělal více škody než užitku, za což se omlouvám a nemám problém s úplným vymazáním tohoto vlákna.

4 Baker: Jsem "sběratel", ale zároveň "pokutovač" a "ničitel".....

Odesláno
  ricous napsal:
4 Baker: Jsem "sběratel", ale zároveň "pokutovač" a "ničitel".....

Uaaau, jak slastny to musi byt pocit, rozbijet fejky a pokutovat smelinare. Nevedel jsem.

Odesláno

Omlouvam se vsem, kteri to budou povazovat za offtopic... Ale jen bych rad prispel svym nazorem do mlyna, a to s prosbou o neruseni a pokracovani tohoto vlakna.

Nevim, proc nekomu lezi v zaludku - nikdo tu falsa nepropaguje, nechvali, neprodava... Pokud to neshledavate prinosnym, staci toto tema necist.

Proc ale mene zkusenym nedoprat moznost komparace originalu s falsem (at uz je fotka originalu prilozena, nebo si ji pripadny zvedavec vygoogli), tomu opravdu nerozumim. Myslim, ze je fajn, ze tu nekdo dava informace, ke kterym se ostatni (alespon vetsina) nedostanou - byt treba jen proto, ze se o koupi "fejku" nikdy nezajimali, tudiz nemeli ani moznost je spatrit, nebo je zahledli jen "z rychliku" a nevsimli si vsech chyb ve zpracovani.

Takze za sebe dekuji za "dobrovolnickou cinnost" a prosim o pokracovani tohoto pekne-nepekneho serialu... :)

Odesláno
  rurounikenshin napsal:

Co to tu vymýšlíš za teorie?

Když chce někdo hodinky za 50K a ty prachy na ně má, tak je koupí nový, se zárukou a servisem. A určitě nebude škudlit 4% ceny oproti riziku, že koupí šmejd a bez záruky.

Odesláno
  budo napsal:
Co to tu vymýšlíš za teorie?

Když chce někdo hodinky za 50K a ty prachy na ně má, tak je koupí nový, se zárukou a servisem.

Slyšel jsi někdy o eBay a second hand hodinkách? Ne každý nutně musí mít ty hodinky nové z kamenného obchodu.

Já jsem jednoznačně pro pokračování tohoto vlákna. Taky by ricous mohl přidat nějaké další informace - kolik čeho se zabavuje, co z toho jsou tržnice, co zásilkové služby atd.

Odesláno (upraveno)
  JJ napsal:
Taky by ricous mohl přidat nějaké další informace - kolik čeho se zabavuje, co z toho jsou tržnice, co zásilkové služby atd.

Vše, co jsem já nafotil, je z tržnic a různých "krámků" v českém příhraničí, určeno především pro (východo)německou klientelu... Při mé činnosti se k plagiátům nedostanu na "cestě" (od toho jsou celní úřady určení), ale až při vlastním prodeji.

Poslední dobou je čím dál tím těžší objevit plagiáty přímo ve stáncích či prodejnách - i přes relativní "láci" (cca 50 - 100 EUR/kus) přicházeli prodejci při zabavení několika desítek kusů o nějaký ten peníz, navíc pro další "řešení" je důležitá výše způsobené škody - a tady se jde i do miliónů... Takže hodinky jsou různě poschovávané, ukryté v zaparkovaných OA, prodejci je mají "na sobě" a pod. Je čím dál tím těžší je najít, ale stále se daří... Snažím se prosadit větší důraz na potírání internetového prodeje fejků, kdy jsou na různých aukčních a prodejních serverech bezostyšně nabízeny "napodobeniny" desítek různých značek od jednoho prodejce...

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno

U notoricky známych hodiniek s mech. strojčekom, nie je v súčasnosti zväčša problém rozoznať pravé od fake. Preto pseudodizajnéri vymýšľajú neskutočné kreácie ktoré sú obľúbeným artiklom na tržniciach a sú určené neinformovaným kupujúcim. Nebezpečné sú Áčkové repliky, vybavené Swiss strojkami. Najľahšie je to u kópií quartz modelov. Preto je vyrábaných toľko fake módnych hodiniek, dokonca už aj s krabičkami a falošnými kartami. Ak by sa týmto výrobcom podarilo vyrobiť kvalitné puzdrá, tak by rozoznať pravé bol problém. Našťastie, zväčša nejde o hodinky, ktoré by zaujímali zberateľov, alebo členov tohto fóra. Ale v krátkej budúcnosti to bude problém aj tu, ak sa v Číne, Tchajwane, či Turecku budú z roka na rok zlepšovať . Výrobcovia aj zberatelia sa musia na to pripraviť, ak už aj nie je neskoro.

Odesláno

Promiňte, ale Stop, stop, stop. Už je to tady zase. Toto vlákno - sice Všeobecná diskuze - ale Foto Galerie už zase začíná upadat v nekonečné diskuze.

Celé je to na potom nanic. I já to tímhle zaplevelím, ale

NAVRHUJI, moderátoři, šlo by přesunout nějak poslední příspěvky zhruba od 10.2. 18:23 do: Ostatní diskuze - Diskuze k serveru Chronomag -

- Diskuze na téma zrušení vlákna (Fake galerie) ?? A tam ať se každý vyjadřuje, a vlákno ať ZATÍM slouží k původnímu záměru.

Víte, já mám moc rád pořádek, a tolikrát jsem tu na chronomagu pročítal takový nesmyslný bordel, hádání o ničem, napadání, odvety, a pak se mi úplně ztratila nit toho co jsem četl a co mě bavilo.

Odesláno
  ricous napsal:
Vše, co jsem já nafotil, je z tržnic a různých "krámků" v českém příhraničí, určeno především pro (východo)německou klientelu... Při mé činnosti se k plagiátům nedostanu na "cestě" (od toho jsou celní úřady určení), ale až při vlastním prodeji.

Poslední dobou je čím dál tím těžší objevit plagiáty přímo ve stáncích či prodejnách - i přes relativní "láci" (cca 50 - 100 EUR/kus) přicházeli prodejci při zabavení několika desítek kusů o nějaký ten peníz, navíc pro další "řešení" je důležitá výše způsobené škody - a tady se jde i do miliónů... Takže hodinky jsou různě poschovávané, ukryté v zaparkovaných OA, prodejci je mají "na sobě" a pod. Je čím dál tím těžší je najít, ale stále se daří... Snažím se prosadit větší důraz na potírání internetového prodeje fejků, kdy jsou na různých aukčních a prodejních serverech bezostyšně nabízeny "napodobeniny" desítek různých značek od jednoho prodejce...

hele jedna velmi naivni otazka.

PROC ty vietnamce nenavstevujete kazdy den. neseberete jim vse, stejne jsou to padelky a proc je pak nevyhostite? nebo ne konkretne vy, ale nekdo kompetentni. vzdyt najit dukazy musi byt vice nez snadne? proc se u nas trznice toleruji?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...