Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 12 minutami, Josef01 napsal:

Pro mě je Microsoft taky zbytečná firma, Nokia byla taky.

odkud jsi ten příspěvek odeslal ? 😆

image.png.50054aa9ac0cae8d6f4edd9fa03942e1.png

• Like 1
  • Haha 3
Odesláno

Z Macu v Chrome :). V práci používáme řešení Workspace Google, doma již 20 let pouze Mac, iOS nebo Android.

• Like 1
Odesláno
před 26 minutami, Josef01 napsal:

Z Macu v Chrome :). V práci používáme řešení Workspace Google, doma již 20 let pouze Mac, iOS nebo Android.

jo, Windows jsou dominantí, ale klesají . Takový Volks-wagen v IT.

Odesláno

Taky jsme si mysleli že Motorola je nesmrtelná, pak o Intelu to samé, časy se mění. Chápu, že lidé žijí v zajetí vzorců, že bez MS padne svět a bez VMware se nedá žít :)

Odesláno
před 2 hodinami, Josef01 napsal:

Pro mě je Microsoft taky zbytečná firma, Nokia byla taky.

Nokia je stále fungující firma, nevyráběla jen mobily. Mobily jsou spotřební zboží, které nahradí ihned z sekundy na sekundu jiné zboží.  Na produktech Microsoftu běží 3/4 planety a pokud by z sekundy na sekundu přestal fungovat tak jsme v řiti. 

• Like 2
  • Dát hlas 2
Odesláno
Před hodinou, Josef01 napsal:

Neni relevantní co používáš ty. Relevantní je většina a provázanost globálu hlavně instituci .

• Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)
před 24 minutami, Josef01 napsal:

Taky jsme si mysleli že Motorola je nesmrtelná, pak o Intelu to samé, časy se mění. Chápu, že lidé žijí v zajetí vzorců, že bez MS padne svět a bez VMware se nedá žít :)

Motorola je firma na spotřebák jedna z 20ti, zastoupí ji zbývajících 19, Intel to samé firma z x dalších dělající to samé, spíš lepší. Jsou věci které jen tak nenahradíš a určitě ne z dne na den.

Vlastně o bezvýznamnosti MSFT svědčí celosvětový výpadek produktů CRWD v červenci 24🙂

Upraveno uživatelem Humanzero
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 45 minutami, Humanzero napsal:

Neni relevantní co používáš ty. Relevantní je většina a provázanost globálu hlavně instituci .

👍  instituce  - Windows je ve státním sektoru celosvětově dominantní platforma.

• Like 1
Odesláno
před 6 hodinami, Humanzero napsal:

Tohle vysvětlování je pro mě úplně zbytečný. Vzhledem k tomu, že dělám v IT od roku 1982, tak vím jak vypadá IT svět. Já jsem doslova napsal, že "Pro mě je....." Proč mluvíš o náhradě ze dne na den? Ze dne na den nám někdo (něco) může vypnout elektřinu a pak jsme opravdu v řiti. Mě ty příspěvky přijdou, jak když učitel v 19 století vysvětluje něco žákovi :) Říkáš věci, které si člověk dnes o firmách přečte za 10 vteřin, včetně analýzy jejich účetních závěrek. Ale když vidím dnešní vývoj, za 20 let může být všechno v IT jinak, protože tu závislost na Office 365 si uvědomuje každý a mnoha lidem se to nelíbí. Jsou to minoritní projekty, ale... Německý stát Schleswig-Holstein nahrazuje Microsoft Office a další nástroje open-source řešeními (LibreOffice, Nextcloud) právě kvůli nezávislosti na velkých vendorech. Podobně krok oznamují i dánské instituce.

Odesláno
před 1 hodinou, Josef01 napsal:

Tohle vysvětlování je pro mě úplně zbytečný. Vzhledem k tomu, že dělám v IT od roku 1982, tak vím jak vypadá IT svět. Já jsem doslova napsal, že "Pro mě je....." Proč mluvíš o náhradě ze dne na den? Ze dne na den nám někdo (něco) může vypnout elektřinu a pak jsme opravdu v řiti. Mě ty příspěvky přijdou, jak když učitel v 19 století vysvětluje něco žákovi :) Říkáš věci, které si člověk dnes o firmách přečte za 10 vteřin, včetně analýzy jejich účetních závěrek. Ale když vidím dnešní vývoj, za 20 let může být všechno v IT jinak, protože tu závislost na Office 365 si uvědomuje každý a mnoha lidem se to nelíbí. Jsou to minoritní projekty, ale... Německý stát Schleswig-Holstein nahrazuje Microsoft Office a další nástroje open-source řešeními (LibreOffice, Nextcloud) právě kvůli nezávislosti na velkých vendorech. Podobně krok oznamují i dánské instituce.

já bych toto téma už opustil. Zpočátku byla tvá poznámka, že MSFT je zbytečná firma, což není. Poznámka, také nepoužívám nic od MSFT, taky mám rád hodinky. Poznámka č.2 každý hájí svého pohledu svému srdci blízké věci, což ale neznamená , že jsou v globálu důležité, včetně uchování hodnoty. Jsou to věcí pro lepší náladu, nebo k tomu přežít ve zdraví tenhle svět..nic víc🙂

• Dát hlas 4
Odesláno

Tak jeste jedno 19.stoleti... MS je office, cloud (!), ai a kvantove pocitace.. siroce rozkrocena firma..

Pro pepu doma je zbytecny .. a i to dost mozna neni pravda, pokud doma nema televizi, energie od dodavatelu.. kteri dost mozna na ms jedou...

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Chlapi já to chápu, začalo to tím, že je Rolex zbytečný (zbytečná investice). Vše na tomto světě má svůj význam. Mimochodem, kamarád dělá software pro jaderné elektrárny, nevím jak v klasických, ale do jaderných má Windows zákaz.

Odesláno
před 3 hodinami, Josef01 napsal:

Chlapi já to chápu, začalo to tím, že je Rolex zbytečný (zbytečná investice). Vše na tomto světě má svůj význam. Mimochodem, kamarád dělá software pro jaderné elektrárny, nevím jak v klasických, ale do jaderných má Windows zákaz.

to jsem nevěděl, dobré info👍

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...