Kotlick Odesláno 22. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2025 před 48 minutami, Humanzero napsal: Máme snubní prsteny z palladia, tak ještě chvíli a je to na Ferrari Jsi měl šroťák na katalyzátory? No evidentně se to oplatilo.
Jehlan Odesláno 22. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2025 V 21. 12. 2025 v 11:10, bluman napsal: Este k teme AI. Mozno by to bolo skor do humoru, ale myslim, ze tu to skor zapadne do kontextu "bublina AI" Páteční pohádka pro “ajťáky” Kdo se tady poznává ? Minulé čtvrtletí jsem nasadil Microsoft Copilot pro 4 000 zaměstnanců. 30 dolarů za místo měsíčně. 1,4 milionu ročně. Říkal jsem tomu „digitální transformace“. Představenstvo tu frázi milovalo. Schválili to za jedenáct minut. Nikdo se nezeptal, co to vlastně udělá. Včetně mě. Všem jsem říkal, že to „10× zvýší produktivitu“. To není reálné číslo. Ale zní jako reálné. HR se ptalo, jak ten 10× změříme. Řekl jsem, že „využijeme analytické dashboardy“. Přestali se ptát. O tři měsíce později jsem se podíval na reporty využití. 47 lidí to vůbec otevřelo. 12 ho použilo víckrát než jednou. Jeden z nich jsem byl já. Použil jsem ho na shrnutí e-mailu, který jsem mohl přečíst za 30 sekund. Trvalo to 45 sekund. Plus čas na opravu halucinací. Ale nazval jsem to „úspěšný pilot“. Úspěch znamená, že pilot viditelně nezkolaboval. Finanční ředitel se ptal na ROI. Ukázal jsem mu graf. Graf šel nahoru a doprava. Měřil „AI enablement“. Ti metriku jsem si vymyslel. Přikývl uznale. Teď jsme „AI-enabled“. Nevím, co to znamená. Ale je to v investor decku. Jeden senior vývojář se ptal, proč nepoužíváme Claude nebo ChatGPT. Řekl jsem, že potřebujeme „enterprise-grade security“. Zeptal se, co to znamená. Řekl jsem „compliance“. Zeptal se, jakou compliance. Řekl jsem „všechny“. Vypadal skepticky. Naplánoval jsem mu „kariérní rozvojový rozhovor“. Přestal se ptát. Microsoft poslal tým na case study. Chtěli nás prezentovat jako úspěšný příběh. Řekl jsem jim, že jsme „ušetřili 40 000 hodin“. To číslo jsem dopočítal tak, že jsem počet zaměstnanců vynásobil číslem, které jsem si vymyslel. Neověřovali to. Nikdy to nedělají. Teď jsme na webu Microsoftu. „Globální podnik dosáhl 40 000 hodin úspor produktivity díky Copilotu.“ CEO to sdílel na LinkedInu. Dostal 3 000 lajků. Copilot nikdy nepoužil. Žádný z vedení ho nepoužívá. Máme výjimku. „Strategické zaměření vyžaduje minimální digitální rozptylování.“ Tu politiku jsem napsal já. Licence se obnovují příští měsíc. Žádám o rozšíření. Dalších 5 000 míst. Prvních 4 000 jsme nevyužili. Ale tentokrát budeme „hnát adopci“. Adopce znamená povinná školení. Školení znamená 45minutový webinář, který nikdo nesleduje. Ale dokončení se bude trackovat. Dokončení je metrika. Metriky jdou do dashboardů. Dashboardy jdou do prezentací pro představenstvo. Prezentace pro představenstvo mi zajistí povýšení. Do Q3 budu SVP. Pořád nevím, co Copilot umí. Ale vím, k čemu slouží. Slouží k tomu, abychom ukázali, že „investujeme do AI“. Investice znamená utrácet. Utrácet znamená závazek. Závazek znamená, že to s budoucností myslíme vážně. Budoucnost je to, co řeknu já. Pokud graf půjde nahoru a doprava. těsně před restartem civilizace budeme všichni papírově miliardáři
Humanzero Odesláno 22. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2025 https://www.bbc.com/news/articles/cy8jmx1dl9ro
HN_R200 Odesláno 23. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2025 #NVO Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
Humanzero Odesláno 23. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2025 V 19. 12. 2025 v 20:03, Jehlan napsal: Colt CZ: Německá armáda si vybrala pistoli České zbrojovky | Fio banka Vstup na 741 1
Roland Sands Odesláno 23. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2025 Pánové jaký máte investiční horizont/procentuální zhodnocení u drahých kovů po tom co se teď děje v tomto sektoru? Předem díky za odpověď.
Jehlan Odesláno 23. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2025 před 4 hodinami, Roland Sands napsal: Pánové jaký máte investiční horizont/procentuální zhodnocení u drahých kovů po tom co se teď děje v tomto sektoru? Předem díky za odpověď. Zlato by nemělo být chápáno jako investice. Stříbro je drahý kov, ale současně komodita (masivně) využitelná pro výrobu. Platina. palladium rhodium( jsou drahé kovy, omezeně využitelné ve výrobě. ( chemická technologie - katalýza) Takže ve zlatě "hodnotu" uzamkneš a využiješ jindy. Je to konstanta. Stříbro dlouho kopírovalo podle gold/silver ratio Current Gold/Silver Ratio - Gold Silver Ratio Chart , teď momentálně se to rozkolísalo. Pt, Pd, Rh - (můj názor !) hodnotu má, ale na investici nevhodné kvůli likviditě. Třeba rhodium Rhodium bílé JE28-1 (1 g Rh), 50 ml | ADVANTAGE nebo slitek Rhodium slitek 1 Oz Baird & Co. bude obtížněji zpeněžitelné, než 1oz zlata. 1 1
bluman Odesláno 24. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2025 On 12/22/2025 at 11:04 AM, Kotlick said: Možná by to chtělo tip na výrobce pamětí který zůstane u consumers pamětí. Někdo něco? Ještě jsem to nezkoumal, takže to berte s rezervou, ale co WD, Seagate, Texas Instruments? Nebo jsem mimo? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zdroj: https://counterpointresearch.com/en/insights/global-dram-and-hbm-market-share Dopyt po HBM (High Bandwidth Memory), tahany AI, momentalne prevysuje vyrobne kapacity, sposobuje presun vyroby z DDR na HBM, co nasledne sposobuje nedostatok DDR na trhu. 1 1
Jehlan Odesláno 25. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 25. prosince 2025 V 22. 12. 2025 v 11:04, Kotlick napsal: Možná by to chtělo tip na výrobce pamětí který zůstane u consumers pamětí. Někdo něco? Ještě jsem to nezkoumal, takže to berte s rezervou, ale co WD, Seagate, Texas Instruments? Nebo jsem mimo? No jo, SNDK pěkný růst za 1/2 roku
Humanzero Odesláno 25. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2025 před 9 hodinami, Jehlan napsal: No jo, SNDK pěkný růst za 1/2 roku Jojo taky jsem pozdě zjistil…během pár dni je to oblacích
Jehlan Odesláno 26. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 před 15 hodinami, Humanzero napsal: Jojo taky jsem pozdě zjistil…během pár dni je to oblacích šel by 8271.TW (apacer) ale přes Interactive Brokers 1
Humanzero Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Udělám pozici v APH, čekám na nějaký pokles u bank, abych to víc rozložil....pořád nic, takže vyhrálo UBS.
Kotlick Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 SNDK klasicky na watch listu, tak dlouho, až jsem na něj zapomněl.... tvl ta moje nerozhodnost. 1
Jehlan Odesláno 26. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 před 7 minutami, Kotlick napsal: SNDK klasicky na watch listu, tak dlouho, až jsem na něj zapomněl.... tvl ta moje nerozhodnost. ... jako, kdybych jejich produkt v létě nepořizoval... přitom se řídím heslem, když ti to vyjde v porovnání jako dobrý produkt, kup si i akcie výrobce 1
petr_cha Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 Tak jsem vcera po tom propadu vzal trochu toho stribra, abych videl, co na tom vsichni maj :-) stejne jdu zas urcite pozde... jako vzdycky.. aspon ze dneska uz zas trochu frci :-)
Humanzero Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 Tesla (TSLA) poprvé v historii společnosti zveřejnila vlastní zprávu o dodávkách za čtvrté čtvrtletí. Na svých stránkách pro vztahy s investory zveřejnila Tesla vlastní konsenzuální odhady Wall Street pro dodávky za čtvrté čtvrtletí a celý rok. Tesla uvedla, že pro čtvrté čtvrtletí dosáhl „kombinovaný konsenzuální odhad dodávek společnosti“ celosvětově 422 850 kusů, což by představovalo 15% pokles oproti předchozímu roku. Je zajímavé, že toto číslo je nižší než odhad 445 000 dodávek sestavený agenturou Bloomberg, což by představovalo pouze 10% pokles. Tesla uvedla, že medián odhadu byl 420 399. Akcie Tesly se v úterý na začátku obchodování téměř nezměnily.
geometr Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 Tohle pořeší kdyžtak Musk vlastní hubou to je relevantní pro akcie Tesly 1
Humanzero Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 To bylo jen pro pobavení....být to jiná společnost jdou akcie o 20%dolů, ale u Tesly jak píšeš....další lži a sliby Muska a akcie letí nahoru
Kotlick Odesláno 31. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2025 před 17 hodinami, petr_cha napsal: Tak jsem vcera po tom propadu vzal trochu toho stribra, abych videl, co na tom vsichni maj stejne jdu zas urcite pozde... jako vzdycky.. aspon ze dneska uz zas trochu frci jj dobral jsem stříbro i platinu, krásně se to zvedá zpátky. Mám podezření, že ten propad byl spíš zavírání pozic před koncem roku, než cokoliv jiného. No nicméně, nestihl jsem prodat ztrátové pozice v Evropě, takže mi asi letos nezbude než platit daně... sakra A dneska už mají zavřeno.
Kotlick Odesláno 31. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2025 Aha, tak teď se dívám na to stříbro a platinu, no zas je to dole.... sakra co fčil.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se