Přejít na obsah

Obroučky na dioptricke bryle

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
  • Odpovědi 132
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zdar,

potřebuju levné diopt. brýle (do auta, už mě nebaví je s sebou tahat a chci je nechávat v přihrádce (jinak na nose běžně brýle totiž nenosím)), neví někdo v Praze o levné optice, kde by je udělali?

Chci je fakt jen do auta, jinak už dvoje brýle (hlavní a záložní mám). Možná bych si nechal udělat rovnou dvoje, jedny se ztmavenými skly.

Ještě se zeptám na zkušenost se skly. Na jedněch mám totiž plasťáky, asi 6 let a "skla" jsou už poměrně poškrábaná, je to zralé na výměnu. To mě docela nemile zaskočilo, bo je moc nerasím a nosím pochopitelně v pouzdru nebo náprsní kapse. Tak nevím, co do nechat dát těch auto brejlí a případně i těhle, jestli se zase vrátit ke sklu, byť je těžší...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řešil jsem něco podobného a taky jsem přešel z plasťáků na skla. Jsou méně náchylná na poškrábání.

Hlavní problém je v čištění. Před čištěním by se měli skla opláchnou proudem vody a zbavit tak prachu. Potom to vzít nejlépe speciálním hadříkem na skla.

Takové to dýchnutí na skla a utření kapesníkem, vytaženým z kapsy, je záruka toho, že za rok se přes ně nedá koukat.

A nosit jen v pouzdru. V náprsní kapse bych to taky nenosil. Může tam být prach.

Upraveno uživatelem Geodet
Odkaz ke komentáři

Zatmavovaci skla pouze do auta je blbost, protoze se pres sklo bohuzel zatmavovat nebudou :-( a to ani u nejdrazsich od rodenstock.

Jinak na sklenena skla uz dnes nejsou tak tezka jako driv, btw predpokladam, ze pokud je mas do auta, tak nemas moc dioptrii. Na cisteni jsou nejlepsi jednorazove ubrousky asi 30 kc z DM, pouzivam je je pres rok na novych sklech a naprosto bez skrabancu, ac mi to muj optik nedoporucoval na caste uziti...

Kazdopadne nechavat bryle mimo pouzdro v kapse nebo nejake prihradce je nocni mura kazdeho optika a za rok budou na vyhozeni...

Odkaz ke komentáři

Já kupoval v Grand Opticalu Oakley, původní cena obrouček někde kolem 9k + jedno sklo kolem 3.5k, nakonec sem ukecal celé brejle za 6 aji s pojištěním na dva roky - při rozbití pouze 50 procent z ceny za nové. Takže když jsem hledal pak cenu za obroučky na netu nevyšlo to vůbec špatně.

Odkaz ke komentáři

Já myslel už lehce defaultně zatmavená, tj. sluneční diotrické brýle.

Zatmavovaci skla pouze do auta je blbost, protoze se pres sklo bohuzel zatmavovat nebudou :-( a to ani u nejdrazsich od rodenstock.
Jinak na sklenena skla uz dnes nejsou tak tezka jako driv, btw predpokladam, ze pokud je mas do auta, tak nemas moc dioptrii. Na cisteni jsou nejlepsi jednorazove ubrousky asi 30 kc z DM, pouzivam je je pres rok na novych sklech a naprosto bez skrabancu, ac mi to muj optik nedoporucoval na caste uziti...
Kazdopadne nechavat bryle mimo pouzdro v kapse nebo nejake prihradce je nocni mura kazdeho optika a za rok budou na vyhozeni...

Odkaz ke komentáři

Novější/dražší už umí stmavnout i v autě, ale musíš si o ně vysloveně říct. A ani potom nebudou tak tmavé jako na přímém slunci

http://www.transitions.com/cs-cz/vyrobky/cocky-transitions-xtractive/

Upraveno uživatelem Duke650
Odkaz ke komentáři

Pokud chceš levné brýle (cca 1500 Kč i s dodáním) a máš koule na to, vybrat si jen podle obrázků a čísel udávajících velikost (lze opsat z "normálních" brýlí), nemohu než doporučit www.opti24.cz

Na webu si vybereš z dostupných obrouček podle vzhledu a velikosti, zadáš dioptrie a případné zabarvení. Pokud navíc pošleš oskenovaný předpis, je to i se zárukou a možností vrácení. Za příplatek umí i samozabarvovací a multifokální.

Je snad to někde na jižním Slovensku. Jejich brýle mám asi rok, denně je nosím a zatím nejsou vůbec poškrábané.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Tak jsem si nechal udělat ty brejle a jak jsem zblblej z hodinek, zamítl jsem antireflex (seiko monstr ho taky nemá a jak je na ně vidět, že? :-)). No a hned cesta domů za světla lamp byla jako nějaký blikající trip s LSD... :-( takže brejle půjdou do kanclu a další už zase budou s antireflexem. Ještě že to byly obroučky za litr...

Neřekl bych, že se s tím dá třeba za tmy bezpečně jet autem...

Odkaz ke komentáři

pomerne dlho som zhanal ram, ktory by mi sadol. Mam asi divnu hlavu.

Nakoniec som si poriesil dva. Andy Wolf a nasledne jeden ram od Persol.....do toho slusne skla a spokojnost

Kde si zohnal persol? Viedeň? Ja momentálne Ray-Ban a Prada ale Persol určite chcem
Odkaz ke komentáři

Persol ram som kupoval cez Eyerim.sk. Firma ma sidlo v byvalom obch.dome Dunaj na namesti SNP. Je tam velmi ochotny chlapec. Som si vytipoval ram podla velkosti zavolala tam. Manos ho objednal a priamo u nich som si ho mohol vyskusat. nezavazne...

Fakt mozem doporucit.

Ja som kupoval u nich tento. ale cierny ram

https://www.eyerim.sk/persol-suprema-po2996v-899-19447/

a kupil som rovno aj slnecne Persoly

Skla som nechal robit u mojho optika

Odkaz ke komentáři

Persol ram som kupoval cez Eyerim.sk. Firma ma sidlo v byvalom obch.dome Dunaj na namesti SNP. Je tam velmi ochotny chlapec. Som si vytipoval ram podla velkosti zavolala tam. Manos ho objednal a priamo u nich som si ho mohol vyskusat. nezavazne...

Fakt mozem doporucit.

Ja som kupoval u nich tento. ale cierny ram

https://www.eyerim.sk/persol-suprema-po2996v-899-19447/

a kupil som rovno aj slnecne Persoly

Skla som nechal robit u mojho optika

Ďakujem ti, už som ich kontaktoval
Odkaz ke komentáři

Jdu je zkusit, samozabarvovací multifokály jen za 6400... to jsem zvědavý

P.S. prča je, že úplně stejná konfigurace na "sesterském webu" brille24.de stojí 199 EUR

Pokud chceš levné brýle (cca 1500 Kč i s dodáním) a máš koule na to, vybrat si jen podle obrázků a čísel udávajících velikost (lze opsat z "normálních" brýlí), nemohu než doporučit www.opti24.cz

Na webu si vybereš z dostupných obrouček podle vzhledu a velikosti, zadáš dioptrie a případné zabarvení. Pokud navíc pošleš oskenovaný předpis, je to i se zárukou a možností vrácení. Za příplatek umí i samozabarvovací a multifokální.

Je snad to někde na jižním Slovensku. Jejich brýle mám asi rok, denně je nosím a zatím nejsou vůbec poškrábané.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...