Frostie Odesláno 22. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2015 Standardní údržba, trvající méně, než výměna řemínku u hodinek, cenově nenáročné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2016 Zdar, potřebuju levné diopt. brýle (do auta, už mě nebaví je s sebou tahat a chci je nechávat v přihrádce (jinak na nose běžně brýle totiž nenosím)), neví někdo v Praze o levné optice, kde by je udělali?Chci je fakt jen do auta, jinak už dvoje brýle (hlavní a záložní mám). Možná bych si nechal udělat rovnou dvoje, jedny se ztmavenými skly. Ještě se zeptám na zkušenost se skly. Na jedněch mám totiž plasťáky, asi 6 let a "skla" jsou už poměrně poškrábaná, je to zralé na výměnu. To mě docela nemile zaskočilo, bo je moc nerasím a nosím pochopitelně v pouzdru nebo náprsní kapse. Tak nevím, co do nechat dát těch auto brejlí a případně i těhle, jestli se zase vrátit ke sklu, byť je těžší... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 4. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2016 (upraveno) Řešil jsem něco podobného a taky jsem přešel z plasťáků na skla. Jsou méně náchylná na poškrábání.Hlavní problém je v čištění. Před čištěním by se měli skla opláchnou proudem vody a zbavit tak prachu. Potom to vzít nejlépe speciálním hadříkem na skla.Takové to dýchnutí na skla a utření kapesníkem, vytaženým z kapsy, je záruka toho, že za rok se přes ně nedá koukat.A nosit jen v pouzdru. V náprsní kapse bych to taky nenosil. Může tam být prach. Upraveno 4. ledna 2016 uživatelem Geodet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matejCZ Odesláno 4. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2016 Zatmavovaci skla pouze do auta je blbost, protoze se pres sklo bohuzel zatmavovat nebudou :-( a to ani u nejdrazsich od rodenstock.Jinak na sklenena skla uz dnes nejsou tak tezka jako driv, btw predpokladam, ze pokud je mas do auta, tak nemas moc dioptrii. Na cisteni jsou nejlepsi jednorazove ubrousky asi 30 kc z DM, pouzivam je je pres rok na novych sklech a naprosto bez skrabancu, ac mi to muj optik nedoporucoval na caste uziti...Kazdopadne nechavat bryle mimo pouzdro v kapse nebo nejake prihradce je nocni mura kazdeho optika a za rok budou na vyhozeni... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomsn Odesláno 4. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2016 Já kupoval v Grand Opticalu Oakley, původní cena obrouček někde kolem 9k + jedno sklo kolem 3.5k, nakonec sem ukecal celé brejle za 6 aji s pojištěním na dva roky - při rozbití pouze 50 procent z ceny za nové. Takže když jsem hledal pak cenu za obroučky na netu nevyšlo to vůbec špatně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 4. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2016 Já myslel už lehce defaultně zatmavená, tj. sluneční diotrické brýle. Zatmavovaci skla pouze do auta je blbost, protoze se pres sklo bohuzel zatmavovat nebudou :-( a to ani u nejdrazsich od rodenstock.Jinak na sklenena skla uz dnes nejsou tak tezka jako driv, btw predpokladam, ze pokud je mas do auta, tak nemas moc dioptrii. Na cisteni jsou nejlepsi jednorazove ubrousky asi 30 kc z DM, pouzivam je je pres rok na novych sklech a naprosto bez skrabancu, ac mi to muj optik nedoporucoval na caste uziti...Kazdopadne nechavat bryle mimo pouzdro v kapse nebo nejake prihradce je nocni mura kazdeho optika a za rok budou na vyhozeni... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 4. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2016 Já si nechal udělat v létě dvoje v Polsku.Jenomže na počkání to samo neudělají,tím pádem tam musí jet člověk 2x.Ale mám to z HK do Kudowy relativně "kousek",takže houby zle . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 4. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2016 (upraveno) Novější/dražší už umí stmavnout i v autě, ale musíš si o ně vysloveně říct. A ani potom nebudou tak tmavé jako na přímém sluncihttp://www.transitions.com/cs-cz/vyrobky/cocky-transitions-xtractive/ Zatmavovaci skla pouze do auta je blbost, protoze se pres sklo bohuzel zatmavovat nebudou :-( a to ani u nejdrazsich od rodenstock. Upraveno 4. ledna 2016 uživatelem Duke650 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 4. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2016 Pokud chceš levné brýle (cca 1500 Kč i s dodáním) a máš koule na to, vybrat si jen podle obrázků a čísel udávajících velikost (lze opsat z "normálních" brýlí), nemohu než doporučit www.opti24.cz Na webu si vybereš z dostupných obrouček podle vzhledu a velikosti, zadáš dioptrie a případné zabarvení. Pokud navíc pošleš oskenovaný předpis, je to i se zárukou a možností vrácení. Za příplatek umí i samozabarvovací a multifokální.Je snad to někde na jižním Slovensku. Jejich brýle mám asi rok, denně je nosím a zatím nejsou vůbec poškrábané. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2016 Tak jsem si nechal udělat ty brejle a jak jsem zblblej z hodinek, zamítl jsem antireflex (seiko monstr ho taky nemá a jak je na ně vidět, že? :-)). No a hned cesta domů za světla lamp byla jako nějaký blikající trip s LSD... :-( takže brejle půjdou do kanclu a další už zase budou s antireflexem. Ještě že to byly obroučky za litr... Neřekl bych, že se s tím dá třeba za tmy bezpečně jet autem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michelin Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2016 (upraveno) Koupit si skla bez AR je dobra sebevrazda to jsem ani nevedel, ze se da nekde udelat... Upraveno 4. února 2016 uživatelem Michelin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 5. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2016 Dodatečně se na ty čočky asi nedá dodělat, že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 5. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2016 když jde dodělat u Meopty AR na safír k hodinkám, určitě půjde i na skla od brýlí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 5. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2016 Určitě to půjde, nechal jsem si udělat AR na plast na Igeny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leviathan Odesláno 5. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2016 pomerne dlho som zhanal ram, ktory by mi sadol. Mam asi divnu hlavu.Nakoniec som si poriesil dva. Andy Wolf a nasledne jeden ram od Persol.....do toho slusne skla a spokojnost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stepecken Odesláno 5. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2016 pomerne dlho som zhanal ram, ktory by mi sadol. Mam asi divnu hlavu.Nakoniec som si poriesil dva. Andy Wolf a nasledne jeden ram od Persol.....do toho slusne skla a spokojnostKde si zohnal persol? Viedeň? Ja momentálne Ray-Ban a Prada ale Persol určite chcem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leviathan Odesláno 6. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2016 Persol ram som kupoval cez Eyerim.sk. Firma ma sidlo v byvalom obch.dome Dunaj na namesti SNP. Je tam velmi ochotny chlapec. Som si vytipoval ram podla velkosti zavolala tam. Manos ho objednal a priamo u nich som si ho mohol vyskusat. nezavazne...Fakt mozem doporucit. Ja som kupoval u nich tento. ale cierny ramhttps://www.eyerim.sk/persol-suprema-po2996v-899-19447/a kupil som rovno aj slnecne Persoly Skla som nechal robit u mojho optika Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stepecken Odesláno 6. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2016 Persol ram som kupoval cez Eyerim.sk. Firma ma sidlo v byvalom obch.dome Dunaj na namesti SNP. Je tam velmi ochotny chlapec. Som si vytipoval ram podla velkosti zavolala tam. Manos ho objednal a priamo u nich som si ho mohol vyskusat. nezavazne...Fakt mozem doporucit. Ja som kupoval u nich tento. ale cierny ramhttps://www.eyerim.sk/persol-suprema-po2996v-899-19447/a kupil som rovno aj slnecne Persoly Skla som nechal robit u mojho optikaĎakujem ti, už som ich kontaktoval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 6. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2016 Tak dodělat AR prý nejde, už jsou tak daný skla z fabriky... tedy asi by to někdo jiný udělal, ale podle mě by to stálo víc jak nový skla (340 za jedno s AR, 240 bez AR). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2016 Jdu je zkusit, samozabarvovací multifokály jen za 6400... to jsem zvědavýP.S. prča je, že úplně stejná konfigurace na "sesterském webu" brille24.de stojí 199 EURPokud chceš levné brýle (cca 1500 Kč i s dodáním) a máš koule na to, vybrat si jen podle obrázků a čísel udávajících velikost (lze opsat z "normálních" brýlí), nemohu než doporučit www.opti24.cz Na webu si vybereš z dostupných obrouček podle vzhledu a velikosti, zadáš dioptrie a případné zabarvení. Pokud navíc pošleš oskenovaný předpis, je to i se zárukou a možností vrácení. Za příplatek umí i samozabarvovací a multifokální.Je snad to někde na jižním Slovensku. Jejich brýle mám asi rok, denně je nosím a zatím nejsou vůbec poškrábané. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se