Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A tady nějaký kousky z vlastní sbírky

- Peter

- Hanhart? - podle knihy je to převzatý výrobek od firmy Hanhart

- Mebus - může být bez otazníku

- Deluxe

- bez loga

Peter golem.jpg

Peter budík.jpg

Hanhart.jpg

Mebus.jpg

Deluxe3.jpg

Deluxe2.jpg

Deluxe1.jpg

Bezloga.jpg

Odesláno

Hlásím další novou značku. Našel jsem ve svém depozitu torzo B 90 s ciferníkem se značkou STARLUX 

IMG_7748.jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno

Našel jsem pro zajímavost  fotky Qartz  hodin Trevis. Vím že to není budík. Ta signální jednotka je podle mne nesmysl. Kdybyjste chtěli vědět víc zeptám se majitele jestli mi je půjčí.

IMG_1426.JPG

IMG_1427.JPG

IMG_1428.JPG

IMG_1429.JPG

• Like 1
Odesláno

Ta signální jednotka má oznamovat každou celou hodinu. Interně jsme těmto hodinám v Eltonu říkali "pipka".

Do prodeje se dostalo maximálně pár stovek kusů. Je to jednoznačně sběratelská záležitost.

• Like 1
Odesláno
V 24. 1. 2025 v 22:37, accutron napsal:

Ta signální jednotka má oznamovat každou celou hodinu. Interně jsme těmto hodinám v Eltonu říkali "pipka".

Do prodeje se dostalo maximálně pár stovek kusů. Je to jednoznačně sběratelská záležitost.

Ďakujeme za ďalšie info a rozšírenie vedomostí 🙂 👍 .

• po 3 týdnech...
Odesláno

Dnes prišli . Ak som niečo neprehliadol ORION a PRESTO tu ešte nie sú .

IMG_20250227_174813.jpg

Odesláno

Zdravím všetkých odborníkov 😉 . Dnes prišlo , hneď som aj otvoril . Podľa mňa by to malo byť B 71 s mimostredovou budiacou aj sekundovou ručičkou . Lenže na základni nie je vyrazené nič . Ani typ , ani rok výroby . Podumajte , je to PRIM ?  Ja som začínajúci budíkopacient , doteraz som oživoval len náramkové PRIM QUARTZ  ....

IMG_20250306_200604.jpg

IMG_20250306_200613.jpg

IMG_20250306_182245.jpg

Odesláno

Tohleto ale není česká mašina😉

Odesláno

Ďakujem za odborný posudok 😉 . Ktovie čo to je ... Možno niekde vnútri stroja bude niečo vyrazené . Ale za tie peniaze  ... Káva z automatu je drahšia 😆 .

Odesláno

Vypadá to na Junghans, ale je to jen střelba od boku. Znak ve tvaru hvězdy s písmenem "J" by mohl být pod tím plechem co je připevněn uhlopříčně.

Odesláno

Několik jsem jich už před delší dobou dělal, ale už si nepamatuji, odkud byly. Jungahans to nebude.  Ale něco mi říká, že  Polsko, možná Jugoslávie. 

Amerika to nebude, ty jsou udělány a snýtovány nerozebíratelně 👎. I když jsem  se  je  pokoušel opravovat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...