Přejít na obsah

Novinka - Omega Speedmaster Pilot Co-Axial Master Chronometer Chronograph “Flight Qualified”

Radek Cigi

Doporučené příspěvky

Mně se líbí, ale v případě vážnějšího zámu by mě asi odradily ty proporce. Viz text z prvního příspěvku (dovolím si dát rovnou strojovej překlad):

"Někoho možná překvapí, že Omega mohla svůj samonatahovací chronograf řady 99 vměstnat do pouzdra, které neměří 44,25 mm, ale pouze 40,85 mm v průměru. Ve skutečnosti není úzkým místem průměr, ale spíše tloušťka: hodinky pod 41 mm, které mají tloušťku téměř 15 mm, jsou v nejlepším případě ohroženy svými proporcemi a nositelností. Omega, SKU-powerhouse – s 843 referencemi na svých webových stránkách (pokles z přibližně 1 400 jen před rokem) – chce pochopitelně vyjít vstříc každému potenciálnímu zákazníkovi a najdou se i tací, kteří u svých luxusních hodinek vyžadují automatické natahování. I když je to všechno v pořádku, ručně vinutý Speedmaster '57 byl požehnán optimálnějšími proporcemi díky svému štíhlejšímu, ručně vinutému pohybu. Škoda, že výkonné a působivé vlastní strojky Omega byly vyvinuty na vrcholu trendu velkých hodinek, a proto nejsou přesně vhodné pro stoupající trend šířky hodinek pod 41 a pod 40 mm."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, warann napsal:

Mně se líbí, ale v případě vážnějšího zámu by mě asi odradily ty proporce. Viz text z prvního příspěvku (dovolím si dát rovnou strojovej překlad):

"Někoho možná překvapí, že Omega mohla svůj samonatahovací chronograf řady 99 vměstnat do pouzdra, které neměří 44,25 mm, ale pouze 40,85 mm v průměru. Ve skutečnosti není úzkým místem průměr, ale spíše tloušťka: hodinky pod 41 mm, které mají tloušťku téměř 15 mm, jsou v nejlepším případě ohroženy svými proporcemi a nositelností. Omega, SKU-powerhouse – s 843 referencemi na svých webových stránkách (pokles z přibližně 1 400 jen před rokem) – chce pochopitelně vyjít vstříc každému potenciálnímu zákazníkovi a najdou se i tací, kteří u svých luxusních hodinek vyžadují automatické natahování. I když je to všechno v pořádku, ručně vinutý Speedmaster '57 byl požehnán optimálnějšími proporcemi díky svému štíhlejšímu, ručně vinutému pohybu. Škoda, že výkonné a působivé vlastní strojky Omega byly vyvinuty na vrcholu trendu velkých hodinek, a proto nejsou přesně vhodné pro stoupající trend šířky hodinek pod 41 a pod 40 mm."

to jsem prehlidnul --- tech 15mm je strasny peklo

Odkaz ke komentáři

Mě se to líbí, je to takový povedený mix Moonů s Flightmasterama..... Co mě ale zaujalo a opět jsem nikde nedohledal vysvětlení, jsou zvýrazněné intervaly minutového sčítače stopek na 3-6-9 minutě. Takhle to mám na několika starých chrongrafech - k čemu to slouží, někdo ví?

Odkaz ke komentáři

Tvl, tak tu tloušťku jsem přehlídl. To jako fakt Omega neumí udělat normální tenké hodinky? Seamastery ještě nějak snesitelně tlusté, tyhle variace Speedů ještě tlustší (proč?), PO ani nemluvím a nedej bože PO v chronu. 

Odkaz ke komentáři

Za me je to tragedie totalne bez invence a nejakyho jasnyho odkazu. Jak kdyby zavreli na noc nejakyho hipstera do skladu se servisnima dilama na vintazky a on z toho do rana poskladal tohle. Je mi z te Omegy uz hezkych par let celkem smutno...

Odkaz ke komentáři

Ja je vnimam z funkcniho hlediska jako Flighmastery a z tohohle uhlu pohledu mi ta vyska 15mm nevadi, to je u Flighmasteru slusny standard :D zato vyska cenovky vadi...

@Seamaster: kdyz v sedesatych letech prisla Omega treba s Chronostopama nebo na prelomu sedesatek a sedmdesatek s Flightmasterama, taky to nemelo zadny "odkaz". Tedka holt jen zkrizili Flighty a Speedy a nabizeji barevny pilotky, no. Cas od casu to tu cernobilou klasiku aspon ozivi, viz v minulosti racing Speedy nebo divocejsi limitky Moonu...

...ale predstava hipstera ve skladu vintage nahradnich dilu je trefna :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...