Drooz3R Odesláno 30. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2020 Ano, to je běžný problém zálohování. Kromě OneDrive to umí for business i Google Drive a Dropbox myslím, ale ten OneDrive funguje dobře. Pak to jde řešit ještě nějakým zálohováním pod servisními účty na místa kam nemá nikdo přístup, ale to už je trochu tenký led aby to obstálo samostatně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Dotaz: mám kolegyni, s níž s dlouhodobě vyměňujeme stanoviska mailem, dodávám, že její mail adresa je běžná, nic co by mělo indikovat spam. Přesto všechny maily od ní končí ve spamu. Zde snad pokaždý, když to přijde, nastavím pravidlo: maily od XX vždy přesnunout do složky doručená pošta. Přesto další mail je zase ve spamu. Nevíte co s tím? Dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Zkus si ji přidat do adresáře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 mail je firemni, google, seznam.....? to je dost podstatna vec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 @warann Pokud nejedeš na prehistorickém POP3, tipuju že vítr vane tam kam směřuje @Prochy68: spousta firem (nejen zmiňované seznamy/googly a pod., ale i ty co jedou na vlastním pošťákovi) má dnes přímo na serveru aktivní různé "blacklisty od britských jeptišek", které příchozí poštu třídí i bez zásahu Tvého počítače - a co je největší vlastní gól, k zařazení do blacklistu stačí, když podobným "dobrem" postižení příjemci hází maily z dané domény a nebo adresního rozsahu podezřele často "do spamu" (třeba proto že jim nějaký vedle té paní fungující píčus spamuje schránku - stačí i hromadné oběžníky, neodhlášená reklamní sdělení, nablblé důchodcovské prezentace/vtípky, jen výjimečně jde o hacknutý počítač). Ten serverový software si totiž automaticky sjíždí i spamové IMAP složky uživatelů a podle hlaviček aktivně vyřazených zpráv si "inteligentně" si aktualizuje své seznamy - no a dokud si to sám (a nebo s pomocí správce) nevypneš, tak se toho nezbavíš. Teoreticky taky můžeš dotyčnou požádat ať si Tvůj problém s její adresou vykomunikuje s provozovatelem toho "spam-hašašína" sama, ale nezapomínej že skutečný problém je na Tvé straně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 POP3 nemám a ten mail je : jméno.příjmení@ak-příjmení.cz a nějak si nemyslím, že by od ní nebo jejích kolegů měly běhat nějaký spamy. A pokude jde o větu "Ten serverový software si totiž automaticky sjíždí i spamové IMAP složky uživatelů a podle hlaviček aktivně vyřazených zpráv si "inteligentně" si aktualizuje své seznamy - no a dokud si to sám (a nebo s pomocí správce) nevypneš, tak se toho nezbavíš." tak předpokládám, že pokud se musím zeptat jak to udělat, tak to ani nemám zkoušet a mám se rovnou obrátit na správce? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 (upraveno) @warann Nevím kdo Vám provozuje doménu "ak-příjmení.cz" - ale pokud na to máte správce (a ne jen jméno/heslo k administraci, třeba přes webmail), tak na příliš agresivní spam filtr si opravdu stěžuj u něj. Upraveno 12. října 2020 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Promin, ja to pochopil jako dotaz na jeji mail, ktery pada do toho spamu, ja mam gmail, resp. i jiny adresy, ale ona pise na ten gmail. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 No problem je bud na tve strane (poskytovatel mailovych sluzen je kdo?) nebo na jejich domene - muze byt na spam listu. Kazdopadne at je to jak chce, problem by mel byt resitelny na tve strane. Proto jsem se ptal, jestli mas firemni email nebo treba nekde hostovany, nebo nejaky free Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Aha, takže jeptišky. V Gmailu si vlez do nastavení (zobrazit všechna nastavení), přejdi na tam "Filtry a zablokované adresy", založ nový ve kterém jako masku zadáš adresu dotyčné - a v dalším kroku vyber "nikdy neposílat do složky Spam" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 tohle si zkousel? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Jinak diky Tobe jsem zjistil, ze mi objednavka u garmisch spadla do spamu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 @Radek124: Super, díky moc, hotovo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 před 6 minutami, Prochy68 napsal: tohle si zkousel? Jak jsem psal, udělal jsem to dle Radkova návodu, ale tohle můžu příště taky zkusit, to mě nenapadlo, resp. využívám outlook, takže tohle rozhraní jde běžně mimo mě, ale do zálohy je to OK. Takže taky dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Ono to Webové "není spam" funguje tak že u aplikovaných kritérií sníží "lokální rank" tak, aby se daná zpráva při příštím dotazu dostala zpátky do inboxu (gmail nepoužívá fyzické složky, IMAP jen emuluje nad databází) - což u dané adresy/domény může ale nemusí stačit na trvalé překlopení fuzzy logiky blacklistu. U "obzvláště vzdorujících" falešně označovaných adres pak definitivně pomůže právě ten "vyřazovací filtr" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Tak o tom zadna, filtr by mel byt jistota Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
T1000 Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 Ahoj, koupil jsem 2,5 WD externí HDD a z důvodu komunikace se starší TV bych na něm potřeboval změnit fromát z GPT na MBR. Normálním způsobem přes správu disků v PC mi to nejde Poradí někdo? Dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 Tohle jsi zkoušel? http://www.servispckupka.cz/jak_prevest_GPT_disk_na_MBR_disk.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
T1000 Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 Jó zkoušel... na externím hadru nejde odstranit svazek , což je základ úspěchu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 A jde rozdělat? Že bys ho připojil přímo do PC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se