Přejít na obsah

"Lajky a dislajky" nově na Chronomagu

Bert

Doporučené příspěvky

Přátelé, před nějakou dobou jsem po dohodě s moderátory na Chronomagu zapnul možnost krátkými symboly (lajky, dislajky) ohodnotit příspěvek. Záměrem mým, a mých kolegů, bylo umožnění hodnocení kvalitních příspěvků.

Dnes však, již podruhé, došlo k velmi negativnímu jevu. Zasloužilému členovi do prodejních inzerátů někdo z Vás nasázel spoustu dislajk. Toto vše bez ladu a skladu, například na příspěvek který inzerát otevřel tento člověk nereagoval, avšak na UP číslo 3 a 4 již ano. Čirá zlomyslnost, a snaha onoho ,opravdu úctě a vážnosti se těšícího člena, poškodit.

Tedy dochází ke změně. Ponechal jsem zapnuté pouze pozitivní symboly. Prosím, ve svém hodnocení nadále pokračujte. Děkuji.

A nyní vzkaz pro toho zmrda. Pokud se Adaskovi podaří z databáze zjistit, kdo to byl, poletí z Chronomagu tak rychle a daleko, že ho ani google nenajde.

• Like 9
  • Díky 7
  • Dát hlas 26
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nebolo by lepsie mat lajky a dislajky neanonymne, tak ako na inych forach? Skratka, aby kazdy videl, kto dal aky lajk/dislajk... A nie len kvoli takymto negativnym pripadom. Alebo je to problem implementovat?

Upraveno uživatelem bluman
  • Like 1
  • Dát hlas 4
Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, JR_2010 napsal:

V Tapatalk to vidět je, ale vidím jen ty udělené mně.

před 5 hodinami, zceyee napsal:

Ja vidim kdo reagoval v upozorneni.

Ano, takhle to opravdu je. Tedy znovu: současné naprogramování fóra neumožňuje ani adminovi za běžných postupu identifikovat kdo komu co dál. Výjimka popsána výše je: Pepa na svém Tapa vidí, kdo mu co nandal.

Odkaz ke komentáři

Ano, dává. Ale prostě několikrát nastal stav takový, že se autor dislike schoval za anonymitu uděleného hodnocení, a prostě to tam prasknul. U toho našeho člena jsme to řešili už dvakrát, já osobně si jisté trucvlny všiml již u některých jiných příspěvků. 

Prostě ideální stav by byl: lze udělit pozitivní i negativní, a ostatní vidí kdo, co, komu. Bohužel to nyní technicky možné není, proto jsem přistoupil k řešení, které jsem popsal ve svém prvním příspěvku.

Uvidím, jak v budoucnu. Technické řešení viz výše, nechat tak, úplně vypnout lajky, přejít na jinou platformu, vykašlat se na kokoty, vykašlat se na Chronomag.

Uvidím. 

Odkaz ke komentáři

Súčasné nastavenie ponechania “lajkov” a zrušenie “dislajkov” je podľa mňa v poriadku. Tuším aj na YT je vypnuté počítadlo na dislajk, keďže niektorí jedinci cez ne kompenzovali svoje zničené ego.

Upraveno uživatelem Davis
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

před 9 minutami, orol napsal:

Nastavení je jednotné pro celé fórum? Nelze nastavit pro jednotlivé sekce rozdílné možnosti?

Bohužel, celé fórum. To víš, že jsem to zkoušel horem dolem. Bohužel, architektura fóra je postavena takto.

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, ivan_989 napsal:

Myslím že sa téme (dis)like prikladá väčší význam ako má. Veď takéto niečo riešia pubertiaci  :)

Ivane, dovolím si s Tebou v konkrétním případě inzerce prodeje hodinek nesouhlasit. Představ si situaci: máš dvoje stejné hodinky za stejno cenu (nebo za stejné dosaď srovnatelné). Pro které se rozhodneš, pokud jedny budou "čisté" a ty druhé "zasrané disliky"

Ale to, co mne nejvíc napěnilo, je ten fakt, že se mezi námi takový člověk pohybuje. A to je IMHO meritum tohoto vlákna a mé nespokojenosti.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Davis napsal:

Tuším aj na YT je vypnuté počítadlo na dislajk, keďže niektorí jedinci cez ne kompenzovali svoje zničené ego.

A pak děti koukají na youtubery z indonesie jak se hrabou v zásuvkách, mají miliony hodnocení a chybí tam většina těch negativních. Dislike bych se zničeným egem nespojoval.

• Dát hlas 4
Odkaz ke komentáři

před 14 minutami, zceyee napsal:

A pak děti koukají na youtubery z indonesie jak se hrabou v zásuvkách, mají miliony hodnocení a chybí tam většina těch negativních. Dislike bych se zničeným egem nespojoval.

Zaujímavý pohľad na nutnosť dislajkov. Možno máš pravdu, ja tak hlboko do toho nevidím zas.

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, VlastaMikel napsal:

Škoda , za mě byly dobré . Aspoň si člověk  dával větší pozor na pusu  .  Navíc nějaký ten exces motivoval k tvorbě líbivého obsahu a vyrovnání skóre :) .  

Vlasto, nepříliš Ti rozumím. Zvláště pak větě: Navíc nějaký ten exces motivoval k tvorbě líbivého obsahu a vyrovnání skóre .

Za mne: Nevidím jediný důvod být motivován k tvorbě líbivého obsahu po té, co zjistím, že mi disliky dává nějaký dement, kterému je zcela zjevně jedno, co píši.

Pozn.: na tohle jsem u různých uživatelů narazil v celé řadě případů, nejen pouze v tom případě, který mne "přinutil" založit toto téma.

Odkaz ke komentáři

On je taky problém v tom, že pod lajky se skrývá více možností, jako děkuju, smích, dát hlas a ta negativní možnost se jeví někdy zbytečně útočně, přitom může jít o pouhé vyjádření nesouhlasu.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...