elloco Odesláno 23. února 2009 Nahlásit Odesláno 23. února 2009 Když chceš kupovat hodinky pro obchodní partnery, ta nemůžeš být švorcák BPčka mám a tohle co tady děláme, pokud někdo neproválcuje nějaký pičusovský nápad, má potenciál BPčka strčit do prdele Chtělo by to tu diamantovou korunku... (Ceterum censeo diamantová korunka...)
kejklik Odesláno 23. února 2009 Nahlásit Odesláno 23. února 2009 Moje 3 kusy hodinek si velké ručky žádají až do konce... vše ostatní návrh č.2 od steinhartu Moje 3 kusy si žádají minutovku do půlky indexů... Tak až tohle dokončíme tak pojď a uděláme si limitku č. 2 ve dvou se lépe dohodneme:) Ve třech se domluvíme taky.
Hugo14 Odesláno 23. února 2009 Nahlásit Odesláno 23. února 2009 Pánové, to hlasování mi přijde trochu zmatečné. Takže prosím jako dříve, vpisujte se níže do správné kolonky. U fonu panuje celkem shoda - ten z nového návrhu, to asi řešit nebudeme. Teď minutová ručka: a) Minutová ručka sahá k vnitřní kružnici minutových indexů b ) Minutová ručka sahá do středu minutových indexů c) Minutová ručka sahá k vnější kružnici minutových indexů Hugo14
kubson Odesláno 24. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2009 tak jsem na to chvíli koukal, varianta s velkou minutovkou je zajímavá, cool... vyváženost proporcí mě osobně začíná nudit, chce to trochu obskurnosti
elloco Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 tak jsem na to chvíli koukal, varianta s velkou minutovkou je zajímavá, cool... vyváženost proporcí mě osobně začíná nudit, chce to trochu obskurnosti Já už jsem dokonce nalomenej i co se týče fontu. Prostě ten Steinhartí návrh je takovej "drsoň" a líbí se mi čím dál víc. Jo, holt názory se vyvíjej...
bandicoot Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 no moje žena, která má vzhledem k profesi jakýsi grafický cit bez zaváhání ukázala na variantu C (tedy včetně toho steinhartího fontu) - ale zase není nijak svázaná s historickou předlohou, bere to jen citem, zatímco nám jde i o historickou korektnost
B.F.G. Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 no moje žena, která má vzhledem k profesi jakýsi grafický cit bez zaváhání ukázala na variantu C (tedy včetně toho steinhartího fontu) - ale zase není nijak svázaná s historickou předlohou, bere to jen citem, zatímco nám jde i o historickou korektnost JJ na těch původních je ručka až na kraj.
Hugo14 Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 Není, ale zase v porovnání s hodinovkou je to macek. Nebo tedy spíš hodinovka je camfrňoulek. A nezapomeň, že tyhle v originálu měly 55mm.
B.F.G. Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 Není, ale zase v porovnání s hodinovkou je to macek. Nebo tedy spíš hodinovka je camfrňoulek. A nezapomeň, že tyhle v originálu měly 55mm. Klid, jsou to vaše hodinky, jen mám občas pocit, že trochu ulítáte od reality. Nejde tady o velikost ale proporce. Že měly 55mm? Tzn. že měly o cca 3,5 mm delší ručku, než by měly ty vaše ,kdyby to bylo jen zmenšeno. Vzhledem k velikosti ale bude ta vaše prakticky delší. Ale délka není důležitá, důležité jsou proporce. Včera jsem koukal třeba na originál Big Pilot s tmavýma a leštěnýma ručkama, ležely vedle sebe a ani u jedněch nebyly tak blízko kraje ciferníku jako na návrhu. Ale jak říkám, jsou to vaše hodinky...
Onisan Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 Nechci bejt prudič, ale právě proto, že v tom nejedeš tak tvůj názor teď není relevantní Nic ve zlém , ale je to tak
B.F.G. Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 Nechci bejt prudič, ale právě proto, že v tom nejedeš tak tvůj názor teď není relevantní Nic ve zlém , ale je to tak Můžu přeci říct, že to bude takový nebo makový ne? Neříkám nic, ale na moje slova dojde!
Hugo14 Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 Klid, jsou to vaše hodinky, jen mám občas pocit, že trochu ulítáte od reality. Nejde tady o velikost ale proporce. Že měly 55mm? Tzn. že měly o cca 3,5 mm delší ručku, než by měly ty vaše ,kdyby to bylo jen zmenšeno. Vzhledem k velikosti ale bude ta vaše prakticky delší. Ale délka není důležitá, důležité jsou proporce. Včera jsem koukal třeba na originál Big Pilot s tmavýma a leštěnýma ručkama, ležely vedle sebe a ani u jedněch nebyly tak blízko kraje ciferníku jako na návrhu. Ale jak říkám, jsou to vaše hodinky... Já to nemyslel zle. Je to prostě o úhlu pohledu. Buď se budeš snažit držet reality délkou ručičky (kam sahá) nebo poměrem délek ruček. Co si budeme říkat, ty originály jsou silně nevyvážené. Jde jen o tom, najít nějaký rozumný výsledek, nic víc.
Friedrich Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 K téhle limitce se nás sešlo tolik, že jsme v to na počátku ani nedoufali a hovořilo se o cca tak 10-ti kusech. 25 je, myslím si, docela úspěch. Ručky budou snad stejně dělané na zakázku ať budou mít délku takovou nebo jinou. Kubsone, mohl by ses jich zeptat, zda-li by nám mohli vyjít vstříc a vyrobili nám X minutovek kratších a Y výstředních "lopatek z ventilátoru" ? Snad by to nemusel být takový problém . . .
B.F.G. Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 Já to nemyslel zle. Je to prostě o úhlu pohledu. Buď se budeš snažit držet reality délkou ručičky (kam sahá) nebo poměrem délek ruček. Co si budeme říkat, ty originály jsou silně nevyvážené. Jde jen o tom, najít nějaký rozumný výsledek, nic víc. Ještě poslední moje křeč, píšeš, "jsou silně nevyvážené" a "je třeba najít rozumný výsledek", což s extrémní délkou minutovky moc nekoresponduje. No teď bude muset Fridrich poslat další prachy, už mě to lobování vysílilo.
kubson Odesláno 24. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2009 Snad by to nemusel být takový problém . . . nerad bych se kvůli tomuto podniku zbláznil, nejdříve hledejme společné řešení
Friedrich Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 No teď bude muset Fridrich poslat další prachy, už mě to lobování vysílilo. . . . ´s to taky nemusel pustit takhle naplno, ne ? Jestli jsi zapomněl heslo, tak přeci zní: "má to šmrnc a koule" Kubsone, společné řešení jsme hledali celou neděli a část pondělí. Protistrana nechce kompromisy.
bandicoot Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 Limitku s nejednotným vzhledem zavrhuju. Do toho by nešel ani GS, leda že by udělal limitky 2 xx/10 a xx/15. No a pak se odtrhnou diamantáři a bude to xx/5, xx/7, xx/8, xx/5. Edit: kompromis ať si hledaj ve sněmovně, tady zatím platilo právo většiny, asi každý přitom byl v nějakých svých představách omezen, ale tak to holt je
Frantik Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 Spolecne reseni by melo byt rozhodnuti vetsiny a zatim to vypada na variantu C. A vyhrocovat to tady kvuli rozdilu 2 mm kterej NIKDO nerozpozna je hloupost - a to plati pro obe strany. Zatim se tady vsechno odhlasovalo (dokonce se prehlasovala i velikost) tak ted laskave respektujte rozhodnuti hlasovani.
Luk Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Odesláno 24. února 2009 Já bych měl jeden kompromisní návrh. Necháme udělat ručky velké a těm kterým se to nebude líbit je ubrousím na požadovanou velikost.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.