petrrol Odesláno 16. listopadu 2024 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2024 před 11 hodinami, (Miloš) napsal: No mě ty výše postovaný pořád bez problémů jdou a mám je podobně dlouho. Takže bych byl v klidu. Dát je do tmy podle mě nepomůže, oni se po nějaký době (kratší) zastaví a jak viděj světlo, zase se nařídí a rozeběhnou. Ano je to přesně tak i když jsou pouze zakryté tak se zastaví a když se dostanou na světlo je vidět jak se srovnají. Možná i to je důvod proč stále jdou.
sodekcz Odesláno 17. listopadu 2024 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2024 @petrrol myslím, že je škoda dávat takové letité strojovny do naprosté tmy na delší dobu, než je maximálně pár dnů. Nedělám to s žádným eco-drive strojem bez ohledu na jeho stáří. Ale to je jen můj způsob použití. Na druhou stranu - capacitor (je použit v eco-drive) má trochu jiné vlastnosti než akumulátor, netrpí tolik při skladování. Ale ber to trochu s rezervou, nejsem úplně technolog. Jinak na forech jsem četl o provozu v řádu 18 - 20 let vcelku běžně. Ale taky sem tam o smrti po osim letech. O průměrné životnosti kolem 15 let. Tak si z toho vyber Jestli se něco změnilo k lepšímu nebo horšímu u nových modelů netuším. Moje eco-drive jsou všechny do cca šesti let, nemám až tak dlouhodobou vlatní zkušenost. Podle laboratorních testů v Citizen má článek po 20 letech cca 80% původní kapacity.
petrrol Odesláno 18. listopadu 2024 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2024 @sodekcz díky za informace. Určitě je do tmy dávat nehodlám. Dělám pravý opak a snažím se je držet co nejvíce na světle. Nyní jsou za oknem.
orol Odesláno 18. listopadu 2024 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2024 Já měl pocit, že se ptáš, jestli se dá bez servisu posoudit stav akumulátoru ...
petrrol Odesláno 19. listopadu 2024 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2024 @orol Ale vždyť jsem odpověď dostal.
Cynique Odesláno 17. prosince 2024 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2024 Taky Eco-Drive, ale jakej! Pouzdro z pozlaceného titanu, ciferník z papíru se zlatými lístky, věčný kalendář, odchylka do 5 sekund ročně. Kakraholte! https://wornandwound.com/review/video-review-citizens-the-citizen-reference-aq4103-16e/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR32JtyeQOGbGpslVhM7-WD-0ku3om4shY-M7Dky-SN4u1p-Q7ccOzr38QA_aem__wvJWP1Bkt2Gn-kzUOJ_KQ
BrunoK Odesláno 29. prosince 2024 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2024 Ja mám tieto Perpetual calendar (Eco-Drive) od roku 2008, bez servisu a stále fungujú. Nosím ich hlavne do roboty.Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Sibor Odesláno 26. května Nahlásit Odesláno 26. května Zdravím kolegové. Přemýšlím nad koupí Eco drive. Chci se zeptat řešil už někdo výměnu akumulátoru? Je sice hezký že se ohání tím že 10 let nemusím řešit výměnu baterky. Ale co po 10 letech s akumulatorem? Jaká bude cena výměny? Nebude servis stát jako nové hodinky? Díky za komenty
EasyDaviD Odesláno 26. května Nahlásit Odesláno 26. května Presne na to som sa pýtal predajcu, keď som ich pred 11 rokmi kupoval. Vtedy to podľa neho stálo 35 až 45€, s tým, že to posielajú do autorizovaného servisu. Dodnes idú bez problémov. Druhé mám už 10 rokov a tiež bez problémov.
misso Odesláno 26. května Nahlásit Odesláno 26. května Nechal jsem si pár let zpátky vyměnit kondenzátor (nebo jak tomu říkají) u letitých Promasterů v ONYXu, u běžných eco-drive modelů by to mělo být bez problémů. Hodinkám bylo snad 20 let a kdyby je předchozí majitelé neskladovali někde ve sklepě, kde se nejspíš opakovaně vybíjely na smrt, tak by určitě držely s původním kondenzátorem i dodnes.
misso Odesláno 26. května Nahlásit Odesláno 26. května V 30. 3. 2023 v 22:59, Rodkopf napsal: Dostaly se ke me A010, nekdo Mi k Tomu povi trosku vice? Gesendet von meinem M2010J19SY mit Tapatalk S mírným zpožděním ti k tomu řeknu, že se jedná o nejvyšší řadu tzv. The Citizen, resp. Citizen Chronomaster. Věčný kalendář, 5s/ročně, solar, timezone funkce. Kvalitou zpracování někde kolem Grand Seiko quartz, funkčně lepší. Akorát jestli se ti povede oživit kondenzátor. Ten ukazatel "nátahu" má čtyři polohy, tady je to komplet vybité. Jestli to je ještě relevantní (po dvou letech asi ne, ale co už, ať ví ostatní), tak zkus dát někam na okno, kde na to bude svítit ideálně celý den, nechej to tam týden i déle a snad ručička vystoupá. Mimochodem pro víc modelů z řady odkážu na
sodekcz Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května (upraveno) @Sibor na jak dlouho takové hodinky chceš? Na tisíc let? Dnes ti nikdo nezaručí, kolik bude stát článek za těch X let. Podle mých zkušeností, tohle u Eco drive vůbec neřeš. Citizen to má vychytané a zatím nezačal ubírat na kvalitě a relativní nesmrtelnosti. Tyhle články při troše štěstí vydrží fakt dlouho a výměna tě bude stát zpravidla méně, než servis automatů. Další věc je, jak dlouho vydrží celý strojek jako takový. Zase, při troše štěstí dají 20+ let. Ber to tak, nejsou to automaty, praxí ověřená šance na dlouhý život je vysoká a přinejhorším si prostě koupíš nové celé hodinky. Je to marginální problém. Kup si hodinky v této kategorii dle svých designových představ a své peněženky a hlavně se z nich raduj. To je celé to kouzlo. Až se budeš pohybovat v jiných vodách, jak technologicky tak cenově, tam je dobré předem více popřemýšlet. Upraveno 27. května uživatelem sodekcz 3
Jirka19 Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května před 21 hodinami, misso napsal: Jestli to je ještě relevantní (po dvou letech asi ne, ale co už, ať ví ostatní), tak zkus dát někam na okno, kde na to bude svítit ideálně celý den, nechej to tam týden i déle a snad ručička vystoupá. Doporučuju spíš lampičku cca 10-15 cm od číselníku (prostě aby se to nezahřívalo). Za oknem totiž nemusí být dostatečná intenzita světla a už vůbec ne když je to totálně vybitý - je to častá "chyba". Ono je to tak, že stačí ty hodinky jenom trošku pootočit a intenzita dopadajícího světla je úplně jiná, stejně tak situace za oknem se pořád mění a v takových případech je mnohem lepší mít stabilní zdroj světla, kterej je s jistotou dostatečněj na nabití - čili třeba ta lampička
Sibor Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května před 10 hodinami, sodekcz napsal: @Sibor na jak dlouho takové hodinky chceš? Na tisíc let? Dnes ti nikdo nezaručí, kolik bude stát článek za těch X let. Podle mých zkušeností, tohle u Eco drive vůbec neřeš. Citizen to má vychytané a zatím nezačal ubírat na kvalitě a relativní nesmrtelnosti. Tyhle články při troše štěstí vydrží fakt dlouho a výměna tě bude stát zpravidla méně, než servis automatů. Další věc je, jak dlouho vydrží celý strojek jako takový. Zase, při troše štěstí dají 20+ let. Ber to tak, nejsou to automaty, praxí ověřená šance na dlouhý život je vysoká a přinejhorším si prostě koupíš nové celé hodinky. Je to marginální problém. Kup si hodinky v této kategorii dle svých designových představ a své peněženky a hlavně se z nich raduj. To je celé to kouzlo. Až se budeš pohybovat v jiných vodách, jak technologicky tak cenově, tam je dobré předem více popřemýšlet. Ahoj moc děkuji za koment i osvětu. Máš asi pravdu. Jen mě to zajímalo jestli za 8 10 let nebudu dávat 10tis za pohon když hodinky dnes stojí 14tis. Ještě by mě zajímalo co znamená ta magnetická odolnost. Mám automati seiko a magnetů se bojím jak čert kříže. Na těchhle hodinkám se mi líbí že mají nějakou odolnost ale co přesně to znamená?
misso Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května před 44 minutami, Jirka19 napsal: Doporučuju spíš lampičku cca 10-15 cm od číselníku (prostě aby se to nezahřívalo). Za oknem totiž nemusí být dostatečná intenzita světla a už vůbec ne když je to totálně vybitý - je to častá "chyba". Ono je to tak, že stačí ty hodinky jenom trošku pootočit a intenzita dopadajícího světla je úplně jiná, stejně tak situace za oknem se pořád mění a v takových případech je mnohem lepší mít stabilní zdroj světla, kterej je s jistotou dostatečněj na nabití - čili třeba ta lampička Jasně, lampička je řešení pro stabilní přísun světla. Já se na to dívám podle údajů z návodu, podle kterých na hodinky venku svítí ve slunečný den až 100 000 lx, když je zamračeno 10 000 lx a když je to u lampy (30 W) tak prý 3 000 lx a běžně v pokoji 500 lx. A taky se mi nechce extra svítit, i když to reálně téměř nic nestojí. U těch mých se mimochodem mají pro plné dobití nechat pod lampou 150 hodin, a i venku se doporučují řádově dny, takže trpělivost. 1
Jirka19 Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května před 11 minutami, Sibor napsal: Ahoj moc děkuji za koment i osvětu. Máš asi pravdu. Jen mě to zajímalo jestli za 8 10 let nebudu dávat 10tis za pohon když hodinky dnes stojí 14tis. Ještě by mě zajímalo co znamená ta magnetická odolnost. Mám automati seiko a magnetů se bojím jak čert kříže. Na těchhle hodinkám se mi líbí že mají nějakou odolnost ale co přesně to znamená? Magnetů se nebát a užívat radost z hodinek. Ani u automatů to není neřešitelné, takže i když se to zmagnetuje, není to konec světa Co se týče tohoto modelu (který máme na prodejně a je skvělej), tak tam je to součástí potápěčské certifikace ISO. Nicméně běžná hodnota, kdy to může být označeno za antimagnetické, je 4800 A/m a to maj upřímně řečeno dneska všechny hodinky skoro. Pokud je to víc, tak se s tím výrobce zpravidla chlubí, nicméně tady bych to vůbec neřešil, pokud s tím nebudeš chodit na magnetickou rezonanci do tunelu, nebo vyloženě nevíš, že se v takovém prostředí pohybuješ, tak se nic nestane 1
sodekcz Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května @Sibor no vybral sis docela dobře a 10 to nejspíš nebude ani za 10 let... Takže koupit a užívat si 1
Sibor Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května před 8 hodinami, Jirka19 napsal: Magnetů se nebát a užívat radost z hodinek. Ani u automatů to není neřešitelné, takže i když se to zmagnetuje, není to konec světa Co se týče tohoto modelu (který máme na prodejně a je skvělej), tak tam je to součástí potápěčské certifikace ISO. Nicméně běžná hodnota, kdy to může být označeno za antimagnetické, je 4800 A/m a to maj upřímně řečeno dneska všechny hodinky skoro. Pokud je to víc, tak se s tím výrobce zpravidla chlubí, nicméně tady bych to vůbec neřešil, pokud s tím nebudeš chodit na magnetickou rezonanci do tunelu, nebo vyloženě nevíš, že se v takovém prostředí pohybuješ, tak se nic nestane Do takhviho prostředí se snad nikdy nedostanu. Ale magnet sme myslel spíš repraky a nebo magnetický zavírání u batohu a různý přesky a jiný krámy každodenního použití. Jinak moc děkuji za odpovědi 1
sodekcz Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května (upraveno) Quartzky s batohem určitě zápasit nebudou Pořád platí, jsi na rozumné cestě. Upraveno 29. května uživatelem sodekcz
Jirka19 Odesláno 2. června Nahlásit Odesláno 2. června V 27. 5. 2025 v 22:24, Sibor napsal: Do takhviho prostředí se snad nikdy nedostanu. Ale magnet sme myslel spíš repraky a nebo magnetický zavírání u batohu a různý přesky a jiný krámy každodenního použití. Jinak moc děkuji za odpovědi Toho se vůbec neboj
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se