Přejít na obsah

Neděláte někdo daňové přiznání?

Doporučené příspěvky

Chtěl bych se prosím zeptat, zdali by nebyl někdo schopný a ochotný (samozřejmě za dohodnutou úplatu) mi udělat daňové přiznání. S tím, že podklady zašlu elektronicky a zpět dostanu elektronicky vyplněné přiznání, které si sám podám.

Mám to celkem jednoduché.

Jsem zaměstnanec na plný úvazek, který uplatňuje v rámci slevy na dani: 2 děti, hypotéku, životní pojištění.

Nicméně měl jsem jednorázový příjem z prodeje BTC a tím pádem mi to v práci účetní neudělá.

A já už se na to jaksi necítím.

Případné nabídky asi do SZ. Díky za prostor a doufám, že tento dotaz zde nevadí. Pokud ano, tak smažte a moc se omlouvám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, papun napsal:

No ale jestli je ještě držíš, tak je to jedno. Nebo už si i prodal?

Je to příjem. Plus mi tam skáčou americký dividendy, i z jiných akcií.

Odkaz ke komentáři

Tak to bych byl v pr... Já jsem to nějak nasmolil a trochu se zdá, že možná i dobře, ale přeste bych byl klidnější, kdyby to někdo viděl.

Potažmo když to podělám, tak se stano co? Předpokládám, že mi to FU vrátí k opravě ne?

Odkaz ke komentáři

Budes dokladat vsechno v prilohach. Kdyz to bude blbe, zavola ti skryty cislo a pujdes to opravit. Anebo nezavola a bude to ok.

Pokud sis vyplnil priznani napr. na portalu Moje dane s interaktivnim pruvodcem, mel bys bejt v pohode.

Jestli chces, posli mi sz, klidne na to mrknu (ramcove).

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Ja to resim, a podle novely platne od 1.1.2024 uz nemusis zamestnancke akcie danit v dobe nabyti. Tedy pokud ti vestovaly akcie behem 2024, tak je nemusis okamzite danit.

Ja diky novele neplanuju uvadet prijem z vestovanych zamestnaneckych akcii v lonskem roce v danovem priznani pro 2024. (do roku 2023 jsem vzdy uvadel pokud mi neco v danem roce vestovalo, a musel si delat priznani sam, protoze u nas v korporatu kdo ma akcie tak jim odmitaji delat zuctovani). Novelou se okamzik zdaneni odsunuje az na:

(a) v okamžiku ukončení výkonu činnosti zaměstnance pro zaměstnavatele, (b) v okamžiku vstupu zaměstnavatele do likvidace, (c) v okamžiku, ke kterému zaměstnavatel nebo zaměstnanec přestanou být daňovými rezidenty České republiky, (d) v okamžiku převodu nebo přechodu podílu či opce, (e) v okamžiku uplatnění opce, (f) v okamžiku výměny podílu, při které se mění celková jmenovitá hodnota podílů zaměstnance, nebo (g) v okamžiku uplynutí 10 let ode dne nabytí podílu či opce.

Zaroven pokud jsi mel ale uz nejake predchozi akcie a dostal jsi z nich behem 2024 dividendy, tak ty bys mel v danem priznani pro rok 2024 uvest. 

Jestli jsou akcie ze zahranici podle me nehraji jinak roli. Ja vzdycky k danovemu priznani prilozil vypis o vestovanych akcii v anglictine pro dany rok (oficialni vypis z online systemu u me napr. Merill Lynch), a k tomu excel tabulku s ceskym popisem a  vypoctem celkove hodnoty a prepoctem dle jednotneho kurzu vyhlasenem rocne Generalnim financnim reditelstvim

Upraveno uživatelem kloubik
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

Jj, dělám to stejně (Excel s výpisem, přepočtem podle fixního kurzu GFŘ a částku pak přičtu přímo k příjmu od zaměstnavatele).

Loni vestovaný akcie jsem přiznával i letos, čekat na případnej vyhazov se mi nechce, to už nebudu mít prachy :D. A navíc to mám z krku hned a nemusim to nosit v hlavě.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...