Přejít na obsah

Red Wing Shoes, Irish Setter, Worx

Doporučené příspěvky

Návštěvník Strocek
Odesláno

Tady v tom du proti proudu, až pořídím další MC, a mám je v plánu, tak to budou 3. MC s kterýma pudu o půl čísla dolu. Čuky si myslim, že už mám dobrý, druhej pokus, taky půl čisla dolu oproti prvním. IR vypadaj, že tak akorát. To jestli sis u RW vybral správnou velikost, si myslim že musíš hodnotit tak za rok.... Jasně na začátku aby tě netlačili na dýlku, ale jinak a to se stalo mě jsem tam nechával dost místa, že až si sedly, tak mi tam noha lítala jak nudle v bandě a musel jsem brát menší s tím, že to prostě musíš rozchodit a pak to bude vončo. 

Jinak mi vychází velikostně Chukky a MC stejně, ale IR mám půl čísla menší. Jak vám vycházej ty IR, velikostně stejně nebo trochu menší?

Odesláno

Ahoj,

tak jsem se po dlouhém rozhodování taky dobelhal k tomu(a také našetřil po drobácích), abych si koupil svoje první RW. Vždy jsem si kupoval boty v Humanicu, nebo v CCC a takových obchodech. Nikdy nevydrželi ani celou zimu. Klasické botasky a tenisky se mi vždy rozedřou na patě(což se mi u kožené obuvy nemůže stát). Chtěl jsem něco, co si mohu vzít k trošku slušnějšímu oblečení(chinos, sportovní sako), ale i k džínům. Nakonec jsem došel k tomu, že k těmto účelům a jako první RW( a GYW) botu zvolím Red Wings Blacksmith No. 3343 CRT. Zvolil jsem číslo US9,5. Což velikost, která je přesně, která mi sedla. Prsty mám normálně natažené, dokáži je obléci i s hrubší ponožkou, ale někdy cítím lehce palec na konci. Nebolí to, a nemám problém v tom chodit, ale příště bych si vzal asi o půl čísla větší. Teď je budu muset rozcházet. Mimochodem, zkoušel jsem si i Merchanty, ale ty jsem neoblékl ani ve veliksoti US 10, i když jsem na stejném kopytu jak ty Blacksmithy. Byly úzké ze všech stran. Takže to číslování u různých modelů je fakt asi někdy o hubu. Trošku mne štve, že se mi vždy při zavazování skrčí jazyk, přehne se ve vertikální ose(snad to půjde na obrázku, kde to nemám zavazané na noze poznat.) Koupil jsem i k tomu přímo RW leather cream a RW mink oil. Krém má tu super vlastnost, že mi nezmění tuto barvu, pro kterou jsem si to koupil, ale po delším čase to plánuju přejet i tím mink oilem(chci zamezit jejich tmávnutí). Používám i klasické napínáky do nich. Fotka je pořízená dneska. Mají za sebou teprve pár procházek do města.  

Z toho co píšeš i o teniskách mi přijde, že si kupuješ malý boty. Měl jsem roky stejnej problém, boty odcházely strašně rychle, měly vytrhaný podšívky, byly hnusně vytahaný, až jsem si koupil o cca číslo až 2 větší (míval jsem 43-44, teď 45 a jedny i 45,5) a najednou jsou po roce úplně v pohodě, podšívka cajk, jsou trochu tvarově rozchozený, ale pořád OK na nošení, hlavně nejsou nikde roztrhnutý atd. A nohy jsou najednou taky mnohem víc v pohodě....

Odesláno

Je to alchymie, velky boty jsou na houby, ale maly jeste horsi. Apropo nestalo se mi, ze bych rozchodil boty u kterych sem na zacatku citil ze jsou velikostne nahrane(rekneme mensi). Treba trosku povoliliy ale nikdy nebyly na 100% pohodlny

Odesláno

Ja pouzivam silnejsi ponozky,protoze RW jsou takovy trosku kruty vevnitr

To jsou dost. Vyzkoušel jsem ve svých nových RW tenkou ponožku a celkem vopruz, když je mám velikostně na hraně. V hrubších už jsou ok.

Odesláno

Dal sem jim trochu péči. Světlou podrážku moc netrápim, stejně je hned zasraná 

To jsi si dal hodně záležet, lesknou se jak psí kulky  :)

Návštěvník Strocek
Odesláno

a to sem to fotil i s bleskem, ale tam nebylo nic vidět, takže bez.  :)  Promastil jsem je teda řádně, tak uvidíme jestli ještě povolí, ale doufám že jo

Návštěvník Strocek
Odesláno

používám Natural Boot Oil i Mink Oil. Ten Boot Oil mi přijde takovej praktičtější (pohodlnější) z hlediska používání a ten Mink Oil tím to ještě přelíznu na závěr. Na okopaný šrámy jsem si ještě koupil krém, ale k tomu jsem se ještě nedostal. Chtěl jsem krém v barvě, ale týpek v DH mě od toho odrazoval, že to špiní prošití i kalhoty, že to neni moc praktický, tak jsem sem dal přednost zatím tomu klasickýmu, tak uvidim. 

http://www.denimheads.cz/shop/detail/208/129/Red-Wing-Natural-Boot-Oil#.XYpHfigzaUk

http://www.denimheads.cz/shop/detail/208/130/Red-Wing#.XYpHjSgzaUk

http://www.denimheads.cz/shop/detail/208/2329/Red-Wing-Leather-Cream-2-oz#.XYpHpCgzaUk

Odesláno

používám Natural Boot Oil i Mink Oil. Ten Boot Oil mi přijde takovej praktičtější (pohodlnější) z hlediska používání a ten Mink Oil tím to ještě přelíznu na závěr. Na okopaný šrámy jsem si ještě koupil krém, ale k tomu jsem se ještě nedostal. Chtěl jsem krém v barvě, ale týpek v DH mě od toho odrazoval, že to špiní prošití i kalhoty, že to neni moc praktický, tak jsem sem dal přednost zatím tomu klasickýmu, tak uvidim.

http://www.denimheads.cz/shop/detail/208/129/Red-Wing-Natural-Boot-Oil#.XYpHfigzaUk

http://www.denimheads.cz/shop/detail/208/130/Red-Wing#.XYpHjSgzaUk

http://www.denimheads.cz/shop/detail/208/2329/Red-Wing-Leather-Cream-2-oz#.XYpHpCgzaUk

Ten krém mám, a zda-li jsem postoval fotky, max. 2 stránky zpět, tak ty jsou přejetý právě po koupi jenom tím. Během zimy chci na to dát ještě mink oil. Tomu boot oilu se chci vyhnout. Prý hoodně ztmavuje.

Odesláno z mého SM-A530F pomocí Tapatalk

Návštěvník Strocek
Odesláno

Boot Oil mi přijde dobrej na rozcházení jsem nepoužíval nic jinýho, ztmavne to právě, že se hezky vpije, ale časem se to vrátí do normálu, toho bych se vůbec nebál. 

Odesláno

a to sem to fotil i s bleskem, ale tam nebylo nic vidět, takže bez.  :)  Promastil jsem je teda řádně, tak uvidíme jestli ještě povolí, ale doufám že jo

Ty musíš povolit! :)

Jinak já odřeniny mažu jen Natural oilem a zatím vždy v tichosti zmizely :)

Návštěvník Strocek
Odesláno

já sem povolenej už dost :) a eRWéčka taky a normálně v nich chodim ve slabších ponožkách (sportovní adidasky) ale ještě by mohly něco dát, aby byly povolný jako botky na běhání  :)

Návštěvník Zmizík
Odesláno

To je asi otázka na Zrniče: Dávat toho voleje spíš málo nebo hodně? Já mám pocit, že když se to moc promastí, že se ta bota zatáhne a potěj se v tom nohy...

Odesláno

To je asi otázka na Zrniče: Dávat toho voleje spíš málo nebo hodně? Já mám pocit, že když se to moc promastí, že se ta bota zatáhne a potěj se v tom nohy...

přiměřeně...já dávám jen když na omak jsou suché nebo když je vypucuju vodou a kartáčem

Odesláno

Já moc nemastím, normální tonovanej krém co používám na ostatní boty, podrážky nechávám jak jsou. To znamená dosti zaprasené, vyčistit to moc nejde, takže takové spíš pracovní boty. Do kostela mám lakýrky.

Návštěvník Strocek
Odesláno

Nedovedl bych si představit rozcházení RW bez tekutýho voleje, to bych se z toho vobtáh  :)

Odesláno

Nedovedl bych si představit rozcházení RW bez tekutýho voleje, to bych se z toho vobtáh  :)

Bolest je tak velká, jak jsou hrubé tvé ponožky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...