Gilius Odesláno 26. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2009 Stavil se za mnou dnes bratr,který jest vojákem z povolání a tyto hodinky si před pár lety pořídil v USA......tak jsem mu je stáhnul z ruky a - LUMINOX 3600 TITANUM NAVY SEALS Hodinky jsou titanové,velmi solidně zpracované. Mají jednosměrně otočnou lunetu(proti směru hodinových ručiček),která klade docela odpor,nehrozí nechtěné pootočení. Díky tvarování ale není problém s ní pracovat i v tenkých rukavicích. Hodinky jsou osazeny safírovým sklíčkem......jestli na nich ale je,nebo není,antireflex.....to nepoznám:( Velikost je 43 mm bez korunky,46 mm s korunkou......vodotěsnost výrobce deklaruje 200 m,tak hluboko ještě nebyly,ale jelikož s nimi bratr chodí plavat a hodinkám to ani trochu nevadí,předpokládám,že trochu vody snesou. Samostatnou kapitolou je svítivost.....nasvítil jsem je svou tužkovkou Maglite....a zavřel se s nimi do tmy.....NÁDHERA......popsat to slovy nedokážu. Tohle jsem ale nenafotil,nebylo čím:( Protože bratr uvažuje,že si pořídí ještě Trasery,možná vám tu pak udělám malinké srovnání Traser vs Luminox Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 26. února 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2009 svitivost - tam je i luminofor i 3-H...? já nevím Já je měl v ruce 10 minut.......a i za to jsem rád,už jsem ho uháněl jakou dobu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chose Odesláno 26. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2009 Ono tritium samo o sobě nesvítí, jen nabuzuje luminiscenční barvu, která je na vnitřním povrchu těch trubic. Mám za to, že ta barva se nechá nabudit i běžným světlem, ale vzhledem k tomu, že je neustále excitována elektrony z tritia, nemělo asi Giliovo nasvěcování baterkou vliv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 26. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2009 Ono tritium samo o sobě nesvítí, jen nabuzuje luminiscenční barvu, která je na vnitřním povrchu těch trubic. Mám za to, že ta barva se nechá nabudit i běžným světlem, ale vzhledem k tomu, že je neustále excitována elektrony z tritia, nemělo asi Giliovo nasvěcování baterkou vliv. Taky si myslim. Sviti mene nez luminova, ale za to 12 let v kuse. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 26. února 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2009 Taky si myslim. Sviti mene nez luminova, ale za to 12 let v kuse. Záruku dávají na 10 let-alespoň bratr poudal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 26. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2009 Poločas rozpadu triria je presne 12.32 let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 26. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2009 Luminoxy jsou dobrý a vydrží hodně. Svítit by měly 25let (2x poločas rozpadu) než se intenzita svítivosti změní tak aby to bylo okem poznat (tohle je od výrobce tritiových trubiček). Potápění s nimi není problém, vyzkoušeno do hloubky 55m... Znám spoustu profesionálů co je nosí a spokojenost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 26. února 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2009 Abych přiznal barvu...líbí se mi moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník milosklikar Odesláno 26. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2009 (upraveno) Taky jsem je měl v ruce a díky "trubkám" se fakt nasvěcovat nemusí. Svítí furt a furt. Jak píše Baker, málo, za to pořád. Pro prostatiky ideální. Upraveno 26. února 2009 uživatelem milosklikar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 27. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2009 ako uz padlo vyssie nasvietene z externeho zdroja pomoze (aspon na chvilku) kazdej luminiscencii... zvlaste to plati u tritiovych hodiniek bez trubic viz napriklad moje OW je tam tritium a trochu svetielkuju stale ale ked sa pred tum daju na slkno je to nebe a dudy..... dalsim prikladom su moje vintazne tagy ... maju cca 25 rokov (podla katalogu) tiez je tam tritium ale pocitam ze to je uz mrtve.... ked sa pred tym nenasvietia tak proste nesvietia vobec, ale ked sa nasvietia tak vydria svietit na svoj vek pomerne dlho (radovo hodiny) trubkove H3 hodinky podla mna budu specificke tym ze tam ten lum. nater vobec nepocita s tym ze by mu mali pomahat nejake externe zdroje a bude konstruovany tak aby svetlo moc neabsorboval (nenabijal sa) a spolieha vyhradne na H3... to je podla mna dovod preco sa trubky na drahsich a "trvacnejsich" kuskoch takmer nepouzivaju (mozno s vynimkou firmy Ball) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobr Odesláno 3. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2009 Taky jsem je měl v ruce a díky "trubkám" se fakt nasvěcovat nemusí. Svítí furt a furt. Jak píše Baker, málo, za to pořád. Pro prostatiky ideální. Čoveče, ty mi čteš myšlenky! Už dávno jsem se tu chtěl na účet různých diskusí, jak svítí ty které hodinky v podmořských jeskyních, v Mariánském příkopě, na dně Bajkalu apod. přiznat, že jediný důvod, pro který nutně potřebuju,aby hodinky svítily je : abych věděl kolik je hodin, když se v noci šourám vy..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prochaska Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2009 svitivost - tam je i luminofor i 3-H...? Zrovínka takový mi tu teď ležej na stole, taxem na ně posvítil a změna žádná, takže asi jen to tritium, resp. jím buzený luminfor. Ale do podmořských jeskyní, na dno Marianského příkopu a podobných běžných lokalit to docela stačí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
falkkon Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2009 Nejsou ručky na Luminoxech z téhle stáje?? Jsou, řekl bych nebezpečně stejný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rizo Odesláno 8. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2012 Zdravim,mam luminoxi serie 8800. Dnes som si vsimol, ze mi nesvieti sekundovka. Hodinky boli par dni v tme, no to by vadit nemalo. Trubica neodpadla, je na sekundovke, mam ich nieco vyse dvoch rokov. Nestretol sa s tym niekto? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
relativ Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2012 Zrovínka takový mi tu teď ležej na stole, taxem na ně posvítil a změna žádná, takže asi jen to tritium, resp. jím buzený luminfor. Ale do podmořských jeskyní, na dno Marianského příkopu a podobných běžných lokalit to docela stačí. No neviem, kto by sa odhodlal potápať sa s takýmito hodinkami. Teraz nemám na mysli šnorchlovanie, či fotenie korálov v 10 m hlbkach. Vypočítajú mi v akej hlbke ako dlho môžem zotrvať? Aj tak musím mať počítač, ktorý mi ukáže aj čas. Maximálne ich môžem zobrať ako šperk. Samozrejme tu nereagujem iba na luminoxy, ale na všetky podobné x metrové divery. Zdravim, mam luminoxi serie 8800. Dnes som si vsimol, ze mi nesvieti sekundovka. Hodinky boli par dni v tme, no to by vadit nemalo. Trubica neodpadla, je na sekundovke, mam ich nieco vyse dvoch rokov. Nestretol sa s tym niekto? Ak ti to veľmi vadí (hoci neviem prečo) daj si ručičku vymeniť a je to vyriešené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se