Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

/Podívej se na Knife , sekery od Adamušky jsou parádní a jistě by udělal takovou , jakou si představuješ

H.

Odesláno

Štípání, sekání, délka špalku, průměr špalku, druh dřeva ...
Já používám 8 seker v šesti velikostech ;)  Většina (5) je Fiskars. Na práci doporučuju.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Štípací a odvětvovací sekera má každá své uplatnění. Fiskars je asi nejpraktičtější.

Kalač mám 3,6 kg od Hechtu a umím s ním i duby 1m průměr v 0,5m délce. 

Je to nástroj na práci.

Na potěšení a frajeřinu bych si pořídil stříbrem obitou valašku. 😃

Upraveno uživatelem horal
Odesláno

Fiskars mam malou a “stredni” chci neco sekerovitejsiho, takze ne Fiskars, byť vim, ze funguje, takze tuhle Helko ne?

• Like 1
Odesláno (upraveno)

Helko - neznal jsem, nejsem kovář, pouze uživatel. Přijde mi to jako zbytečná komplikace. Na dva šrouby... a do stran to drží bočnice z plechu!?

Pokud je ti milá firma a chceš opravdu štípací sekeru (z kulatiny na polena) tak se mi líbí HELKO Sekera BLACK Forest Spaltaxt 2000 g - štípací

- geometrie je klín - na osekávání větví, případně stavbu teepee zapomeň

Upraveno uživatelem horal
Odesláno

@Moty na štípání jsou fajnové sekery k ničemu. Tři velikosti Fiskarsu a hotovo. Fakt to nemá smysl. Kup si malou kovanou fajnovku na machrování a na třísky, ale na opravdovou práci je ten Fiskars nej. 

• Like 1
  • Dát hlas 3
Odesláno
před 7 minutami, nickolas napsal:

@Moty na štípání jsou fajnové sekery k ničemu. Tři velikosti Fiskarsu a hotovo. Fakt to nemá smysl. Kup si malou kovanou fajnovku na machrování a na třísky, ale na opravdovou práci je ten Fiskars nej. 

Je, co čtu, tak asi jo, Fiskars X27 a nějakou krasavici a je to

• Dát hlas 1
Odesláno

Jezdím roky dělat dřevo na tábor a ještě tam nikdy nikdo neměl nic lepšího. Ani dřevorubec. A fajnovku Hultaforsku mám samozřejmě taky, na machrování před holkama 😂

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...