Přejít na obsah

ebook čtečky

Doporučené příspěvky

• po měsících...

Rád bych si koupil novou čtečku Kindle s podsvíceným displayem.Bohužel Amazon neposílá mimo USA,má někdo nějaký trik,nebo zkušenost,jak to obejít? Mám nabídku od firmy,je tam ale poštovné 1100KČ a to se mi zdá docela dost....

To bych raději počkal na Alzu,ta ji začne nabízet za měsíc.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tuhle : http://www.amazon.com/Kindle-Paperwhite-Resolution-Display-Built-/dp/B007OZNZG0/ref=sr_tr_sr_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1348162763&sr=1-1&keywords=paperwhite

Já měl klasicky Kindle 4 ,na učení script atd.

Tuhle mi ale ukazoval kamrád,který ji už má a je to neskutečný rozdíl-fakt je to bomba.

Takže jsem 4ku prodal a chci tuto

Na videu to asi tak nevypadá,ale naživo je to špička-hlavně večer půjde číst,když prcek spí. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Technologii moc nerozumím,viz popis z odborného fora: Dotykový displej není řešen infrared technologií, ale nově kapacitním displejem.

Lepší kontrast díky rozlišení 1024 x 768 pixelů, původní model 800 x 600px.

Displej by měl disponovat bělejší barvou a černá by měla být černější .)

Osvětlení ? díky nové technologii která využívá nanovrstvu optických kabelů, je na displej rovnoměrně rozložené světlo. Intenzitu světla lze korigovat, ale i zcela vypnout.

Výdrž ? výdrž baterie je famózní, 8 týdnů se zapnutím osvícením displeje, ale vypnutou WiFi to je pecka otázka je jaká bude skutečnost. No uvidíme.

Ale zcela mne dostalo to srovnání vedle sebe-to byl neskutečný rozdíl a to jsem měl Kindle 4 jako etalon třídy.

Odkaz ke komentáři

Taky jsem na ni koukal hned po představovačce- já mám klasiku Kindle 3 a jsem naprosto spokojenej, ale máš pravdu že večer to je trochu horší. Sice jsem si koupil lampičku za pár šušňů, ale tohle podsvícení vypadá velice dobře. Nadruhou stranu jenom kvůli tomu se mi upgradovat nechce. Každopádně doporučuju počkat na Alzu, poté co už amazon neposílá některé výrobky do ČR se to vše prodraží

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Prosím o radu, manželka chce čtečku, která má možnost slovníků (našel jsem jen něco s výkladovym), ale ona chce klasický překlad textu (něco jako vestavěný google překladač)

Cena není úplně rozhodující, kvalita celého zařízení jako čtečy ano. Upřímě řečeno se v tom nevyznam a já i když je to užitečná věc zůstanu u knížek a tikajících chodinek, ale Vánoce se blíží.

Moc děkuji za rady

Maisel

Odkaz ke komentáři

Prosím o radu, manželka chce čtečku, která má možnost slovníků (našel jsem jen něco s výkladovym), ale ona chce klasický překlad textu (něco jako vestavěný google překladač)

Cena není úplně rozhodující, kvalita celého zařízení jako čtečy ano. Upřímě řečeno se v tom nevyznam a já i když je to užitečná věc zůstanu u knížek a tikajících chodinek, ale Vánoce se blíží.

Moc děkuji za rady

Maisel

Sony PRS-T2 má mít slovníky, ale jako obvykle, bez češtiny. Jedině doufat, že to časem někdo prolomí a vyrobí český slovník.

http://www.ebook-ctecky.cz/blog/2012/09/predstaveni-ebook-ctecky-sony-prs-t2/

"Ve čtečce budou od výroby nahrány dva anglické výkladové slovníky a čtyři slovníky překladové (ne však ?do? nebo ?z? češtiny)".

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Kindle Paperwhite by měl umět bing translator. Mají v Alze, nejlépe se dojít podívat. U starších Kndlů se dá doinstalovat český překladový slovník místo vestavěného anglického výkladového. To mám ověřeno. Není to ale jako google translate, tj. nepřekládá to celé věty ale jen zobrazí slovníkové heslo pro podtržené slovo. Jak funguje v Paperwite přesně ten Bing to nevím.

Odkaz ke komentáři

Sony PRS-T2 má mít slovníky, ale jako obvykle, bez češtiny. Jedině doufat, že to časem někdo prolomí a vyrobí český slovník.

http://www.ebook-ctecky.cz/blog/2012/09/predstaveni-ebook-ctecky-sony-prs-t2/

"Ve čtečce budou od výroby nahrány dva anglické výkladové slovníky a čtyři slovníky překladové (ne však ?do? nebo ?z? češtiny)".

Díky za rady, jen upřesním primárně potřebuji němčinu do češtiny, někde na forech jsem četl, že se to dá od někud konvertovat a pak upravit, ale to je "vysoká škola progamátorskouživatelská", bylo to do PB touch 622 a vyšší...kdyby se někdo našel kdo by mně za úplatu s tím pomohl našel bych snad i něco tikajícího pro potěchu...

Hezký večer

M

Upraveno uživatelem maisel
Odkaz ke komentáři

Díky za rady, jen upřesním primárně potřebuji němčinu do češtiny, někde na forech jsem četl, že se to dá od někud konvertovat a pak upravit, ale to je "vysoká škola progamátorskouživatelská", bylo to do PB touch 622 a vyšší...kdyby se někdo našel kdo by mně za úplatu s tím pomohl našel bych snad i něco tikajícího pro potěchu...

Hezký večer

M

PRS-T2 mám objednanou. Je v tom Android a údajně existuje možnost jej zpřístupnit pro uživatele a udělat z toho tablet. Pak by nemusel být problém nainstalovat nějaký jiný slovník, pokud pro Android existuje.

Něco málo je tady http://www.pepak.net/e-books/sony-reader/sony-reader-prs-t1-po-ctvrt-roce/ ale je to o T1.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Právě když jsem si konečně vybral, čím by mne mohl Ježíšek obšťastnit, tak se Kindle Paperwhite nedá nikde v CZ objednat....Chjo. Takže zase nějaký Panerai. To je nuda. :suicide_anim:

Nevíte jak to do Vánoc obstarat? Verzi 3G nepotřebuju.

Díky. C.

Odkaz ke komentáři

Do vánoc těžko,skladem není nikde.Já už uvažoval o tom,že si ji dovezu individuálně-alza má termín až v březnu.

Kdyby bylo víc lidí,tak by se to poštovné vyplatilo-přes nějaký šipíto,nákup v usa.cz nebo jim podobné služby....

Odkaz ke komentáři

Do vánoc těžko,skladem není nikde.Já už uvažoval o tom,že si ji dovezu individuálně-alza má termín až v březnu.

Kdyby bylo víc lidí,tak by se to poštovné vyplatilo-přes nějaký šipíto,nákup v usa.cz nebo jim podobné služby....

Pokud teda budete něco někdo v tomto směru podnikat, rád se připojím ke společné objednávce. Díky za případné info. Cyril.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...