Cyril Odesláno 12. června 2011 Nahlásit Odesláno 12. června 2011 V 11. 6. 2011 v 21:09, 'lukin_ova' napsal: Určitě kindle. Mám obě verze Kindle 3 i Kindle DX. Kindle 3 bohatě stačí. Na DX se dobře čtou PDF (návody, scany časopisů apod.), ale na knížky bohatě vystačí Kindle 3. Jako bonus je internet zdarma fungujicí aktuálně na celém světě. Omezením je prohlížeč, který nezvládne úplně vše ... Ale na maily a třeba idnes to bohatě stačí. Pokud chceš můžu ho případně vzít na příští sraz chronomagu v Ostravě. Díky na nabídku předvedení v Ostravě. Chtěl bych něco jednoduchýho, co se nebudu bát nechat ležet skoro kdekoliv. To u Ipadu2 a podobně nehrozí... Mrknu na amazon.de, kde už jsem něco kupoval a asi bych šel do té verze s 3G. Potřeboval jsem rovněž vědět, jak je to s nastavením velikosti písma, protože jsme slepejš. No a samozřejmě s češtinou. Knihovnu, kde se dají knihy koupit jsem už nějakou našel a tak se konečně těším, že už snad!!!!!....začnu zase trochu číst. V televizi dávaj většinou prd, tak uvidíme. Díky za poznatky.
Cyril Odesláno 16. června 2011 Nahlásit Odesláno 16. června 2011 Ještě jednou díky za typy. Nakonec jsem si přes český e-shop objednal Kindla s wifinou a internetem. Českých knih prý ještě v ofiko nabídce moc není, tak se mimo německých publikací, které jdou normálně koupit, budu muset poohlédnout po nějakém tom šedém-českém zdroji. V tom jsem úplným nováčkem, takže bych byl velmi vděčný za případné rady a finty jak na to. Díky cyril.
Frantik Odesláno 16. června 2011 Nahlásit Odesláno 16. června 2011 V 16. 6. 2011 v 14:45, 'Cyril' napsal: Ještě jednou díky za typy. Nakonec jsem si přes český e-shop objednal Kindla s wifinou a internetem. Českých knih prý ještě v ofiko nabídce moc není, tak se mimo německých publikací, které jdou normálně koupit, budu muset poohlédnout po nějakém tom šedém-českém zdroji. V tom jsem úplným nováčkem, takže bych byl velmi vděčný za případné rady a finty jak na to. Díky cyril. Tady to te na chvilku uspokoji, je tam zdroju dost a dost http://forum.amazon-kindle.cz/
Dr.Watson Odesláno 16. června 2011 Nahlásit Odesláno 16. června 2011 ještě bych doporučil e-book forum. Ale není to šedý zdroj. Pravidla jsou dost přísná a přiznám se, že mi tamní styl práce imponuje. Zaslouží si minimálně poděkování. Krom toho, že nakladatelé a hlavně zákonodárci by se tam měli jít učit...
Traveller Odesláno 17. června 2011 Nahlásit Odesláno 17. června 2011 V 11. 6. 2011 v 22:19, 'Hasňa' napsal: Idnes i Aktualne uz posilaji na Kindle 2x denne souhrny. Fajne. A ještě se dá objednat VTMko jednou za týden. Jinak Kindle taky doporučuji, českých knih je dostatek - kdybych přečetl jednu denně se své sbírky, tak mám čtení na 25 let...
martini Odesláno 19. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2011 (upraveno) Těším se na nový Kindle, asi jako se univerzální ptakopysk těší na nové nožičky Kindle se z USA dostal do Prahy za 21 hodin. Jsem zvědav, kdy se dostane ke mně do Brna. Aspoň mám čas na získání munice. August 17, 2011 08:55:02 PM US Shipment has left seller facility and is in transit August 19, 2011 05:51:00 AM PRAGUE CZ Arrival Scan Upraveno 19. srpna 2011 uživatelem martini
filo-boxer Odesláno 19. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2011 Já jsem momentálně Kindla odložil a používám Kindle app v telefonu (Samsung Galaxy). Funguje to super, velikost dostačující, jsem spokojený. Velkého kindla asi dostane tchýně.
martini Odesláno 23. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2011 Kindle je doma. Jsem prijemne prekvapen rychlosti a cenou. Objednano na Amazonu ve ctvrtek a vcera v pondeli mi ho UPS donesla. Cena pouze 139USD+20USD postovne, nic vic! filo-boxer: vse v jednom je super, ale mne cteni na htc (uhl. 10,9cm, 480 X 800 WVGA) prece jen nevyhovuje. 15cm displej a eink na kindlu bude prijemnejsi. Pouzdra Oberon Design, kozena libustka, ja zvolim asi decentnejsi.
Dr.Watson Odesláno 23. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2011 Bez Cla a Dph? Toje zajímavé asi mne to zlámalo. Se přiznám, že používám čínskou bez e-ink(-u) a jsem z toho nadšený. U toho Kindle pořád váhám, protože chybí ta karta. Já vím, interní paměť se jeví jako velká ale je to jako s velikostí diskety a RAMky kdysi v ústech toho, jak nemá rád můj OS... Čekám, že před vánocemi se něco objeví, Google řádí jak divej
Traveller Odesláno 23. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2011 V 23. 8. 2011 v 9:10, 'Dr.Watson' napsal: Se přiznám, že používám čínskou bez e-ink(-u) a jsem z toho nadšený. U toho Kindle pořád váhám, protože chybí ta karta. Mám dotaz - na co kartu? Paměť v Kindlu je tak obrovská, že nemáš šanci ji smysluplně zaplnit. Pokusil jsem se o to, ale neuspěl jsem. Nemáš šanci ji zaplnit literaturou - byly by to tisíce titulů a pak bys (díky nemožnosti třídit knihy ve více úrovních) neměl šanci je najít, natož pak uspořádat. Zkoušel jsem Kindl zaplnit hudbou - to jde snadno, dokud nezjistíš, že není šance přeskakovat mezi alby, že můžeš poslouchat jen od začátku. Takže nasypeš tam stovky skladeb a poslechneš si stejně jen pár...
tombed Odesláno 23. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2011 Pánové do kindle si mi denně stahujou feedy, ale ne vždy je stíhám číst, pak se mi to tam kupí, starší končí automaticky ve složce, přiznám se, že jsem na to rezignoval, ono se to samo odmazává, ale přesto máte nějakou vyfičuru jak celou složku vymazat najednou? Dík.
Dr.Watson Odesláno 23. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2011 V 23. 8. 2011 v 18:00, 'Traveller' napsal: Mám dotaz - na co kartu? Paměť v Kindlu je tak obrovská, že nemáš šanci ji smysluplně zaplnit. Pokusil jsem se o to, ale neuspěl jsem. Nemáš šanci ji zaplnit literaturou - byly by to tisíce titulů a pak bys (díky nemožnosti třídit knihy ve více úrovních) neměl šanci je najít, natož pak uspořádat. Zkoušel jsem Kindl zaplnit hudbou - to jde snadno, dokud nezjistíš, že není šance přeskakovat mezi alby, že můžeš poslouchat jen od začátku. Takže nasypeš tam stovky skladeb a poslechneš si stejně jen pár... Mám pocit, že v Kindle jsou cca 2 GB paměti? Moje Číňanka má 14 GB interní + 14 GB kartu. Používám to i universálně na občasné zálohy, přenášení, když už to tam je. Má to klasickou adresářovou strukturu, vlastním cca 12 GB literatury v ".pdb" a podobných formátech, řekněme, že jsem to dostal od kamaráda, který mi tvrdil, že to má i origo. Tříděné je to podle abecedy+pár individuálních jako Karavana, KOD a podobně. Já se snažím si to utřídit ještě jednou podle žánrů. Nezatřídím všechno ale větší část ano. Teoreticky by to tedy bylo 2x 12 GB, protože čtečka neumí "dát knihu do dvou oblastí". Jasně, není to nutnost. Ale zase třeba PDF jsou dost velké. Comixy v JPG také. Mne to nebere jen jako příklad. Vybíral jsem to protože Číňan to měl i s tou kartou za pár peněz (cca 1200,- už si to moc nepamatuji), zvládá to vícero standardních formátů. Výdrž (je to LCD) je oproti Kindle (etc) nízká cca 10h. Má to tuším sedmipalcový display, bere to i filmy třebas AVI (opět to moc nepoužívám) zde se paměť také hodí. Jasně, E-ink mne láká a brzy u něj skončím ale Číňanku jsem zvolil kvůli ceně, univerzálnosti na vyzkoušení "přenosné čtečky knih", předtím jsem četl na PC nebo founu. S tím, že nemám rád hromadné BOOMy, které vypadají jako třeba Bédovo Trávníčkův bazén nebo "všichni mají Kindle", pravda je, že Kindle byl jedinečná volba s řadou kladů. Přiznám se, že jsem čekal a čekám na ekvivalent podobný cenou ale třeba právě tou kartou. Jako je např. Hanlin. TO je celé. Navíc kartu lehce vyndám a naplním přez čtečku a nemusím zdlouhavě hledat, mít při ruce kabel. Jasně-není nutné mít všechny své knížky ve čtečce, jasně, není nutné je tam mít dvakrát. Jasně, je lepší číst v E-inku. Ale zatím mi moje volba vyhovuje, stála méně než polovic Kindle a pro mne má velký klad ve velikosti paměti. To je celé. Zapomněl jsem na tu hudbu. Každý si vybere podle svého. Mám známé, kteří si zase koupili tablet a čtou booky na něm. Prostě každému sedí a vyhovuje něco jiného, ne? V počitadle mám také 4 GB paměti i když 2 GB by mi stačily až kam...
martini Odesláno 23. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2011 (upraveno) V 23. 8. 2011 v 18:12, 'tombed' napsal: Pánové do kindle si mi denně stahujou feedy, ale ne vždy je stíhám číst, pak se mi to tam kupí, starší končí automaticky ve složce, přiznám se, že jsem na to rezignoval, ono se to samo odmazává, ale přesto máte nějakou vyfičuru jak celou složku vymazat najednou? Dík. Dva dny hledam vsechny tips a hints, ale toto jsem nikde nezahledl, asi se to primo na kindlu neda. Holt "zatim" chybi file manager s adresarovou strukturou, s tim by nemel chybu. Ale jednoduse jde vymazat slozku po pripojeni pres USB na pc, ne? Kindle Collection Manager for Windows http://www.mobilerea...ead.php?t=94261 Upraveno 23. srpna 2011 uživatelem martini
Traveller Odesláno 23. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2011 V 23. 8. 2011 v 18:12, 'tombed' napsal: Pánové do kindle si mi denně stahujou feedy, ale ne vždy je stíhám číst, pak se mi to tam kupí, starší končí automaticky ve složce, přiznám se, že jsem na to rezignoval, ono se to samo odmazává, ale přesto máte nějakou vyfičuru jak celou složku vymazat najednou? Dík. Tome, týden staré se samy mažou. Není důvod se tím trápit. Doktore: Jasně, každému, co vyhovuje. Měl jsem dojem, že Kindle má 4 GB, ale to je fuk. Já vím, že ten svůj nikdy nezaplním (ikdž mám taky cca 9000 knížek). Prostě bych se v tom nevyznal. Jo, pokud by měl normmální adresářovou strukturu, to by bylo něco jiného. Pak by se karty hodily. Zatím jsem ale v klidu
Hellé Odesláno 24. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2011 Tiez som asi pred mesiacom riesila vyber ebook citacky, vzhladom na to, ze vsetci ospevovali Kindle a ja masove zalezitosti neznasam, po dlhom rozhodovani som si kupila Pocketbook Pro 603.A nelutujem..nemusim nic riesit cez amazon, ziadne konvertovanie..moja citacka vie precitat text v 16-tich formatoch..da sa rozsitrit kartou az na 32GBma dotykovy displej a je rozhodne krajsia ako Kindle najlepsia vec, aku som si za posledne roky kupila..okrem hodiniek, samozrejme
tombed Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 frknu to ke čtečkám, stejně je to tu samý Kindle, na světě je jejich tablet Kindle Fire za 199$ http://www.youtube.com/watch?v=jUtmOApIslE
BrotHell Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 V 28. 9. 2011 v 15:06, 'tombed' napsal: frknu to ke čtečkám, stejně je to tu samý Kindle, na světě je jejich tablet Kindle Fire za 199$ http://www.youtube.com/watch?v=jUtmOApIslE Spis me zajima ten novej Kindle Touch
Traveller Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 Ně se líbí všechna ta jejich udělátka. Zdá se, že aspoň někdo chce naučit amíky číst...
Cyril Odesláno 29. září 2011 Nahlásit Odesláno 29. září 2011 Na čtení je Kindle super, jsem moc spokojenej a konečně jsem si díky možnosti změny velikosti písma, po mnoha letech zase něco přečetl....i rozčetl. Co mě ale docela namíchlo byla skutečnost, že proklamovaný neomezený přístup k internetu "Weltweit" nefunguje, nebo jsem ňouma a neumím to pořádně nastavit! Byl jsem na řeckém Zakinthosu a tam mi mylý Kindle napsal, že funkce internetu není dostupná pro všechny země. No dobrá...řekl jsem si. Dluží na koho se podívaj, tak jim to asi odstřihli... Ale když mi to samý napíše i v německém Augsburgu, cejtím se potom trochu jako vůl. Co se týče paměti...vymazal jsem téměř celou knihovnu a nechal si v ní asi 40 titulů. Když jsem jich tam natáhl 500, celý se to nesnesitelně zpomalilo. Jo a češtinu stále nemám. Zkoušel jsem to aktualizovat dle návodu na Kindle fóru, marně. Prostě, nejde mi to. Ale jinak Kindle doporučuji. V Česku jde internet normálně...
tombed Odesláno 29. září 2011 Nahlásit Odesláno 29. září 2011 3G holt není pro každého Cyrdo, s wifi takový problém nemám, jak jen chytnu nezabezpečenou síť, už jsem tam...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se